Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με Ν. Αναστασιάδη
  • [02] Κάλεσμα Αλ. Τσίπρα για τη δημιουργία μετώπου κατά του μνημονίου και του φασισμού
  • [03] Επεισόδια κατά την αντιφασιστική πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων
  • [04] Το Ιράν επιθυμεί μια δοθεί ώθηση στις διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες δυνάμεις
  • [05] Προβάδισμα πρόκρισης στους "16" του Κυπέλλου για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με Ν. Αναστασιάδη

    Η διαπραγμάτευση της Αθήνας και της Άγκυρας με τον Τουρκοκύπριο και τον Ελληνοκύπριο συνομιλητή, αντίστοιχα, θα γίνεται σε επίπεδο εκπροσώπου κοινότητας, τόνισε με έμφαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, μετά την αποψινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «οι κρίσιμες πολυμερείς διαβουλεύσεις που γίνονται, θα βοηθήσουν ώστε αυτό που επιδιώκουμε -έναν καλά προετοιμασμένο διάλογο- να γίνει πραγματικότητα».

    [02] Κάλεσμα Αλ. Τσίπρα για τη δημιουργία μετώπου κατά του μνημονίου και του φασισμού

    Κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να πάρει θέση στο μέτωπο της πάλης κατά του μνημονίου και του φασισμού, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, με θέμα «Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Για ένα δημόσιο ανασυγκροτημένο ΟΛΠ».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, αλλά και στις αιματηρές επιθέσεις εναντίον μελών του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, τονίζοντας ότι κάποιοι ήθελαν τη Χρυσή Αυγή να λειτουργήσει σαν δεξαμενή για τους απογοητευμένους, με προφανή λόγο να κοντύνουν την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι κάποιοι τάισαν και εξέθρεψαν το τέρας που έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, φτιάχνοντας τάγματα δολοφόνων και απολαμβάνοντας την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών.

    Σε ό,τι αφορά στο μνημόνιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά εφαρμόζει άγριες πολιτικές ρίχνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον Καιάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε κοινωνική δικαιοσύνη προκειμένου να υπάρχει ομαλότητα και ασφάλεια, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να διαλέξει το δρόμο της δημοκρατίας και της ανάπτυξης, και κάλεσε το λαό να ανατρέψει τη βαρβαρότητα του μνημονίου και να δημιουργήσει μέτωπο κατά του φασισμού.

    [03] Επεισόδια κατά την αντιφασιστική πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων

    Από επεισόδια σημαδεύτηκε η αντιφασιστική διαδήλωση και πορεία που είχε προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων, ενώ η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 62 προσαγωγές και 5 συλλήψειςκατά τη διάρκεια των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων και πορειών που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

    Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε η κεφαλή της πορείας στο σημείο όπου είχαν παραταχθεί, από νωρίς, οχήματα και διμοιρίες των ΜΑΤ, έχοντας αποκλείσει το δρόμο προς τα γραφεία της Χ.Α., στο ύψος των οδών Ήλιδος και Μεσογείων.

    Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, προφανώς για να τους επιτραπεί να συνεχίσουν την πορεία τους, ωστόσο οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν.

    Ακολούθησαν συμπλοκές διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ, με ρίψεις μολότοφ και πετρών από τη μια πλευρά και χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από την άλλη, ενώ τα επεισόδια γενικεύτηκαν αργότερα στους γύρω δρόμους, μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους που είχαν κλείσει έχει αποκατασταθεί, ενώ άνοιξαν και οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».

    Ειρηνικό συλλαλητήριο κατά του φασισμού σταΧανιά

    Eιρηνικό, με όγκο, παλμό και με συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής ήταν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν απόψε στα Χανιά φορείς και οργανώσεις. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη τα συνθήματα έγιναν πιο έντονα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν εντάσεις. Στο κέντρο της πόλης των Χανίων και στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μετά το τέλος της πορείας, πραγματοποιήθηκε συναυλία στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

    [04] Το Ιράν επιθυμεί μια δοθεί ώθηση στις διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες δυνάμεις

    Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η συνάντησή του αυτήν την εβδομάδα με τους ομολόγους του των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γερμανίας θα έχει ως αποτέλεσμα την "εκκίνηση με ορμή" των διαπραγματεύσεων που στοχεύουν στην επίλυση της διένεξης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    Σε ερώτηση που του υπεβλήθη σχετικά με το τι αναμένει από την συνάντηση που θα έχει αύριο με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Κίνας και της Γερμανίας, ο Ιρανός υπουργός απάντησε: "μια εκκίνηση με ορμή στις διαπραγματεύσεις (...) με την προοπτική να επιτευχθεί μια συμφωνία εντός του μικρότερου χρονικού διαστήματος".

    [05] Προβάδισμα πρόκρισης στους "16" του Κυπέλλου για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο

    Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, μεταξύ των οποίων ξεχώρισε η επανεμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου σε επίσημο αγώνα ύστερα από περίπου πέντε μήνες, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με 5-1 τον Φωκικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της 30ής Οκτωβρίου, για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.Στο 4΄ ο Κάμπελ, στο 7΄ ο Γιαταμπαρέ, στο 51΄ (και στο 80΄) ο Σέποβιτς και στο 74΄ ο Ολαϊτάν σκόραραν τα πρώτα τέρματά τους με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ενώ για τους φιλότιμους φιλοξενούμενους είχε μειώσει σε 3-1 ο Φράγκος, στο 55ο λεπτό.

    Ο Παναθηναϊκός επίκρατησε δύσκολα του Εργοτέλη στην Λεωφόρο με 2-1 στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για την Β΄φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "πράσινοι" άνοιξαν το σκορ με τον Κλωναρίδη στο 41΄ μετά απο ωραία ασιστ του Ντίνα. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και με τον Διαμαντάκο στο 59΄ισοφάρισαν σε 1-1. Η "λύτρωση" για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 90΄ απο τον Σίλντενφελντ, ο οποίος με κεφαλιά, μετά απο σέντρα του Σπυρόπουλου, διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 30/10.

    Ο Πανιώνιος επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Νέα Σμύρνη και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 30/10 στην Θεσσαλονίκη.Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Λεωνίδας Καμπάνταης που πέτυχε δύο τέρματα (31΄, 37΄) ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Μενδρινός στο 84΄. Για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει ο Βέντζιος στο 35΄.

    Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ενόψει της ρεβάνς στις 31 Οκτωβρίου ο Αστέρας Τρίπολης και τα Χανιά, μετά το 0-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, έχασαν ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια με τους Ντε Μπλάσις (65΄) και Χουάνμα (68΄), αλλά έπεσαν σε έναν εξαιρετικό Θεοδωρόπουλο, που πραγματοποίησε πλήθος σωτήριων επεμβάσεων.

    Σε αναμέτρηση που διεξήχθη στους «Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα και Αιγινιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη στις 30/10 στο γήπεδο του Αιγινιακού.

    Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησε την Β΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδας ο Ηρακλής Ψαχνών καθώς επικράτησε εντός εδράς της Βέροιας με 3-1 στον πρώτο αγώνα για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Κρητικός (36΄πεν., 53΄) και Κοιλιάρας (81΄), ενώ για τη Βέροια μείωσε ο Μάνος στο 72΄. Να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στον αγώνα, ο Ηρακλής Ψαχνών με τον Παλαιολόγου στο 89΄ και οι φιλοξενούμενοι στο 57΄ με τον Σεγκούντο.

    Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο (νεοφώτιστος στη Β΄ εθνική) Αστέρας Μαγούλας επικράτησε 2-1 εντός έδρας του Λεβαδειακού, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη Β΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με κεφαλιά του Εβερετ, ενώ στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, και συγκεκριμένα στο 48΄, ο Κάστρο αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Ντιέγκο από τον Νικολακάκη και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το συγκρότημα του Τάκη Λεμονή, που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές, κατάφερε πάντως να μειώσει στο 67΄ με τον Ροτζέριο Μάρτινς και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της Λιβαδειάς, στις 30 Οκτωβρίου.

    Η Νίκη Βόλου επικράτησε 2-1 του Πανθρακικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η ομάδα της Κομοτηνής προηγήθηκε στο 12΄ με σουτ του Ρομέου, όμως οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση χάρη σε δύο γκολ του Ισαάκ, στο 40΄ και στο 51΄, και πήραν τη νίκη. Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η ρεβάνς στις 30 Οκτωβρίου, καθώς το σημερινό αποτέλεσμα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 September 2013 - 20:30:21 UTC