Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να στερήσουμε το οξυγόνο στον φασισμό"
  • [02] ΣτΕ: Αντισυνταγματική η πρώτη εφεδρεία δημοσίων υπαλλήλων
  • [03] Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των Εφέδρων
  • [04] "Έτοιμο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο"
  • [05] Μ. Σουλτς: Σημαντικότερες από το «κούρεμα» χρέους, οι έξυπνες πολιτικές
  • [06] Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το Ακρόπολις για το 2014

  • [01] "Να στερήσουμε το οξυγόνο στον φασισμό"

    «Ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον, σταματάμε το φασισμό» είναι το σύνθημα του 2ου φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγει σήμερα και για τρεις ημέρες τις πύλες του στο πάρκο Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου, λέει ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Χρονόπουλος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πρέπει να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο το αντιφασιστικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από το Φεστιβάλ μας» τονίζει ο Η. Χρονόπουλος και προσθέτει: «Με τις δικτυώσεις αλληλεγγύης, με τους θύλακες δημοκρατίας και συλλογικότητας, οικοδομούμε μια εναλλακτική δίοδο, μια εναλλακτική κατεύθυνση που σαν χείμαρρος στερεί οποιοδήποτε οξυγόνο στο φασισμό. Συγκροτούμε αντιφασιστικό μέτωπο, συμμετέχουμε εδώ και πολύ καιρό στις αντιφασιστικές συλλογικότητες γειτονιών μαζί με απλό κόσμο προκειμένου να αναχαιτίσουμε τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της».

    [02] ΣτΕ: Αντισυνταγματική η πρώτη εφεδρεία δημοσίων υπαλλήλων

    Αντισυνταγματική κρίθηκε, με την υπ' αριθμ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη εφεδρεία στον δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011) και την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011.

    Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντισυνταγματικό το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα που απασχολούνται καθαρά με σχέση Δημοσίου Δικαίου.

    [03] Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των Εφέδρων

    Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης που είχε προγραμματίσει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» για αύριο στο κέντρο της Αθήνας.

    [04] "Έτοιμο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο"

    Την ανησυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια για τα φαινόμενα βίας και την αναβίωση του ναζισμού μετέφερε, μετά το τέλος της συνάντησής τους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με τα τελευταία γεγονότα».

    Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως διαβεβαίωσε τον κ. Παπούλια ότι «έχει επιστρατευτεί όλο το νομικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι επαρκές και η Δικαιοσύνη κινείται με ταχείς ρυθμούς».

    «Ελπίζω» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης «ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, καθώς την έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρακολουθεί στενά η εισαγγελέας».

    Σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Αθανασίου είπε ότι είναι σχεδόν έτοιμο και με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, θα κατατεθεί.

    [05] Μ. Σουλτς: Σημαντικότερες από το «κούρεμα» χρέους, οι έξυπνες πολιτικές

    «Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα για την Ελλάδα από το "κούρεμα" του χρέους» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς, και αναφέρεται στην ανάγκη να δοθεί στη χώρα οικονομική προοπτική, να ενισχυθούν έξυπνα οι επενδύσεις και να δοθούν στις επιχειρήσεις δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

    Σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt» ενόψει των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Σουλτς αποφεύγει να απαντήσει εάν το κόμμα του θα εγείρει το θέμα της ελάφρυνσης ή της παραγραφής του ελληνικού χρέους στις συζητήσεις με το CDU και επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να βοηθηθεί με άλλους τρόπους, χωρίς να χρειαστεί να διαθέσει η Ευρωζώνη επιπλέον χρήματα, αλλά αξιοποιώντας τα χρήματα που υπάρχουν στα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και στην Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα.

    [06] Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το Ακρόπολις για το 2014

    Εκτός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014 θα βρίσκεται το Ράλι Ακρόπολις, καθώς δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο καλαντάρι που δημοσιοποίησε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Η συνεδρίαση του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Ντουμπρόβνικ επισφράγισε τον αποκλεισμό του ελληνικού αγώνα από το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, με βασική αιτία τις ασταθείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

    Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ράλι Ακρόπολις μένει εκτός του αγωνιστικού προγράμματος του WRC, καθώς το 1974 δεν διοργανώθηκε λόγω ενεργειακής κρίσης, ενώ το 2010 έμεινε εκτός θεσμού, καθώς η FIA εκείνη την περίοδο «δοκίμαζε» την κυλιόμενη εναλλαγή χωρών στο πρωτάθλημα. Η οργανωτική επιτροπή, η οποία προσπάθησε να πείσει τη διεθνή ομοσπονδία για τις δυνατότητές της να διοργανώσει και το 2014 τον ιστορικό αγώνα (που μάλιστα θα συμπλήρωνε του χρόνου 60 χρόνια ζωής), δεσμεύεται στη σχετική ανακοίνωσή της να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε το Ράλι Ακρόπολις να επανέλθει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2015.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι την κενή θέση του Ακρόπολις θα καταλάβει το Ράλι της Πολωνίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 September 2013 - 14:30:24 UTC