Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις φυλακές Μαλανδρίνου μεταφέρθηκε ο Γ. Ρουπακιάς
  • [02] Ο ΟΛΠ στο επίκεντρο της συνάντησης Μ. Βαρβιτσιώτη - τρόικας
  • [03] Την πρόταση του υπ. Ανάπτυξης για τις επαγγελματικές μισθώσεις εξετάζει η τρόικα
  • [04] Νέα μείωση στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου
  • [05] Κ. Λαγκάρντ: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν καλύτερα να είχε γίνει νωρίτερα
  • [06] Β. Κορκίδης: «Φορολογικός θάνατος» η απενεργοποίηση του ΑΦΜ για τις επιχειρήσεις

  • [01] Στις φυλακές Μαλανδρίνου μεταφέρθηκε ο Γ. Ρουπακιάς

    Στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 45χρονος χρυσαυγίτης Γ. Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ο οποίος παρέμενε στη ΓΑΔΑ, μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα του σωφρονιστικού ιδρύματος που θα τον δεχόταν.

    Σημειώνεται ότι υπήρξε πρόβλημα από την αρχή με τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, αφού οι συγκεκριμένες φυλακές είναι γεμάτες κυρίως με αλλοδαπούς και είχε δημιουργηθεί αναβρασμός.

    Τελικά χτες άλλαξε το φυλακιστήριο και σήμερα στις 6.30 το πρωί ο Ρουπακιάς, αναχώρησε με αστυνομική συνοδεία από τη ΓΑΔΑ, για τις φυλακές Μαλανδρίνου.

    [02] Ο ΟΛΠ στο επίκεντρο της συνάντησης Μ. Βαρβιτσιώτη - τρόικας

    Με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθεί το απόγευμα στις 18:00 ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναμένεται να εξεταστεί, κυρίως, η πορεία αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ (ΟΛΠ).

    Σημειώνεται ότι η τρόικα θέλει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ.

    Κατά τη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθανάσιος Μπούσιος παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα για την πώληση του ΟΛΠ. Επίσης, η τρόικα ζητά να τεθούν και άλλα λιμάνια υπό την «ομπρέλα» του ΟΛΠ και να πωληθούν και αυτά μαζί του.

    [03] Την πρόταση του υπ. Ανάπτυξης για τις επαγγελματικές μισθώσεις εξετάζει η τρόικα

    Τη συμβιβαστική λύση του υπουργείου Ανάπτυξης για την προστασία των παλαιών επαγγελματικών μισθώσεων από εξώσεις και την τριετή προστασία επαγγελματικής στέγης για τις νέες μισθώσεις, θα εξετάσει η τρόικα και θα απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν και η θέση της είναι υπέρ της άμεσης και πλήρους απελευθέρωσης για το σύνολο των επαγγελματικών μισθώσεων.

    Αυτό προέκυψε από την τρίωρη συνάντηση που είχε σήμερα η τρόικα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη.

    Τα μέλη της τρόικας υποστηρίζουν ότι η απελευθέρωση θα αναθερμάνει την αγορά, καθώς η εκτίμησή τους είναι ότι τα πολλά ξενοίκιαστα επαγγελματικά ακίνητα είναι αποτέλεσμα της αρνητικής διάθεσης των ιδιοκτητών να τα νοικιάσουν με τους περιορισμούς που προβλέπει ο νόμος. Το υπουργείο υπογράμμισε ότι η ύφεση είναι το βασικό πρόβλημα στην αγορά.

    Σημειώνεται ότι το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, με βάση το μνημόνιο, θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στέλεχος του υπουργείου σχολίασε μετά τη συνάντηση ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, το θέμα θα μεταφερθεί στα κόμματα της κυβέρνησης προκειμένου να λάβουν απόφαση.

    Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ότι ο ΟΟΣΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη μελέτη του για τα εμπόδια στη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά μας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπερβαίνουν τα 300. Επίσης, επισημάνθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ληφθεί και οι αποφάσεις που αφορούν στις δημόσιες συμβάσεις και θα έχουν βρεθεί λύσεις από κοινού με το υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας στις αδειοδοτήσεις, ενώ όπως είπε στέλεχος του υπουργείου δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.

    Τέλος, σε ότι αφορά στην κατάταξη της χώρας μας στην ετήσια διεθνή έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα, επισημάνθηκε ότι η χώρα αναμένεται να καταταγεί σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά ότι η έλλειψη γρήγορων αποφάσεων από τα υπουργεία μας κατατάσσει και πάλι χαμηλότερα από εκεί που θα μπορούσαμε να είμαστε.

    [04] Νέα μείωση στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

    Νέα μείωση κατά 3,4% σημείωσε τον Ιούλιο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, με αποτέλεσμα στο επτάμηνο εφέτος το εμπορικό έλλειμμα να έχει περιοριστεί περαιτέρω κατά 17,4%. Πάντως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών, η κύρια αιτία, για έναν ακόμη μήνα, για τη μεγάλη μείωση του ελλείμματος, είναι τα πετρελαιοειδή προϊόντα.

    Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

    Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 3.917,8 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο 2013 έναντι 3.816,9 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 2,6% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 129,1 εκατ. ευρώ, ή 4,8%). Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών ανήλθε στο ποσό των 2.376,3 εκατ. ευρώ έναντι 2.221,1 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 7% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 89,1 εκατ. ευρώ, ή 5,8%).

    Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 1.541,5 εκατ. ευρώ έναντι 1.595,8 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση 3,4% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 40 εκατ. ευρώ, ή 3,4%).

    [05] Κ. Λαγκάρντ: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν καλύτερα να είχε γίνει νωρίτερα

    Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν καλύτερα να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά αυτό θα εξέθετε σε πιθανό κίνδυνο το σύνολο της Ευρωζώνης, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNN.

    «Με βάση την εκ των υστέρων γνώση, πράγματι θα ήταν καλύτερα να προτείναμε νωρίτερα (την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους). Αλλά θα υπήρχε πιθανόν μία μεγάλη έκθεση για το σύνολο της Ευρωζώνης» δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «η επιλογή που έγινε ήταν να διασφαλίσουμε πρώτα ότι η Ευρώπη θα είχε φτιάξει το αντιπυρικό της τείχος πριν κάνουμε κάτι πολύ σοβαρό με το ελληνικό χρέος».

    Αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή οικονομία, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι η κατάστασή της βελτιώνεται και ότι αναμένει να αναπτυχθεί το επόμενο έτος. «Μετά από πολλά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, βλέπουμε πρόοδο για το επόμενο έτος» είπε .

    Η κ. Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ακόμη σημαντικά προβλήματα, επειδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο, αλλά ήταν επιφυλακτική σχετικά με την άποψη της κυρίας Σέιλα Μπερ, μία πρώην επικεφαλής εποπτικής αρχής των ΗΠΑ, ότι μπορεί να συμβεί και άλλο κραχ.

    «Ακριβώς το ίδιο πράγμα; Δεν είμαι βέβαιη» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγάλα θέματα, επειδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο, όπως θα έπρεπε».

    Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα δουλειά σε τρεις τομείς: Για τις τράπεζες που είναι πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν, τη διαφάνεια της αγοράς παραγώγων και τη ρύθμιση και το άνοιγμα του σκιώδους τραπεζικού συστήματος.

    [06] Β. Κορκίδης: «Φορολογικός θάνατος» η απενεργοποίηση του ΑΦΜ για τις επιχειρήσεις

    «Η απενεργοποίηση του ΑΦΜ ισοδυναμεί με αιφνίδιο «φορολογικό θάνατο» μίας επιχείρησης αφού, χωρίς αυτόν, παύει να λειτουργεί και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Στην τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία απαιτείται ψύχραιμη σκέψη, ενώ είναι επιβεβλημένος ο προσδιορισμός της βαριάς και συστηματικής φοροδιαφυγής και ο διαχωρισμός της από την εντός κρίσης φοροαδυναμία».

    Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης για τις επιπτώσεις της απενεργοποίησης ΑΦΜ σε εταιρείες με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    Ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις που θα χάσουν τον ΑΦΜ τους, δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες, να εκδίδουν και να λαμβάνουν παραστατικά πώλησης, να εισάγουν, να εξάγουν, να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και να μεταβιβάζουν ακίνητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 September 2013 - 10:30:20 UTC