Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βασική αποστολή των ενόπλων δυνάμεων η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας αλλά και η προστασία της δημοκρατίας"
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Συντρίβουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα
  • [03] Ένας 36χρονος φέρεται να δολοφόνησε τη μητέρα του στο Ίλιον
  • [04] Ένας νεκρός διαδηλωτής στο Κάιρο
  • [05] Θα συνεχιστούν οι διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μέρκελ και το SPD
  • [06] Υπέρ της αποπομπής του Μπερλουσκόνι η επιτροπή της Γερουσίας
  • [07] «100 χρόνια από την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα»

  • [01] "Βασική αποστολή των ενόπλων δυνάμεων η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας αλλά και η προστασία της δημοκρατίας"

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λέσβο η τελική φάση της στρατιωτικής διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2013». Παρόντες στην τελική φάση της άσκησης, που έγινε το πρωί στο Καμένο Δάσος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Αθανάσιος Δαβάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί των όπλων, αλλά και το σύνολο των εκπροσώπων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής εκπροσώπησης της Λέσβου.

    «Σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο», είπε ο στρατιωτικός διοικητής Λέσβου υποστράτηγος Δημήτρης Μήττας, ενώ αντίστοιχη δήλωση έκανε αργότερα στο χαιρετισμό του και ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε επίσης πως βασική αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας αλλά και η προστασία της δημοκρατίας. «Είμαστε μία φιλειρηνική χώρα και σήμερα θα θέλαμε να στείλουμε ένα τέτοιο μήνυμα σε όλους τους γείτονές μας, αλλά και να θυμίσουμε ότι είμαστε πάντοτε στη διάθεση της διεθνούς νομιμότητας για να υπηρετήσουμε τις ανώτερες και ευγενείς αρχές που στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, αλλά και σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι η Ελλάδα γονάτισε. Η Ελλάδα παραμένει όρθια και ένα εκ των σημαντικότερων κομματιών του εθνικού μας συστήματος, είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Συντρίβουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα

    Δέσμευση για «νέους αγώνες δημοκρατίας, ανάταξης και ανάτασης» της χώρας και συσπείρωση για απόκρουση της βίας, απευθύνει σε μήνυμα του, με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

    Όπως έγινε γνωστό, απόψε, Παρασκευή, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και αύριο θα ηγηθεί μίνι υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή την αναχώρησή του, τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, για το Ισραήλ.

    [03] Ένας 36χρονος φέρεται να δολοφόνησε τη μητέρα του στο Ίλιον

    Ένας 36χρονος φέρεται να στραγγάλισε τη μητέρα του και στη συνέχεια να σκηνοθέτησε ληστεία, για να παραπλανήσει τις αστυνομικές αρχές. Ο 36χρονος συνελήφθη χτες από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, το δε έγκλημα διαπράχθηκε στις 23/9 στο Ίλιον Αττικής. Το θύμα, 61 ετών, είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της και όπως διαπιστώθηκε δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις. O θάνατος είχε επέλθει από στραγγαλισμό.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από την αρχή υπήρχε υπόνοια ότι το κίνητρο του εγκλήματος δεν ήταν η ληστεία, επειδή το σπίτι δεν ήταν παραβιασμένο, ενώ είχε ερευνηθεί εμφανώς επιλεκτικά. Χτες προσήχθη ο 36χρονος γιος της 61χρονης, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε επίμονα την ενοχή του, αλλά τελικά φέρεται να ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημα.

    [04] Ένας νεκρός διαδηλωτής στο Κάιρο

    Ένας υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι έχασε τη ζωή του αφού τραυματίστηκε από πυρά στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν καθώς οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην συνοικία Μάνιαλ. Επεισόδια σημειώθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις, καθώς υποστηρικτές της Αδελφότητας αψήφησαν την καταστολή του στρατού και της αστυνομίας.

    Επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης στην Αλεξάνδρεια και στην Ισμαηλίγια.

    [05] Θα συνεχιστούν οι διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μέρκελ και το SPD

    Οι εκπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) συμφώνησαν σήμερα με τους αντιπροσώπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) να συνεχίσουν τις διερευνητικές συνομιλίες τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης "μεγάλου συνασπισμού", μετά την τρίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Βερολίνο.

    Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου.

    Η ανακοίνωση περί συνέχισης των διερευνητικών επαφών δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά από πολλούς θεωρείται ένδειξη ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας ενδέχεται να έχουν βρει κοινό έδαφος για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

    Η Άντρεα Μαρία Νάλες, μέλος της αντιπροσωπείας του SPD, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν ορισμένα από τα θέματα για τα οποία οι δύο πλευρές έχουν παρόμοιες απόψεις αλλά και θέματα στα οποία η πολιτική τους διαφέρει, όπως είναι το φορολογικό.

    "Προσδιορίσαμε ορισμένα σημεία σύγκλισης αλλά συζητήσαμε επίσης για τις διαφορές μας και επομένως απαιτούνται περαιτέρω συνομιλίες", είπε η Νάλες.

    [06] Υπέρ της αποπομπής του Μπερλουσκόνι η επιτροπή της Γερουσίας

    Επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας τάχθηκε υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα αυτό της βουλής, μετά την οριστική καταδίκη του για φορολογική απάτη.

    Η επιτροπή θα υποβάλει την εισήγησή της στην ολομέλεια του σώματος εντός 20 ημερών για ψηφοφορία.

    [07] «100 χρόνια από την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα»

    Τα γραμματόσημα που έχουν εκδοθεί από το 1927 έως και σήμερα και αφορούν στο Άγιο Όρος παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση του διοργάνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους στο χώρο της Παλαιάς Βουλής.

    Ειδικότερα, με αφορμή την έκδοση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «100 χρόνια από την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα», που κυκλοφορεί από χθες, έγινε μια αναδρομική παρουσίαση των γραμματοσήμων με όλες τις παραστάσεις από το Άγιο Όρος.

    O εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας της Κοινότητας του Αγίου Όρους Πατήρ Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε: «Η Ιερά Κοινότης, βλέποντας την επιτυχία και την απήχηση τις οποίες είχαν στο ευρύ κοινό όλες οι μέχρι τώρα σειρές των ελληνικών γραμματοσήμων με θέμα το 'Αγιο Όρος, με πολλή χαρά αποδέχθηκε την πρόθεση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να συμβάλουν στον εορτασμό της βαρυσήμαντης επετείου των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Ορους με την Ελλάδα με την έκδοση της ομώνυμης αναμνηστικής σειράς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 October 2013 - 16:30:23 UTC