Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών
  • [02] Αποφασισμένος για λύση του Κυπριακού δηλώνει ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών

    Υπερψηφίστηκε απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών.

    Μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και σειρά τροπολογιών, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την επιμήκυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», την καταβολή αποζημιώσεων και υπερωριών στο προσωπικό των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, την παροχή ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην ΕΛΒΟ, την εθελούσια κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων κατόχων μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, την αποπληρωμή χρεωστουμένων στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ εκ μέρους του Δημοσίου, κ.ά..

    Υπερψηφίστηκε επίσης τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει ότι για να συγχωνευθεί μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία, με άλλη εταιρεία εισηγμένη σε αγορά εκτός Ελλάδας (με αντάλλαγμα μετοχές στη νέα αγορά), θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί το 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

    Ο υπουργός Μεταφορών έκανε εξάλλου δεκτή τροπολογία του συνόλου των βουλευτών του νομού Ηρακλείου για τα ραδιοταξί του τουριστικού αυτού νομού - ενώ ανάμεσα στις προτάσεις που απέρριψε, συμπεριλαμβάνεται τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση ενιαίου ανώτατου ορίου ηλικίας τα 65 έτη για την άσκηση του επαγγέλματος του οδηγού λεωφορείου και ΕΔΧ αυτοκινήτου (το νομοσχέδιο καθιερώνει ως ανώτατο όριο τα 69 έτη).

    [02] Αποφασισμένος για λύση του Κυπριακού δηλώνει ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης

    Την αποφασιστικότητά του για λύση του Κυπριακού επανέλαβε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

    Ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «παρά τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, είμαι αποφασισμένος όπως εργαστώ ακούραστα και με αποφασιστικότητα για την επίτευξη μιας βιώσιμης και διαρκούς διευθέτησης, ούτως ώστε όλες οι κοινότητες της Κύπρου να ζήσουν και να ευημερήσουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία να σέβεται πλήρως τις αρχές και αξίες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εξασφαλίζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της και να διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και ευημερούσα συνεργασία τους».

    Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι ήδη διαβίβασε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την «ισχυρή πεποίθησή» του ότι το παρόν στάτους κβο είναι απαράδεχτο και η διατήρησή του θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, όπως είπε, σημειώνοντας ότι «μια συνολική διευθέτηση δεν είναι μόνο επιθυμητή αλλά δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω».

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «η αναφορά του φίλου προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ», όπως ανέφερε, «σε αυτήν ακριβώς την αίθουσα, για την πρόταση του 2004, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, μέσα από γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες, για μια σειρά από ουσιαστικούς λόγους, δεν απαλλάσσει την Τουρκία από τις υποχρεώσεις και ευθύνες της σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας δίκαιης λύσης και δεν αντικατοπτρίζει αληθινά τις πραγματικότητες επί του εδάφους, όπως αυτές επιβεβαιώνονται από τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

    Επίσης, σημείωσε: «Παρόλα αυτά, καλωσορίζω την απόφαση της Τουρκίας να ανταποκριθεί θετικά στην πρότασή μου για τη διεξαγωγή συναντήσεων με τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς. Ελπίζω και αναμένω ότι τη θετική αυτή ανταπόκριση θα ακολουθήσουν πρακτικά και ουσιαστικά βήματα καθώς και η υιοθέτηση μιας εποικοδομητικής στάσης καθοδηγούμενης από καλή πίστη, η οποία θα συμβάλλει αποτελεσματικά προς την επίτευξη λύσης».

    Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην πρότασή του για την Αμμόχωστο, σημειώνοντας ότι μπορεί να δοθεί ώθηση στο Κυπριακό «διαμέσου της υιοθέτησης θαρραλέων μέτρων, τα όποια θα είναι καθοριστικής σημασίας και θα δημιουργήσουν μια κατάσταση με την οποία θα βγουν κερδισμένες όχι μόνο οι δύο κοινότητες, αλλά και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 September 2013 - 22:30:22 UTC