Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Καμμένου σε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ
  • [02] Γράφουν εξετάσεις ακόμη και σε... νεκρούς, ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
  • [03] Να προσληφθεί διδακτικό προσωπικό στα Πανεπιστήμια, ζήτησε ο Δημ. Κουτσούμπας
  • [04] Αντικατάσταση οκτώ αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για χρυσαυγίτες αστυνομικούς
  • [05] Ο πρόεδρος του SPD λέει ότι το κόμμα του είναι ανοικτό στην διαπραγμάτευση με τους συντηρητικούς της Μέρκελ
  • [06] Κένυα: Σχεδόν όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, δύο ισλαμιστές σκοτώθηκαν
  • [07] Παραιτήθηκε ο Ρέσλερ από επικεφαλής του FDP
  • [08] Η Apple πούλησε 9 εκατομμύρια νέα iPhone 5S και 5C τις τρεις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας τους

  • [01] Επίθεση Καμμένου σε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ

    Την πρόθεσή του να συμμετάσχει υπό προϋποθέσεις σε πιθανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντικείμενο την αντιμετώπιση της "ναζιστικής βίας", επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος έθεσε ξανά την προϋπόθεση της "επαναφοράς των συνταγματικών διατάξεων για τη λειτουργία του νομοθετικού έργου".

    Σε δήλωσή του επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας, ότι «νομιμοποίησαν» στην κυβέρνηση Παπαδήμου «καθοδηγητές και ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής υπουργοποιώντας τους».

    [02] Γράφουν εξετάσεις ακόμη και σε... νεκρούς, ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης

    Το πάρτι στην υγεία φαίνεται ότι συνεχίζεται, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας είναι άκρως αποκαλυπτικοί, καθώς δείχνουν ότι ελέγχονται ήδη 87 γιατροί για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση. Πρόκειται κυρίως για καρδιολόγους, ορθοπαιδικούς και παθολόγους του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί γιατρός ο οποίος συνταγογράφησε μέσα σε έναν μήνα φάρμακα αξίας 400.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, στα δίκτυα του οποίου έπεσαν άλλοι 60 γιατροί, έχουν γραφεί συνταγές φαρμάκων ακόμη και για νεκρούς, ενώ είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα γιατρού που έχει γράψει παραπεμπτικό για αξονική τομογραφία σε νεκρό.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

    Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με την τρόικα, ο υπουργός Υγείας άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα θα ισχύσει τελικά το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ στα νοσοκομεία παρότι ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης έχει επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για το εισιτήριο αυτό, καθώς δεν θα το καταβάλουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι. Μάλιστα, προσέθεσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το εισιτήριο θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ των ομάδων που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

    [03] Να προσληφθεί διδακτικό προσωπικό στα Πανεπιστήμια, ζήτησε ο Δημ. Κουτσούμπας

    Την αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε διαθεσιμότητα, εξέφρασε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνάντησή του με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, τονίζοντας ότι αντί για διαθεσιμότητες και απολύσεις, πρέπει, το αντίθετο, να προσληφθεί διδακτικό προσωπικό, καθώς οι ελλείψεις και σε αυτό είναι τεράστιες.

    Ο Δημ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι δεν χρηματοδοτούνται ούτε οι συμβασιούχοι, κάτι που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυσή τους και πρόσθεσε ότι η λειψή κρατική χρηματοδότηση, που έχει φθάσει στα κατώτατα όριά της, θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

    «Ανοίγει, δηλαδή, ουσιαστικά και με βάση τον νέο νόμο, ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ και το περιεχόμενο των σπουδών εντάσσεται στη λογική του ανοίγματος των θυρών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [04] Αντικατάσταση οκτώ αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για χρυσαυγίτες αστυνομικούς

    Αλυσιδωτές εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ σημειώνονται σήμερα, με αφορμή τα γεγονότα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή.

    Πριν λίγο, ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο ότι μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, κατά απόλυτο τρόπο, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για χρυσαυγίτες αστυνομικούς.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ανατέθηκε σήμερα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.

    Εξάλλου, παραιτήσεις δύο ανώτατων αξιωματικών από τα υψηλότερα κλιμάκια της Αστυνομίας, υποβλήθηκαν μετά την υπόθεση που σχετίζεται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα, όπου έγινε έρευνα προχτές και βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη, οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν για προσωπικούς λόγους, αλλά η ανακοίνωση αναφέρεται ταυτόχρονα και στα γεγονότα στη Χαλκίδα, κάτι που δεν αφήνει αμφιβολίες ότι δεν είναι άσχετα μεταξύ τους.

    Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός- σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το χρονικό διάστημα που είχαν συγκεντρωθεί οι ροπαλοφόροι κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

    Στο μεταξύ, αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί διαδοχικά τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένιδα.

    [05] Ο πρόεδρος του SPD λέει ότι το κόμμα του είναι ανοικτό στην διαπραγμάτευση με τους συντηρητικούς της Μέρκελ

    Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι ανοικτό σε συνομιλίες με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ μετά τις εκλογές της Κυριακής, πρόσθεσε όμως ότι το SPD δεν θα συμφωνήσει «αυτομάτως» σε όλα τα θέματα που άπτονται της νομής της εξουσίας, ούτε είναι "προδιαγεγραμμένο» πως θα σχηματιστεί κατ' ανάγκη «μεγάλος συνασπισμός».

    «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης και το αποτέλεσμα είναι ανοικτό», δήλωσε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη των συντηρητικών της Μέρκελ στις χθεσινές εκλογές. Τα CDU/CSU έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές, αλλά χρειάζονται έναν κυβερνητικό εταίρο.

    Ο Γκάμπριελ πρόσθεσε ότι, εάν η Μέρκελ προσκαλέσει σε συνομιλίες το SPD, αυτό δεν θα απορρίψει την πρόσκληση. Πάντως, είπε ότι «το SPD δεν θα σπεύσει να γίνει το επόμενο κόμμα το οποίο θα καταστραφεί συμμαχώντας με την Μέρκελ», υπαινισσόμενος την εκλογική αποτυχία του FDP, το οποίο απέτυχε να φθάσει το όριο του 5% και να εκλέξει βουλευτές.

    [06] Κένυα: Σχεδόν όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, δύο ισλαμιστές σκοτώθηκαν

    Σχεδόν όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ενώ δύο από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν σήμερα στην συνεχιζόμενη έφοδο του στρατού στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας Τζόζεφ Όλε Λένκου, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ομήρων στο εμπορικό κέντρο.

    "Έχουμε πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", σημείωσε και πρόσθεσε: "Ελέγχουμε όλους τους ορόφους (του εμπορικού κέντρου) οι τρομοκράτες δεν μπορούν να διαφύγουν. Έχουμε αποκλείσει πλήρως το κτίριο".

    Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι οι δράστες της επίθεσης προκάλεσαν την στήλη μαύρου καπνού που υψωνόταν πάνω από το Ουέστγκεϊτ, βάζοντας φωτιά σε στρώματα σε ένα σουπερμάρκετ για λόγους αντιπερισπασμού, και σημείωσε ότι η φωτιά θα σβηστεί σύντομα.

    Ο υπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι δύο από τους "τρομοκράτες" σκοτώθηκαν κατά την συνεχιζόμενη επιδρομή του στρατού στο εμπορικό κέντρο και διευκρίνισε ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης είναι άνδρες, αν και ορισμένοι είχαν μεταμφιεστεί σε γυναίκες, το οποίο εξηγεί πιθανώς τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι ορισμένοι από αυτούς που εξαπέλυσαν την επίθεση το Σάββατο ήταν γυναίκες.

    Η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας κατά των ισλαμιστών ενόπλων που έχουν οχυρωθεί για τρίτη ημέρα σήμερα στο Ουέστγκεϊτ "πλησιάζει στο τέλος της", πρόσθεσε εξάλλου ο ίδιος.

    Οι επιτιθέμενοι προέρχονται από διάφορες χώρες, δήλωσε παράλληλα ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, χωρίς να αποκαλύψει τις χώρες αυτές.

    [07] Παραιτήθηκε ο Ρέσλερ από επικεφαλής του FDP

    Ο πρόεδρος του γερμανικού φιλελεύθερου Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Φίλιπ Ρέσλερ παραιτήθηκε σήμερα μετά την εκλογική κατάρρευση που σημείωσε χθες το κόμμα του, ενώ αλλαγές στην ηγεσία αναμένονται επίσης και στο κόμμα των Πρασίνων.

    Ο Ρέσλερ, νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ζήτησε "να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως προέδρου για να μπορέσει το κόμμα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα". Στις χθεσινές εκλογές συγκέντρωσε προσωπικά ως υποψήφιος μόλις 2,6% των ψήφων στην εκλογική περιφέρειά του στην Κάτω Σαξονία.

    Αλλαγές αναγγέλλονται επίσης στην ηγεσία του κόμματος των Πρασίνων, το οποίο υπολείφθηκε σημαντικά των προσδοκιών στις εκλογές της Κυριακής συγκεντρώνοντας το 8,4% των ψήφων, με αποτέλεσμα να γίνει το μικρότερο κόμμα στην Μπούντεσταγκ.

    [08] Η Apple πούλησε 9 εκατομμύρια νέα iPhone 5S και 5C τις τρεις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας τους

    Η αμερικανική εταιρεία Apple Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι πούλησε 9 εκατομμύρια νέα iPhone 5S και iPhone 5C τις τρεις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας τους στην αγορά.

    Οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι υπολόγιζαν ότι θα ανέλθουν σε περίπου 6 εκατομμύρια.

    Η Apple Inc διευκρίνισε εξάλλου ότι η ζήτηση για το iPhone 5S ξεπέρασε τις αρχικές προμήθειες και πολλές παραγγελίες που έγιναν μέσω Ίντερνετ προγραμματίστηκε να αποσταλούν τις ερχόμενες εβδομάδες, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 September 2013 - 14:30:21 UTC