Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίθετος ο Π. Λαφαζάνης με τις επιλογές της «κουκούλας», των «μολότωφ» και της «τρομοκρατίας»
  • [02] «Το σημαντικό είναι ο λαός να τους θέσει εκτός» λέει ο Ιω. Μιχελάκης για τη ΧΑ
  • [03] Ν. Δένδιας: Η ΧΑ προσπάθησε να αλώσει κάθε τομέα κοινωνικής δράσης
  • [04] Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της MRB
  • [05] Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες των συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής
  • [06] Μπορεί να γίνει ελάφρυνση του χρέους, εκτιμά ο Ιω. Στουρνάρας
  • [07] Εγκαινιάστηκε η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σανγκάης
  • [08] Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Να απαγορευθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής

  • [01] Αντίθετος ο Π. Λαφαζάνης με τις επιλογές της «κουκούλας», των «μολότωφ» και της «τρομοκρατίας»

    Αντίθετος με τις επιλογές της «κουκούλας» , των «μολότωφ» και της «τρομοκρατίας» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης. «Είναι ξένες με την Αριστερά» λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα realnews o κ. Λαφαζάνης.

    Δηλώνει ότι «μια συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στο όνομα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου θα συνιστούσε εμπαιγμό ενώ επιμένει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές και προσθέτει «η δική μας διεκδίκηση για εκλογές είναι προφανές ότι δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες μεθοδέυσεις από μέρους της Χρυσής Αυγής για ενδεχόμενη παραίτηση των βουλευτών της ...»

    [02] «Το σημαντικό είναι ο λαός να τους θέσει εκτός» λέει ο Ιω. Μιχελάκης για τη ΧΑ

    «Έχουν εγκληματική οργάνωση, συμμορίτικη και μάλιστα παραστρατιωτικού χαρακτήρα» λέει ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή. Σε συνέντευξή του στη Real Νews σημειώνει πως η οργάνωση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το νόμο σε κάθε εγκληματική και παράνομη δραστηριότητα της. Το σημαντικό όμως είναι ο λαός να τους θέσει εκτός. Εκτός των πάντων».

    Προτείνει να κατέβουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου με κοινό υποψήφιο στις περιφέρειες που θα χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

    Σε ότι αφορά την τροπολογία που θα κατατεθεί για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων τονίζει πως θα αναστέλλεται αμέσως στην περίπτωση που ο αρχηγός ή κάποιοι βουλευτές ή μέλη του κεντρικού οργάνου διοίκησης παραπέμπονται αμετάκλητα για σοβαρά αδικήματα.

    [03] Ν. Δένδιας: Η ΧΑ προσπάθησε να αλώσει κάθε τομέα κοινωνικής δράσης

    Η Χρυσή Αυγή είναι «συνονθύλευμα νεοναζιστικών, φασιστικών, παγανιστικών και λούμπεν στοιχείων του υποκόσμου, το οποίο με το μανδύα του αντισυστημικού και του αντιμνημονιακού προσπάθησε να αλώσει κάθε τομέα κοινωνικής δράσης» δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας στον «Τύπο της Κυριακής».

    Στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τις συλλήψεις, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, παραδέχεται πως σημαντική μερίδα του πολιτικού συστήματος υπέκυψε στον πειρασμό της μικροκομματικής διαχείρισης του μορφώματος και προσθέτει πως μερικοί από την Αριστερά «πίστευαν ότι θα έκοβε ψήφους από τη ΝΔ και ότι αυτό θα τους εξυπηρετούσε, σε συνδυασμό με το ότι θα τους επέτρεπε να συκοφαντήσουν την παράταξή μας».

    [04] Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της MRB

    Διαφορά 1,2% υπέρ της ΝΔ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η Realnews, ενώ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μειώνονται σημαντικά(2,3% λιγότερο από την προηγούμενη).

    Στη δημοσκόπηση που έγινε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα αλλά πριν από τις συλλήψεις τα ποσοστά των κόμματων έχουν ως εξής: ΝΔ 22,2%, ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, Αν.ΕΛ 5,3%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,3%, ΚΚΕ 5%, Οικ Πράσινοι 1,8%, άλλο κόμμα 5,6%.

    Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 1,5%.

    [05] Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες των συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής

    Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.

    Ταυτόχρονα και κατά τις εκτιμήσεις των νομικώνμετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

    Ο εισαγγελέας λίγο νωρίτερα άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή.Η δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπαράζ συλλήψεων στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Ν. Δένδιας: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις»

    Δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

    [06] Μπορεί να γίνει ελάφρυνση του χρέους, εκτιμά ο Ιω. Στουρνάρας

    «Οι πρϋποθέσεις για να βγει η χώρα στις αγορές είναι να έχει δυο τρίμηνα θετικής ανάπτυξης και ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα» δηλώνει στο «'Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας.

    Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η εφημερίδα και συμμετείχαν οι κκ. Σταθάκης και Χριστοδουλάκης, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως εκτιμά ότι δεν θα γίνει ονομαστικό κούρεμα του χρέους αλλά μπορεί να γίνει ελάφρυνση με μείωση επιτοκίων και πολύ μεγάλη επιμήκυνση των λήξεων.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης επιμένει στη θέση ότι τα μνημόνια είναι αποτυχημένη συνταγή και η κρίση του δημοσίου χρέους δε λύνεται με λιτότητα αλλά με διαγραφή μέρους του χρέους. Προσθέτει δε, πως το «κουρεμα θα γίνει γιατί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

    Ο πρώην υπουργός Ν. Χριστοδουλάκης υποστηρίζει ότι το καθαρό κούρεμα που έγινε λογιστικά ήταν περίπου 60 δισ. ευρώκαι σε αξία από 6 έως 20 δισ. ευρώ.

    [07] Εγκαινιάστηκε η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σανγκάης

    Εγκαινιάστηκε σήμερα η ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σανγκάης, η οποία θα αποτελέσει ένα εργαστήριο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Κίνας, της δεύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως, όπως μετέδωσαν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

    Η ζώνη αυτή 29 τετραγωνικών χιλιομέτρων "άρχισε σήμερα να είναι επιχειρησιακή", σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Αποτελεί ένα "πεδίο δοκιμών για τις κινεζικές αρχές με στόχο την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που προσανατολίζονται προς την αγορά και την προώθηση της οικονομικής ευρωστίας", πρόσθεσε το πρακτορείο.

    Το σχέδιο αυτό προβλέπει πιο ανοιχτές εμπορικές συναλλαγές στις υπηρεσίες, με τις ξένες και τις ιδιωτικές επενδύσεις να επιτρέπονται σε 18 τομείς υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού, του ναυτιλιακού, του εμπορικού και του πολιτιστικού.

    Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της Κίνας έχουν ήδη κάνει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές για την λειτουργία τους εντός της ζώνης.

    [08] Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Να απαγορευθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής

    «Στη δημοκρατία, όταν σε μια κομματική οργάνωση κρύβεται μια στρατιωτική ομάδα υπεύθυνη για πράξεις βίας, επιθέσεων και δολοφονιών, είναι ένας λόγος αλλά και μια υποχρέωση να απαγορευθεί αυτό το κόμμα» δηλώνει ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

    «Να δω στην Ελλάδα μια ειρηνική διαδήλωση από 500.000 κόσμο που να διαμαρτύρεται μαζικά ενάντια στη βία της Χρυσής Αυγής» ονειρεύεται ο Κον Μπεντίτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 September 2013 - 8:30:22 UTC