Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομολογία για κάλεσμα σε "τάγμα εφόδου" πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα
  • [02] "Ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή προσφέροντας κοινωφελείς υπηρεσίες"
  • [03] "Όποιος διαδηλώσει θα θεωρηθεί ξένος πράκτορας"
  • [04] Ιρλανδία: Οι πολίτες τάχθηκαν εναντίον της κατάργησης της Γερουσίας
  • [05] Έφυγε από τη ζωή ο κριτικός θεάτρου Κωστής Σκαλιόρας
  • [06] Άνετη νίκη για τον Εργοτέλη

  • [01] Ομολογία για κάλεσμα σε "τάγμα εφόδου" πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα

    Ομολογία με σαφή αναφορά σε «κάλεσμα» μελών της τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, μισή ώρα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έκανε απολογούμενος στον ανακριτή ο 52χρονος συνταξιούχος που παραδόθηκε χθες στις Αρχές.

    Ο αποκαλούμενος, μεταξύ των γνωστών του ως «απόστρατος», που αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα σήμερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι το επίμαχο βράδυ έγινε κάλεσμα σε «Τάγμα εφόδου» στις 11.00 πριν δηλαδή την δολοφονία του μουσικού.

    Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος έλαβε γραπτό μήνυμα από τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη «που μας καλούσε στην τοπική». Έτσι τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να τον ρωτήσει εάν ξέρει κάτι και εκείνος του απάντησε ότι δεν ξέρει.

    Ακολούθως ο «απόστρατος» τηλεφώνησε στον Γιώργο Πατέλη -που είναι προσωρινά κρατούμενος- και όπως υποστηρίζει τον ρώτησε «κύριε Γιώργο τι μας θέλετε;». Ο Πατέλης, κατά τον συγκατηγορούμενο του, του ζήτησε χωρίς να του εξηγήσει «σε 10 λεπτά να είμαι στην τοπική».

    «Κάλεσα τον Σ. και τον ρώτησα εάν ήξερε κάτι», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος στον ανακριτή. Και πρόσθεσε στην κατάθεση του: «Μου είπε ``όχι`` και επειδή δεν είχα μεταφορικό μέσο του ζήτησα να έρθει να με πάρει να πάμε μαζί. Μου τηλεφώνησε και ο Ρουπακιάς. Πήγαμε στην τοπική και τα γραφεία ήταν κλειστά. Προχωρώντας πιο κάτω βρήκαμε 7 μοτοσυκλέτες με άτομα της τοπικής με στρατιωτικά παντελόνια και τους ρώτησα ``Υπάρχει κάποιο όχημα να μοιράσουμε τρόφιμα;`` Εκείνοι μου απάντησαν ``Τι τρόφιμα ρε; Εδώ πάμε να δώσουμε μάχη. Πιάσανε δύο άτομα του πυρήνα της ασφάλειας, δικούς μας``. Είπα στον Σ. ``Πάμε να φύγουμε, αυτοί εδώ είναι συμμορία. Τι δουλειά έχουμε εμείς;`` Πήγαμε παρακάτω να βάλει βενζίνη και να πάρει τσιγάρα και έστειλε γραπτό μήνυμα στον Πατέλη από το κινητό μου και μου ζήτησε να τηλεφωνήσω στον Ρουπακιά ο οποίος απάντησε και μου είπε ``είμαι στην αστυνομία, με έπιασαν``. ``Όχι τον Ρουπακιά ρε γαμώτο``, είπε ο Σ. και στη συνέχεια μου ζήτησε να ενημερώσω τον Πατέλη».

    Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες οι μάρτυρες υπό καθεστώς προστασίας που κατέθεσαν στον ανακριτή φέρονται να έχουν δώσει σαφή στοιχεία για εμπλοκή προσώπων που περιλαμβάνονται μεταξύ των ήδη κατηγορουμένων αλλά και για εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν αντιμετωπίσει έως σήμερα κατηγορία.

    Επίσης ο Γιάννης Αγγος, που κρίθηκε νωρίτερα σήμερα προφυλακιστέος, ζήτησε να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο, αίτημα που ο ανακριτής έκανε δεκτό προσδιορίζοντας το «ραντεβού» τους για τη Τρίτη.

    Ο Αγγος θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση καθώς ήταν στην καφετέρια που καθόταν και ο Π. Φύσσας και είναι αυτός που ειδοποίησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πάνε εκεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    [02] "Ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή προσφέροντας κοινωφελείς υπηρεσίες"

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης η οποία του επιβλήθηκε για φορολογική απάτη προσφέροντας κοινωφελές έργο κι όχι παραμένοντας υπό κατ' οίκον κράτηση, όπως δήλωσε ένας δικηγόρος του στο πρακτορείο ειδήσεων AGI σήμερα.

    Ο κεντροδεξιός πολιτικός, 77 ετών, κρίθηκε ένοχος για απάτη διότι ο τηλεοπτικός του όμιλος, ο Mediaset, έδινε στις αρχές ψευδή στοιχεία για τα ποσά τα οποία κατέβαλε για πνευματικά δικαιώματα ώστε να μειώνονται οι φορολογικές του οφειλές. Καταδικάστηκε σε ποινή 4 χρόνων φυλάκισης, εκ των οποίων τα 3 έτη έχουν παραγραφεί. Θα εκτίσει την ποινή του είτε μένοντας υπό κατ' οίκον κράτηση ή προσφέροντας κοινωφελείς υπηρεσίες, λόγω της ηλικίας του.

    Ο δικηγόρος Φράνκο Κόπι δήλωσε στο πρακτορείο ότι θα υποβάλει το αίτημα του Μπερλουσκόνι σε δικαστήριο του Μιλάνου μέσα σε μία εβδομάδα κι ότι οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν αργότερα.

    Οι κοινωφελείς υπηρεσίες εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων?από την φροντίδα γηραιών και αναπήρων ανθρώπων ως τον καθαρισμό πάρκων και πεζοδρομίων κ.ά. Δεν είναι ακόμα σαφές τι θα κληθεί ακριβώς να κάνει ο δισεκατομμυριούχος Μπερλουσκόνι, που ελάχιστοι στην Ιταλία θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μάζευε ξερά φύλλα από ένα πάρκο ή ότι θα σκούπιζε ένα πεζοδρόμιο, για παράδειγμα.

    Τα συνεχιζόμενα προβλήματα που έχει με την δικαιοσύνη ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος εφεσιβάλει πολλές άλλες καταδίκες του, π.χ. για πληρωμένο σεξ με ανήλικη και την δημοσίευση υποκλαπεισών συνομιλιών, απειλούν να τερματίσουν την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του στα πολιτικά πράγματα της Ιταλίας για δύο δεκαετίες. Ο Μπερλουσκόνι επιμένει να λέει ότι οι αλλεπάλληλες δίκες του οφείλονται σε αριστερούς δικαστές που θέλουν να τον καταστρέψουν πολιτικά.

    Χθες Παρασκευή μια επιτροπή της Γερουσίας αποφάσισε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης να αποπεμφθεί από το κοινοβούλιο, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για φορολογική απάτη?της πρώτης τελεσίδικης καταδίκης του έπειτα από 20 χρόνια δικών. Για να χάσει την έδρα του πρέπει η απόφαση της επιτροπής να επικυρωθεί με ψηφοφορία από την ολομέλεια της Γερουσίας.

    [03] "Όποιος διαδηλώσει θα θεωρηθεί ξένος πράκτορας"

    Αιγύπτιοι στρατιώτεςσκότωσαν τέσσερις φερόμενους ως αντάρτες κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην πόλη Ισμαηλία, κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ, μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

    Αυτόματα τουφέκια και πυρομαχικά βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ανήκε στους τέσσερις νεκρούς, ανέφερε το MENA.

    Το επεισόδιο σημειώθηκε μια ημέρα αφού ένοπλοι σκότωσαν δύο στρατιώτες σε επίθεση στην ίδια περιοχή.

    Τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν γίνει στόχος πολυάριθμων επιθέσεων από τον Ιούλιο, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησής του.

    Μια συμμαχία της οποίας ηγείται η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οργάνωση στην οποία ανήκει ο Μόρσι, έχει καλέσει τους υποστηρικτές της να λάβουν μέρος σε μια πορεία προς την κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου αύριο Κυριακή, ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων και ημέρα που συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον πόλεμο Αιγύπτου-Ισραήλ.

    Υποστηρικτές του στρατού έχουν καλέσει επίσης τους πολίτες να λάβουν μέρος σε μια πορεία προς την πλατεία Ταχρίρ εγείροντας φόβους για ξέσπασμα μεγάλης κλίμακας επεισοδίων βίας.

    Εκπρόσωπος της προεδρίας δήλωσε ότι όποιος διαδηλώσει εναντίον του αιγυπτιακού στρατού αύριο θα θεωρηθεί πράκτορας ξένης χώρας.

    [04] Ιρλανδία: Οι πολίτες τάχθηκαν εναντίον της κατάργησης της Γερουσίας

    Οι εκλογείς στην Ιρλανδία απέρριψαν το κυβερνητικό σχέδιο να καταργηθεί η άνω βουλή, η Γερουσία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από 43 εκλογικές περιφέρειες, το 51,7% των ψηφοφόρων τάχθηκε εναντίον της κατάργησης της Γερουσίας, ενώ το 48,3% τάχθηκε υπέρ της πρότασης αυτής στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη χθες.

    Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί ήττα για την κυβέρνηση συνασπισμού υπό το κόμμα Fine Gael, που υποστήριζε ότι το σώμα αυτό του κοινοβουλίου -που δημιουργήθηκε το 1922- ήταν πολύ δαπανηρό για να συνεχίζει να λειτουργεί εν μέσω οικονομικής κρίσης.

    [05] Έφυγε από τη ζωή ο κριτικός θεάτρου Κωστής Σκαλιόρας

    "Έφυγε" σήμερα σε ηλικία 86 ετών, ο Κωστής Σκαλιόρας, κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου, μεταφραστής. Σπούδασε Ψυχολογία και Κινηματογράφο στο Παρίσι. Διακρίθηκε για το υψηλό γνωσιακό του επίπεδο σ' ό,τι αφορά το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία. Συνέβαλε στην έκδοση του περιοδικού "Εποχές" (1963-1967) και αρθρογράφησε σε περιοδικά όπως η "Αγγλοελληνική Επιθεώρηση". Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, του ΕΛΙΑ και των Φίλων του Μουσείου Ελληνικών Οργάνων. Στο μεταφραστικό έργο του συμπεριλαμβάνονται θεατρικά κείμενα των Μολιέρου, Σο, Μπρεχτ, Μπέκετ κ.ά.

    Η κηδεία του Κωστή Σκαλιόρα θα γίνει τηνΤρίτη.

    [06] Άνετη νίκη για τον Εργοτέλη

    Σημαντική νίκη με την οποία βελτίωσε αισθητά τη θέση του στη βαθμολογία, φθάνοντας στη 2η θέση τον ΠΑΟΚ που υποδέχεται αύριο τον Παναθηναϊκό, πέτυχε απόψε ο Εργοτέλης, καθώς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, επικράτησε άνετα με 3-1 του Πλατανιά στο Ηράκλειο. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Διαμαντάκος (36`), Πελέ (41`) και Ρομάνο (47`), ενώ για τους φιλοξενούμενους, μείωσε ο Τόρες στο 65ο λεπτό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 October 2013 - 18:30:27 UTC