Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντολή Δ. Αβραμόπουλου για διερεύνηση δημοσιεύματος περί εκπαίδευσης μελών της ΧΑ από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων
  • [02] Τέσσερις συλλήψεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΟΦΗ
  • [03] Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής
  • [04] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα
  • [05] Τουλάχιστον 70 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση εναντίον εκκλησίας στο Πακιστάν

  • [01] Εντολή Δ. Αβραμόπουλου για διερεύνηση δημοσιεύματος περί εκπαίδευσης μελών της ΧΑ από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων

    Εντολή για τη διερεύνηση δημοσιογραφικών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ, «με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα, από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν».

    [02] Τέσσερις συλλήψεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΟΦΗ

    Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, μετά τη λήξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκού-ΟΦΗ στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» στη Λεωφ. Αλεξάνδρας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, ομάδα αγνώστων εκμεταλλευόμενη τον συνωστισμό κατά τη μαζική αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, εισήλθε στο υπαίθριο γήπεδο αθλοπαιδιών επί της οδού Αν. Τσόχα και επιτέθηκε στο βαν εξωτερικών μεταδόσεων τηλεοπτικού σταθμού, με ρίψη τριών μολότοφ. Μία από τις μολότοφ ερρίφθη εντός του βαν, όπου εργάζονταν τεχνικοί του σταθμού, χωρίς όμως να εκραγεί, αφού ένας από τους εργαζόμενους την απομάκρυνε εκτός του οχήματος.

    Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, από αριθμό οπαδών που αποχωρούσαν από το γήπεδο. Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

    Προσήχθησαν δεκαέξι άτομα και συνελήφθησαν τέσσερα, που σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν στις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών. Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 30 και 35 ετών κι έναν Τούρκο 19 ετών.

    Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της αντίστασης, των απλών σωματικών βλαβών, της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παράβασης των Νόμων περί όπλων και περί εξωσχολικού αθλητισμού.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης με βόμβες μολότοφ στο βαν του τηλεοπτικού σταθμού συνεχίζονται.

    [03] Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής

    Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής.

    Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

    Ο κ. Βουρλιώτης, θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.

    [04] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα

    Αρχισε στο υπουργείο Οικονομικών, ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, σε έναν εφόλης της ύλης έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του έτους.

    Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, ο συγκεκριμένος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια: Έως τις 10 Οκτωβρίου, κύριο αντικείμενο θα είναι η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ (οριστικοποίηση σχεδίων αναδιάρθρωσης ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, εκκαθάριση οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ψήφιση νέου Κώδικα Δικηγόρων).

    Οι διαπραγματεύσεις θα διακοπούν για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ (11- 13 Οκτωβρίου) και τη συνεδρίαση του Eurogroup (14 Οκτωβρίου) και θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο των διαβουλεύσεων στα τέλη Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά, αντικείμενο θα είναι η επικαιροποίηση του Μνημονίου και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015- 2016 (η τρόικα το υπολογίζει στα 4- 5 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά στα 2,5 δισ. ευρώ).

    Το «καυτό» ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού (έχει υπολογιστεί από το ΔΝΤ στα 10,9 δισ. ευρώ) θα εξεταστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο- Δεκέμβριο, στο τρίτο στάδιο του ελέγχου της τρόικας.

    [05] Τουλάχιστον 70 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση εναντίον εκκλησίας στο Πακιστάν

    Μια διπλή επίθεση καμικάζι που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πακιστάν μπροστά από μια εκκλησία 130 ετών την ώρα που οι πιστοί έβγαιναν από τη λειτουργία της Κυριακής, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους και είναι η πιο αιματηρή επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ εναντίον της χριστιανικής μειονότητας στη χώρα αυτή, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές και νοσοκομειακές πηγές.

    Η επίθεση, η οποία είχε στόχο την εκκλησία των Αγίων Πάντων της Πεσαουάρ, της κύριας πόλης του βορειοδυτικού Πακιστάν, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό περισσότερων από 130 ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

    Το βορειοδυτικό Πακιστάν είναι το "οχυρό" πολυάριθμων σουνιτικών ισλαμιστικών ανταρτικών οργανώσεων, όπως το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), συμμάχων της Αλ-Κάιντα και δραστών αναρίθμητων επιθέσεων αυτοκτονίας οι οποίες έχουν από το 2007 στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους και προκαλούν τακτικά λουτρά αίματος στην Πεσαβάρ.

    Οι Χριστιανοί του Πακιστάν, που υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν το 2-4% του πληθυσμού της χώρας αυτής των 180 εκατ. κατοικων, ο οποίος είναι σε ποσοστό 95% μουσουλμανικός, πέφτουν μερικές φορές θύματα βίας, αλλά πολύ σπάνια με τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες έχουν συνήθως στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας ή τα μέλη των μουσουλμανικών μειονοτήτων (σιίτες, σούφι...) που θεωρούνται άπιστοι από ορισμένους εξτρεμιστές σουνίτες ταλιμπάν.

    Η σημερινή επίθεση δημιουργεί φόβους ότι οι χριστιανοί, που στο Πακιστάν είναι παραδοσιακά φτωχοί και θύματα διακρίσεων και συχνά ζουν σε παραγκουπόλεις, γίνονται κι αυτοί ολοένα και περισσότερο στόχοι τέτοιων επιθέσεων.

    Οι δύο καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι την ώρα που περισσότεροι από 600 πιστοί έβγαιναν από την εκκλησία μετά το τέλος της κυριακάτικης λειτουργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 September 2013 - 12:30:21 UTC