Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη του προγράμματος ζήτησε ο Γ. Άσμουσεν από τον Αλ. Τσίπρα
  • [02] Επίθεση Ευάγγελου Βενιζέλου στο «αντιμνημονιακό μέτωπο»
  • [03] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους C-130 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου
  • [04] Ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη Rosco και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους
  • [05] Η Μόσχα δεν σχεδιάζει να γίνει η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο έδαφός της
  • [06] Ιστορικά ρολόγια σημαντικών προσωπικοτήτων του 18ου και του 19ου αιώνα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

  • [01] Στήριξη του προγράμματος ζήτησε ο Γ. Άσμουσεν από τον Αλ. Τσίπρα

    Τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ζήτησε το στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιέργκ Άσμουσεν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Τόνισε δε ότι εάν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα από το τρέχον έτος. Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται μη βιώσιμο και ανέδειξε τις κοινωνικές επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αναφερόμενος και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

    «Είναι αναγκαία μια αναπτυξιακή πορεία, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη που να μπορεί να βασίζεται σε στέρεο έδαφος και όχι στο έδαφος της ανεργίας και της κοινωνικής διάλυσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι χρέος όλων των Ελλήνων πολιτικών που πραγματοποιούν επαφές με ξένους αξιωματούχους, «είναι να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά οδυνηρού φαινομένου στην Ελλάδα, του φασισμού και των νεοναζί».

    Ο Γ. Άσμουσεν, σε κοινές δηλώσεις με τον κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για μια επαφή στο πλαίσιο του «κανονικού διαλόγου της ΕΚΤ» με ηγέτες της αντιπολίτευσης στις χώρες της Ευρωζώνης.

    Ο Γερμανός τραπεζίτης αναφερόμενος στη δολοφονία του Π. Φύσσα, δήλωσε ότι η ΕΚΤ καταδικάζει τέτοια γεγονότα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «εμείς στην ΕΚΤ δεν είμαστε τυφλοί σε ό,τι αφορά την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα». Χαρακτήρισε δε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικά μεταξύ των νέων, απαράδεκτα.

    «Το λαμβάνουμε αυτό υπόψη μας όταν κάνουμε προτάσεις σχετικά με το πώς μπορεί να σχεδιαστεί το πρόγραμμα», επισήμανε και ανέφερε ότι η Τράπεζα βλέπει πρόοδο.

    [02] Επίθεση Ευάγγελου Βενιζέλου στο «αντιμνημονιακό μέτωπο»

    Στην ίδια πλευρά, την αντιμνημονιακή, κατέταξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για δυνάμεις του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων.

    Ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα, όπου καλλιεργεί ως κόμμα του Δημοσίου, του δημόσιου τομέα του παλαιού συστήματος της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης, ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης. Πάρτε τις ομιλίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δείτε, με τις εκφράσεις του, την καλλιέργεια αυτού του κοινωνικού και πολιτικού μίσους κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

    Έχουμε το ΚΚΕ, το οποίο εντίμως λέει την άποψή του. Έχουμε τον κ. Καμμένο, ο οποίος έπεσε θύμα, ο ίδιος, της έντασης που ο ίδιος πήγε να δημιουργήσει και λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό και εξέφρασα την πλήρη μου αντίθεση γι' αυτό που υπέστη. Και βεβαίως, έχουμε τη Χρυσή Αυγή και όλοι αυτοί αθροίζονται, όλοι αυτοί ψηφίζουν από κοινού. Όλοι αυτοί στηρίζουν πολιτικές συνωμοσίες από κοινού».

    [03] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους C-130 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

    Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 13:00, αεροσκάφος C-130 της Σαουδικής Αραβίας.

    Το αεροσκάφος, μετά την απογείωσή του από το Ηράκλειο και ενώ βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο -πλησίον της νήσου Ντίας- παρουσίασε μηχανική βλάβη με απώλεια καυσίμων και ζήτησε από τον πύργο ελέγχου να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο.

    Άμεσα, σήμανε συναγερμός και τέθηκαν σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, όπου μετά από λίγο το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.

    [04] Ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη Rosco και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους

    Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την επισκευαστική εταιρεία Rosco και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, γι' αυτό και κατέθεσαν την αρχική αίτηση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών, δήλωσε ο πρόεδρός τους Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

    «Και τώρα θα δούμε υπό ποιους όρους και τι εξελίσσεται εκεί. Στον βαθμό που καταλαβαίνω, η Ελλάδα ετοιμαζόταν να λήξει αυτό το ζήτημα έως το τέλος του έτους», είπε ο κ. Γιακούνιν στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

    Σύμφωνα με τους όρους της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, που αναφέρει το πρακτορείο, οι αιτήσεις έπρεπε να κατατεθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα δύο βασικά λιμάνια της χώρας, το 2012 είχε διακινήσει 4,4 εκατ. τόνους εμπορευμάτων και 317.000 TEU (εμπορευματοκιβώτια) με καθαρά κέρδη 5,13 εκατ. ευρώ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταφέρει ετησίως περίπου 4,5 εκατ. τόνους φορτίων και 15 εκατ. επιβάτες και είχε το 2012 έσοδα 140,7 εκατ. ευρώ και κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ».

    [05] Η Μόσχα δεν σχεδιάζει να γίνει η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο έδαφός της

    Η Ρωσία δεν έχει σχέδια αυτή τη στιγμή για να γίνει η καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου στο έδαφός της βάσει της ρωσοαμερικανικής συμφωνίας για να τεθούν υπό διεθνή εποπτεία τα χημικά όπλα του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

    Όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία έχει σχέδια για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου στο έδαφός της, ο Σόιγκου απάντησε στο Intetrfax: «Όχι. Πρέπει να ληφθεί η σχετική απόφαση».

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσία διαθέτει εργοστάσια που μπορούν να αναλάβουν την καταστροφή χημικών όπλων.

    [06] Ιστορικά ρολόγια σημαντικών προσωπικοτήτων του 18ου και του 19ου αιώνα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

    Το ρολόι που είχε πάνω του ο Παύλος Μελάς όταν σκοτώθηκε, ένα ρολόι με το έμβλημα της ελληνικής πολιτείας που χάρισε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ο Ιωάννης Καποδίστριας, καθώς και άλλα ιστορικά ρολόγια σημαντικών προσωπικοτήτων του 18ου, του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Ρολόγια με ιστορία...», που διοργανώνει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

    Η έκθεση περιλαμβάνει πενήντα μοναδικά ρολόγια- έργα τέχνης, μερικά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό, από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Η έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνελεύσεων της Παλαιάς Βουλής, οργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που φέτος έχουν ως θέμα τους «Τα πρόσωπα του χρόνου».

    Τα παλαιότερα από τα ρολόγια χρονολογούνται στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και τα νεότερα από αυτά στις αρχές του 20ου αιώνα.

    Στα εκθέματα συγκαταλέγονται 26 ρολόγια τσέπης αγγλικής, γαλλικής και ελβετικής προέλευσης, τα οποία είχαν στην κατοχή τους σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες, όπως ένα ρολόι του Ιωάννη Καποδίστρια, το οποίο του δώρισαν οι Ελβετοί το 1826 και φέρει την αφιέρωση: «Τω χρόνω καλώς διοικούντι οι των χρόνων μετρούντες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 September 2013 - 14:30:25 UTC