Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η λύση είναι αναδιάρθρωση του χρέους και πρόγραμμα ανάπτυξης
  • [02] Δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα
  • [03] Το Δουβλίνο δεν πρέπει να χαλαρώσει τη λιτότητα, λέει ο Άσμουσεν
  • [04] Η Συρία παρέδωσε τον κατάλογο του χημικού οπλοστασίου της
  • [05] Τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι
  • [06] Παραμένει αβέβαιο κατά πόσον ο συνασπισμός της Α. Μέρκελ θα καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η λύση είναι αναδιάρθρωση του χρέους και πρόγραμμα ανάπτυξης

    «Η αντίθεσή μας κατά των προγραμμάτων λιτότητας, έγκειται στο ότι αυτά έχουν ως αποτέλεσμα το αντίθετο από εκείνο που έπρεπε να έχουν και η λύση για την Ελλάδα δεν είναι νέα δάνεια, με τα οποία θα πληρωθούν παλιά δάνεια -κάτι που ανεβάζει μόνον στα ύψη το χρέος και εμποδίζει την πρόσβαση στις αγορές. Η λύση για την Ελλάδα και για τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους και ένα πρόγραμμα ανάπτυξης», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

    Αν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους, οι αγορές, οι οποίες δεν δανείζουν την Ελλάδα διότι δεν πιστεύουν ότι τα χρήματα θα επιστραφούν ποτέ, θα αντιδράσουν διαφορετικά και από τη στιγμή που υπάρξει ένα βιώσιμο επίπεδο χρέους, θα υπάρξει και πάλι χρήμα και ανάπτυξη, προσθέτει, παραπέμποντας στο γεγονός πως πριν την εφαρμογή του προγράμματος το 2010 το χρέος ανερχόταν στο 110% του ΑΕΠ και σήμερα στο 170%.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνει, στρέφεται κατά της πολιτικής των κυβερνήσεων, που έφερε τους ανθρώπους του Νότου σ' ένα αδιέξοδο και αργά ή γρήγορα και οι πολίτες στη Γερμανία ή την Αυστρία, θα πληρώσουν το τίμημα για ένα πρόγραμμα λιτότητας, που σε καμία περίπτωση δεν είναι βιώσιμο.

    Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής του αναγκαστικού δανείου από τη Γερμανία, επισημαίνει πως αυτό, αποτελεί εδώ και πολύ καιρό πάγια θέση του κόμματός του και θα ήταν προς όφελος όλων, καθώς πρόκειται κατά βάση για ζήτημα ηθικής και ακόμη και αν επρόκειτο μόνον για ένα ευρώ, θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί.

    Σε σχέση με τους γερμανικούς ισχυρισμούς πως έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα των αποζημιώσεων, ο κ. Τσίπρας παρατηρεί ότι το θέμα εξακολουθεί να είναι ανοικτό και θέτει το ερώτημα, αν η καγκελάριος Μέρκελ θεωρεί ότι έχει κλείσει τότε γιατί αποφεύγει τον διάλογο με την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα του αναγκαστικού δανείου είναι μια ιστορική υποχρέωση, στην οποία η Γερμανία δεν ανταποκρίθηκε και από την πλευρά της η Ελλάδα είναι μια χώρα σε μια ανθρωπιστική κρίση και δεν έχει την πολυτέλεια να το θέσει στην άκρη.

    Σε άλλες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ντι Πρέσε», ο Αλέξης Τσίπραςπροειδοποιεί ότι «το φίδι βγήκε από το αυγό του και μας απειλεί όλους» σημειώνοντας ότι ως μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θεωρεί τη Γερμανία, ούτε μια νέα εκλογική νίκη των συντηρητικών εκεί, αλλά την ενίσχυση του δεξιού εξτρεμισμού, κάτι που συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα.

    [02] Δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα

    Κοντάρια, κράνη, σημαίες και ασπίδες έφεραν οι τρεις συλληφθέντες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής χθες το βράδυ στη Χαλκίδα.

    Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε συνελήφθησαν τα τρία άτομα, που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων, πρόσφορα.

    Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, έγινε χρήση χημικών και προσήχθησαν άλλα επτά άτομα. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα άτομα, τα οποία ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.

    Επίσης, διενεργήθηκε έρευνα στα συγκεκριμένα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή».

    Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

    [03] Το Δουβλίνο δεν πρέπει να χαλαρώσει τη λιτότητα, λέει ο Άσμουσεν

    Η Ιρλανδία δεν πρέπει να χαλαρώσει τη λιτότητα στον ετήσιο προϋπολογισμό της τον οποίο θα καταρτίσει τον επόμενο μήνα, αλλά να επιμείνει στο στόχο για μείωση δαπανών και αύξηση φόρων ύψους 3,1 δισεκ. ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Η Ιρλανδία ξεπέρασε πέρυσι το στόχο για το έλλειμμα που είχε τεθεί στο πρόγραμμα για τη στήριξή της, με αποτέλεσμα να διατυπωθούν εκκλήσεις από υπουργούς για μια πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή απ' αυτή που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

    "Θα πρότεινα πραγματικά να επιμείνουμε στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος και να επιμείνουμε στον αριθμό του 3,1" δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Άσμουσεν σε συνέντευξή του στο ιρλανδικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

    [04] Η Συρία παρέδωσε τον κατάλογο του χημικού οπλοστασίου της

    Η Συρία παρέδωσε τον κατάλογο του χημικού οπλοστασίου της στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OIAC) σήμερα, την ημέρα που λήγει η προθεσμία η οποία καθορίσθηκε με τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία της 14ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο OIAC.

    "O OIAC επιβεβαίωσε πως έλαβε τον κατάλογο που αναμενόταν από τη συριακή κυβέρνηση για το πρόγραμμα χημικών όπλων της", αναφέρεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο από τον εν λόγω οργανισμό, ο οποίος έχει την έδρα του στη Χάγη.

    "Η τεχνική γραμματεία εξετάζει τις πληροφορίες που ελήφθησαν", διευκρίνισε.

    [05] Τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα όταν πυροβολισμοί ξέσπασαν σ' ένα εμπορικό κέντρο πολυτελείας του Ναϊρόμπι στο οποίο εισέβαλε μια ομάδα ενόπλων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Η αστυνομία περικύκλωσε το εμπορικό κέντρο Ουεστγκέιτ, στο οποίο συχνάζουν οι πλούσιοι Κενυάτες και ξένοι που ζουν στην Κένυα, και άρχισε να εκκενώνει το κέντρο, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά απ' αυτό.

    "Οι αστυνομικοί είναι πολύ προσεκτικοί διότι μέσα στο κέντρο βρίσκονται αθώοι πολίτες", δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας.

    [06] Παραμένει αβέβαιο κατά πόσον ο συνασπισμός της Α. Μέρκελ θα καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία

    Ο συνασπισμός της Άγγελας Μέρκελ, που αποτελείται από τους συντηρητικούς και τους φιλελεύθερους, θα κερδίσει ένα πολύ βραχύ προβάδισμα στις εκλογές, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε πριν από τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο, Κυριακή, όμως παραμένει αβέβαιο κατά πόσον ο συνασπισμός αυτός θα καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία.

    "Ακόμη και μ' αυτό το βραχύ προβάδισμα, η επιστροφή του εν λόγω συνασπισμού παραμένει αβέβαιη", δήλωσε ο Γκέρο Νοϊγκεμπάουερ, πολιτικός επιστήμονας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, επισημαίνοντας το περίπλοκο γερμανικό εκλογικό σύστημα.

    Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Emnid και θα δημοσιευθεί αύριο, Κυριακή, στην εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ, οι συντηρητικοί της Μέρκελ (η CDU και το αδελφό της βαυαρικό κόμμα CSU) λαμβάνουν 39% και το φιλελεύθερο κόμμα FDP 6%.

    Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) λαμβάνουν, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, 26% και οι παραδοσιακοί σύμμαχοί τους (οι Πράσινοι) 9%. Το κόμμα "Ντι Λίνκε" της ριζοσπαστικής αριστεράς συγκεντρώνει το 9% των προτιμήσεων. Και το κόμμα κατά του ευρώ "Εναλλακτική για τη Γερμανία " (AfD) δεν περνάει το πσοοστό του 5% που είναι απαραίτητο για να εκλέξει βουλευτές στην Μπούντεσταγκ, καθώς συγκεντρώνει 4%.

    Αν προστεθούν οι ψήφοι, ο σημερινός συνασπισμός της Μέρκελ (συντηρητικοί και φιλελεύθεροι)λαμβάνει 45%, δηλαδή έχει μια μονάδα περισσότερη από την αντιπολίτευση (SPD, Πράσινοι και η ριζοσπαστική αριστερά), που συγκεντρώνει 44%. Το SPD έχει πάντως αποκλείσει το ενδεχόμενο να σχηματίσει κυβέρνηση με τη ριζοσπαστική αριστερά.

    "Το σασπένς συνεχίζεται μέχρι το τέλος. Η κούρσα παραμένει στήθος με στήθος ανάμεσα στα κυβερνώντα κόμματα και αυτά της αντιπολίτευσης", δήλωσε στην "Μπιλντ αμ Ζόνταγκ" ο επικεφαλής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Emnid Κλάους-Πέτερ Σέπνερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 September 2013 - 12:30:20 UTC