Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έλληνας δημιούργησε το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου
  • [02] Δημοσιονομικές παρεμβάσεις για μείωση του χρέους προωθεί η κυβέρνηση Άμπε, στην Ιαπωνία
  • [03] Με τους «Cleaners» ξεκινά το CineDoc
  • [04] Τα χρέη προκαλούν ψυχικά προβλήματα

  • [01] Έλληνας δημιούργησε το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου

    Με ποια συστατικά μπορεί να φτιαχτεί το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου; Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έδωσε ο Παναγιώτης Γκοβάτσος, ο οποίος χρησιμοποίησε λικέρ, βότκα, αλλά και γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν Ελλάδα για να δημιουργήσει ένα κοκτέιλ που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ.

    Ο λόγος για το κοκτέιλ «Skyfall ΙΙ», με το οποίο ο Παναγιώτης Γκοβάτσος εντυπωσίασε τους κριτές του 39ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κοκτέιλ της Διεθνούς Ένωσης Bartenders και απέσπασε το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα στους συμμετέχοντες από 56 χώρες όλου του κόσμου.

    «Το ποτό που αιχμαλωτίζει όλα τα αρώματα της φύσης, από φρούτα και βότανα μέχρι μπαχαρικά, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Η νέα τάση της εποχής, που πραγματικά όμως αξίζει, είναι η χρήση σπιτικών - παραδοσιακών λικέρ, βοτάνων, μπαχαρικών και φρέσκων αρωμάτων, που μπορούν να αναδείξουν χυμούς, να δημιουργήσουν δροσιστικά κοκτέιλ», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Παναγιώτης Γκοβάτσος.

    «Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το κοκτέιλ που επέλεξα για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό βασιζόταν σε αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα. Βασικό συστατικό, είναι το λικέρ ιβίσκου που αναδύει ένα υπέροχο άρωμα που σε συνδυασμό με τη βότκα που χρησιμοποίησα χαρίζουν μια αρμονία γεύσεων, αρωμάτων και χρώματος», προσθέτει.

    Το κοκτέιλ αποτελεί εξέλιξη του «Skyfall», με το οποίο ο ίδιος κέρδισε την πρώτη θέση στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ τον περασμένο Φεβρουάριο. «Το Skyfall που κέρδισε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο, ήθελα να το πίνουν και να αφήνει μία ξεχωριστή γεύση και υφή. Το Skyfall II, που είναι η εξέλιξη του πρώτου, αποτελεί την απόλυτη αποκορύφωση χρωμάτων και γεύσεων. Η μοναδική πολυπλοκότητα τόσων γεύσεων κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους», επισημαίνει ο κ. Γκοβάτσος.

    Η επιλογή του ονόματος για τα κοκτέιλ που εντυπωσίασαν στον ελληνικό και στο διεθνή διαγωνισμό δεν είναι τυχαία, αλλά παραπέμπει στην ομότιτλη ταινία του Τζέιμς Μποντ και το τραγούδι της Αντέλ. Ευχή του είναι οι δημιουργίες του να παραμείνουν κλασικής αξίας και να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου, όπως και οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

    Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος γεννήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε με την οικογένειά του στη Μονεμβασιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.

    [02] Δημοσιονομικές παρεμβάσεις για μείωση του χρέους προωθεί η κυβέρνηση Άμπε, στην Ιαπωνία

    Με σκεπτικισμό αντιμετώπισαν αναλυτές τη μεγαλύτερη δημοσιονομική παρέμβαση της τελευταίας 15ετίας στην Ιαπωνία με στόχο τη μείωση του τεράστιου δημόσιου χρέους που υπερβαίνει το 200% του ΑΕΠ της και του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας που διαμορφώνεται στο 10% του ΑΕΠ.

    Η κυβέρνησης του Σίνζο 'Αμπε αποφάσισε να αυξήσει την φορολογία επί των πωλήσεων στο επίπεδο του 8%, από 5% όπου διαμορφώνεται σήμερα, εξασφαλίζοντας έτσι επιπρόσθετα έσοδα ύψους 8 τρισ. γιεν (81,42 δισ. δολ.). Ταυτόχρονα όμως, ανακοίνωσε ότι θα αντισταθμίσει την απώλεια ρευστότητας από την οικονομία μέσω πακέτου οικονομικής στήριξής ύψους τουλάχιστον 5 τρισ. γιεν. «Ακόμη και αν οι πολιτικές του 'Αμπε εξελιχθούν καλά, δεν θα εξαλείψουμε το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα. Απλώς θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός αύξησης του χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's κ. Τακαχίρα Ογκάουα στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οίκος S&P μπορεί να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ιαπωνίας, εάν η χώρα δεν μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

    Ωστόσο, η αύξηση της φορολογίας στις πωλήσεις θα ενισχύσει την εικόνα του αποφασιστικού ηγέτη που ο 'Αμπε επιδιώκει να φιλοτεχνεί, αυτού που αγνοεί τις αντίθετες απόψεις συμβούλων και κάποιων στελεχών του κόμματός του. «Το σχέδιο αυτό (της αύξησης της φορολογίας στις πωλήσεις) ήταν ήδη επεξεργασμένο, αλλά πρέπει να πιστώσουμε στον 'Αμπε ότι το υλοποιεί», δήλωσε ένας οικονομολόγος χρηματοπιστωτικής εταιρείας στο Τόκιο.

    [03] Με τους «Cleaners» ξεκινά το CineDoc

    Με την ταινία-σοκ «The Cleaners» (Οι Καθαριστές), του Κωνσταντίνου Γεωργούση, σηκώνει την αυλαία του το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc, την Τετάρτη 2 του μηνός, στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

    Πρόκειται για την κινηματογράφηση μελών της Χρυσής Αυγής και υποψήφιων βουλευτών της, στο κέντρο της Αθήνας, στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εκλογών του 2012.

    Η ταινία «Καθαριστές», διάρκειας 37 λεπτών, έχει ήδη προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του 'Αμστερνταμ και από το βρετανικό κανάλι Channel 4 ενώ έχει κερδίσει το ειδικό βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, τον Αύγουστο 2013.

    Επίσης τιμήθηκε με ειδική προβολή στο μουσείο του τρόμου των SS - «Τοπογραφία του Τρόμου», στο Βερολίνο.

    Ο Κωνσταντίνος Γεωργούσης, απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου της Μεγάλης Βρετανίας (NFTS), καταγράφει στην κάμερά του αυτά που παρατηρεί. Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι στο Channel 4 (το οποίο πρόβαλε λίγα λεπτά του ντοκιμαντέρ προκαλώντας διεθνή σάλο) δεν χρειάστηκε ο ίδιος να ωθήσει τους υποψηφίους της Χρυσής Αυγής να κάνουν κάτι. Η συμπεριφορά που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη, είναι και η συνηθισμένη τους συμπεριφορά. Οι ίδιοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα που τους κινηματογραφούσε, ήταν μάλιστα περήφανοι που η Ευρώπη, μέσα από τα γυρίσματα, θα μάθαινε για την ύπαρξή τους και τις ιδέες τους''.

    «Είναι λάθος να πούμε, δηλώνει στο βρετανικό κανάλι ο σκηνοθέτης Κ. Γεωργούσης, ''ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακροδεξιό κόμμα, όπως για παράδειγμα το κόμμα του Λεπέν στη Γαλλία ή ένα φασιστικό κόμμα. Είναι ένα νεοναζιστικό ή ακόμη και ναζιστικό κόμμα! Όλες οι ιδέες που πρεσβεύουν και για τις οποίες είναι υπερήφανοι, είναι καθαρά εθνικοσοσιαλιστικές».

    Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν δεδομένης της άσχημης οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, η Χρυσή Αυγή έχει ρεύμα, ο σκηνοθέτης απαντά:

    «Το θέμα με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, είναι ότι ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει για τον εθνικοσοσιαλισμό. Οπότε απλά έλκονται από τη μεγάλη δύναμη που εκπέμπει αυτό το κόμμα. Στην ουσία δεν γνωρίζουν για την ύπαρξη ενός σκληρού πυρήνα που εμφορείται από εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία».

    [04] Τα χρέη προκαλούν ψυχικά προβλήματα

    Οι άνθρωποι που έχουν χρέη, έχουν τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν ψυχικά προβλήματα σε σχέση με όσους δεν χρωστάνε, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα. Καθώς τα κάθε είδους χρέη των νοικοκυριών αυξάνονται διεθνώς κατά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής ύφεσης και κρίσης, σύμφωνα με την μελέτη, θα πρέπει να αναμένεται παράλληλα και μία έξαρση των ψυχικών διαταραχών στον πληθυσμό.

    Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Σαουθάμπτον και του Κίνγκστον, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Τόμας Ρίτσαρντσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ψυχολογίας "Clinical Psychology Review", έκαναν μια συστηματική συγκριτική αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) όλων των έως τώρα δημοσιευμέννων ερευνών πάνω στο ζήτημα (65 σε αριθμό), οι οποίες αφορούσαν συνολικά σχεδόν 34.000 άτομα.

    Η μελέτη έδειξε ότι λιγότερο από το 9% όσων δεν εμφάνιζαν κανένα ψυχικό πρόβλημα, δεν είχαν χρέη, ενώ πάνω από το 25% των χρεωμένων ανθρώπων είχαν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, όσοι έχουν χρέη, είναι πολύ πιθανότερο να υποφέρουν από κατάθλιψη, εξάρτηση από ναρκωτικά και άλλες ουσίες, καθώς και από ψύχωση. Ακόμα, όσοι αυτοκτονούν, είναι πιθανότερο να αντιμετώπιζαν χρέη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 October 2013 - 8:30:21 UTC