Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ του ΟΤΕ, μίλησαν Σαμαράς-Τσαμάζ
  • [02] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών
  • [03] Δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, ζητά η Συνήγορος του Πολίτη

  • [01] Για επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ του ΟΤΕ, μίλησαν Σαμαράς-Τσαμάζ

    Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την πορεία και τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ, καθώς και για τις εξελίξεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

    Ειδική αναφορά έγινε στα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια του ΟΤΕ, ύψους 1,2 δισ. ευρώ και στη συμβολή του στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και τις υποδομές ως παρακαταθήκη για το μέλλον και εγγύηση εισόδου της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή, καθώς, όπως τόνισε, στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, την αύξηση της παραγωγικότητας και εξωστρέφειας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο Αν. Σαμαράς στάθηκε ιδιαίτερα στις επενδύσεις που προγραμματίζει ο ΟΤΕ για τα επόμενα 4 χρόνια στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και επιβεβαιώνουν ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις.

    [02] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεραστικών συγκοινωνιών, το οποίο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ και τη διεύρυνση της αγοράς των ταξί.

    Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, που και σήμερα απείχε των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

    Βασικά σημεία της αντιπαράθεσης μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, υπήρξαν η σκοπιμότητα της απελευθέρωσης της αγοράς των υπεραστικών συγκοινωνιών σήμερα, τη στιγμή που το μέτρο αυτό μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι και το 2019 - αλλά και οι υπερεξουσίες με τις οποίες επιφορτίζεται η υπό ίδρυση Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών (ΡΑΕΜ), για τις οποίες εξέφρασε την αντίθεσή της και η ΔΗΜΑΡ.

    [03] Δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, ζητά η Συνήγορος του Πολίτη

    Άμεσα και δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, η οποία έχει λάβει «ανεξέλεγκτες διαστάσεις» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (Ιανουάριος 2012- Απρίλιος 2013), ζητά η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, με ειδική έκθεση που κατέθεσε χθες στα κόμματα, στη Βουλή.

    Όπως επισημαίνει η Συνήγορος του Πολίτη, «η ιδιαίτερη έξαρση της ρατσιστικής βίας, η ατιμωρησία των δραστών και η εν γένει ολιγωρία των αρμόδιων κρατικών αρχών, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και τα θεμέλια του κράτους δικαίου».

    Η έκθεση καταγράφει το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας και επισημαίνει τη ραγδαία κλιμάκωση, ιδιαίτερα μετά τις εθνικές εκλογές του 2012. Επίσης, καταγράφει τις επιθέσεις σε ένταση και αριθμό, με 281 κρούσματα σε ενάμιση χρόνο, τουλάχιστον τέσσερις δολοφονίες και 400 τραυματισμούς, πολλές από τις οποίες συνδέονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, διαπιστώνει και την ύπαρξη οργανωμένης πολιτοφυλακής, ενώ χαρακτηρίζει απογοητευτική τη στάση της ΕΛΑΣ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 September 2013 - 16:30:20 UTC