Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, στην Κύπρο
  • [02] "Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών σήμερα επιθυμούν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η XΑ", δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου
  • [03] Συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή
  • [04] Την Πέμπτη η απολογία του Χρ. Παππά
  • [05] Μαρτυρίες "φωτιά" για τη Χρυσή Αυγή από προστατευόμενους μάρτυρες
  • [06] Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Χρ.Παππά
  • [07] Αντ. Σαμαράς: Τα δύσκολα τελείωσαν - Οι ρατσιστές και οι μισαλόδοξοι βρήκαν απέναντι τους όλους τους Ελληνες
  • [08] Μια ακόμη σύλληψη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
  • [09] Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Χρ. Παππάς
  • [10] Αυστρία: Οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν πρώτο κόμμα μετά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές
  • [11] Ο όμιλος Siemens σκοπεύει να καταργήσει 15.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2014
  • [12] ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1

  • [01] Διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, στην Κύπρο

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από αύριο, Δευτέρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, επ'ευκαιρία της 53ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας.

    Αύριο, ο κ Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄.

    Την Τρίτη, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 53η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ίδια μέρα, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των κυπριακών κομμάτων.

    [02] "Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών σήμερα επιθυμούν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η XΑ", δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

    Ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή επιθυμούν σήμερα τη διενέργεια πρόωρων εκλογών σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του μετά την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου κάνει λόγο για απαράδεκτα διχαστικό παραλήρημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύει ότι "οι συκοφαντίες, οι πολιτικές αθλιότητες και οι ακρότητες βρίσκονται στο DNA της ηγεσίας" του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Επισημαίνει επίσης ότι σε μια περίοδο που απαιτείται υψηλό αίσθημα ευθύνης "το μονότονο αίτημα για άμεσες εκλογές επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόκληση πολιτικής ανωμαλίας".

    [03] Συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή

    Ζητήματα που έχουν ανακύψει μετά τη σύλληψη μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής θα εξετάσει άμεσα η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής.

    [04] Την Πέμπτη η απολογία του Χρ. Παππά

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Ο βουλευτής , κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο "διώκουν εμάς για να φοβηθείς εσύ ελληνικέ λαέ. Οι ιδέες δεν φυλακίζονται".

    Ο κ. Παππάς θα παραμείνει κρατούμενος, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, στη ΓΑΔΑ, μέχρι την απολογία του.

    [05] Μαρτυρίες "φωτιά" για τη Χρυσή Αυγή από προστατευόμενους μάρτυρες

    Κεντρικό ρόλο στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, αποδίδει στον Γιώργο Ρουπακιά, με την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προστατευόμενος μάρτυρας, πρώην μέλος της οργάνωσης.

    Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα ανήκε με άλλους τέσσερις στο στενό πυρήνα της τοπικής της Νίκαιας, η οποία ήταν σε απευθείας επαφή με τον κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή Γιάννη Λαγού.

    Σύμφωνα με την πολύ κρίσιμη κατάθεση, εμπλεκόμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και στέλεχος της οργάνωσης της Νίκαιας υποδείκνυε στα μέλη της να δηλώνουν σε περίπτωση που συνέβαινε "οτιδήποτε" πως δεν ανήκουν στη Χρυσή Αυγή και να δηλώνουν άγνοια.

    Το εν λόγω στέλεχος, σύμφωνα με την μαρτυρική κατάθεση, ενημέρωνε για τα πάντα τον βουλευτή συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λαγό, ο οποίος φέρεται να μιλούσε απευθείας με τον "αρχηγό" από τον οποίο λάμβανε την τελική έγκριση ή σχετικές εντολές.

    Ο μάρτυρας, φέρεται μάλιστα, να εμπλέκει στην υπόθεση και αστυνομικό του τμήματος Νίκαιας, τον οποίο κατονομάζει.

    "Κάθε φορά που γινόταν έφοδος της Αστυνομίας η οργάνωση είχε έγκαιρη ειδοποίηση από αστυνομικό του τμήματος Νίκαιας. Σε κάθε εκδήλωση είχαμε τις πλάτες της Αστυνομίας."

    Τέλος, ο μάρτυρας αναφερόμενος στη δομή της οργάνωσης Νίκαιας υποστηρίζει ότι κάτω από τον κλειστό πενταμελή πυρήνα της, λειτουργούσαν μεταξύ άλλων, και "οι κένταυροι των ανηλίκων", παιδιά δηλαδή 14-17 ετών τα οποία στρατολογούνταν και είχαν υπεύθυνό τους πρόσωπο με το όνομα Τάσος.

    Στην κατάθεσή του, άλλος προστατευόμενος μάρτυρας, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μετά την εισχώρησή του στη Χρυσή Αυγή κατάλαβε "ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα,. αλλά για μια οργάνωση που στόχευε στη βία και μάλιστα όχι απλή βία. Αυτοί ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να αφαιρέσουν ζωές αν θεωρούσαν ότι το θύμα ήταν αντίπαλος τους".

    Ο μάρτυρας αναφέρεται σε προστασία που παρείχαν μέλη της οργάνωσης σε μικροπωλητές στα παζάρια του Πειραιά και του Σχιστού Κορυδαλλού, από τους οποίους η Χρυσή Αυγή αμειβόταν με προμήθεια επί των εισπράξεων.

    [06] Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Χρ.Παππά

    Ποινική δίωξη, η ίδια που απαγγέλθηκε τους συλληφθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ασκήθηκε σε βάρος του Βουλευτή του κόμματος Χρ.Παππά.

    Η δίωξη αφορά ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή. Ο βουλευτής οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή της υπόθεσης από όπου αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία του τις επόμενες ημέρες.

    Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο γγ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη αντί της Τρίτης που αρχικώς είχε προγραμματιστεί.

    [07] Αντ. Σαμαράς: Τα δύσκολα τελείωσαν - Οι ρατσιστές και οι μισαλόδοξοι βρήκαν απέναντι τους όλους τους Ελληνες

    Με τον εκκλησιασμό του στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, άρχισε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα που αποτελούσαν μέλη της ελληνικής κοινότητας. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και μάλιστα ότι έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και είναι κοντά στην έξοδο από τον λαβύρινθο.

    "Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ήτταται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη".

    Ο κ. Σαμαράς έκανε και αναφορά στα τελευταία γεγονότα και τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής λέγοντας: "σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα".

    Ο κ.Σαμαράς, έκλεισε τις επισημάνσεις του απευθύνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, ότι μια νέα εποχή ευημερίας ξεκινά για την χώρα.

    [08] Μια ακόμη σύλληψη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Ένα ακόμη άτομο από τους 32 που περιλαμβάνει ο κατάλογος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνελήφθη σήμερα το απόγευμα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Δεν έχουν δοθεί, μέχρι στιγμής, στοιχεία του στη δημοσιότητα, ενώ ο συλληφθείς κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    [09] Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Χρ. Παππάς

    Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μεταφέρθηκε πριν από λίγο, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

    Ο Χ.Παππάς παραδόθηκε νωρίτερα σήμερα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς αναζητείτο από τις Αρχές για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

    Λίγο πριν μπει στο εισαγγελικό γραφείο, φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία "μην τους πιστεύετε, είναι ψεύτες. Είναι κατοχική κυβέρνηση. Ζήτω ο εθνικισμός".

    [10] Αυστρία: Οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν πρώτο κόμμα μετά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές

    Οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες του απερχόμενου καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν αναδείχθηκαν νικητές κατά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία και, συγκεντρώνοντας ποσοστό 26,6% (29,3% στις τελευταίες εκλογές το 2008), παραμένουν πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα, σύμφωνα με το προσωρινό τελικό αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε στις 20.30 ώρα Ελλάδας στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

    Στη δεύτερη θέση βρέθηκε με ποσοστό 24% (έναντι 26% το 2008) το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, που συγκυβερνούσε από τον Δεκέμβριο 2008 με τους Σοσιαλδημοκράτες σε κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού", ενώ τρίτο με αυξημένη τη δύναμή του είναι το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων με 20,7% (17,5%) και τέταρτο το Κόμμα των Πρασίνων με ελαφρά βελτιωμένο το ποσοστό του στο 12,2% (από το 10,4%).

    [11] Ο όμιλος Siemens σκοπεύει να καταργήσει 15.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2014

    Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens σκοπεύει να καταργήσει 15.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Οι καταργήσεις θέσεων εργασίας που έχουν ξεκινήσει ή σχεδιάζονται βάσει του πλάνου της Ζίμενς για το 2014 είναι 15.000 σε όλον τον κόσμο, εκ των οποίων οι 5.000 θα είναι στη Γερμανία», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Η εταιρεία αποφάσισε να ανακοινώσει σήμερα τις προθέσεις της καθώς το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί στο εσωτερικό της Ζίμενς με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

    [12] ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1

    Στους τρεις βαθμούς αυξήθηκε η διαφορά του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, καθώς ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχασε βαθμούς στην Κρήτη, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Περογαμβράκη στο 15΄, ενώ ο Μιγκέλ Βίτορ ισοφάρισε στο 74΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 September 2013 - 18:30:21 UTC