Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνα της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα της Ουρανίας Μιχαλολιάκου
  • [02] "Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αποφασισμένη"
  • [03] Η ΑΔΕΔΥ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας
  • [04] Π. Παναγιωτόπουλος: Προσπάθεια για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων
  • [05] Τέταρτο χατ-τρικ για τον Μήτρογλου

  • [01] Έρευνα της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα της Ουρανίας Μιχαλολιάκου

    Έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έγινε το πρωί στο διαμέρισμα της κόρης του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανίας στους Αμπελοκήπους και σε ένα ακόμη διαμέρισμα στον Βύρωνα μετά από παραγγελία του ανακριτή.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στο σπίτι της Ουρανίας Μιχαλολιάκου βρισκόταν η ίδια μαζί με τρία ακόμη άτομα. Κατά την έρευνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι, ένα ζευγάρι χειροπέδες, φορητοί ηελκτρονικοί υπολογστές με τα εξαρτήματα τους και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες.

    Τα τρία άτομα που ήταν στο σπίτι προσήχθησαν και ο ένας συνελήφθη, γιατι, όπως είπε, ήταν δικό του το πτυσόμμενο μεταλλικό μαχαίρι. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν προσήχθη, απλώς έδωσε κατάθεση.

    Πραγματικό οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι του Βύρωνα, όπου μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μία μη λειτουργική καραμπίνα χωρίς άδεια, έξι καραμπίνες και δίκανα με άδεια, πέντε αεροβόλα, ένα περίστροφο μη λειτουργικό, δύο πιστόλια αερίου, 15 μαχαίρια και ένα laptop.

    Το σπίτι στο Βύρωνα είναι διώροφο, ιδιόκτητο και διαμένουν σε αυτό πατέρας και γιός μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι προσήχθησαν προκειμένου να εξεταστούν. Σϋμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκαν ότι είναι κυνηγοί.

    [02] "Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αποφασισμένη"

    Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία που αφορά την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή της υπόθεσης, δύο μάρτυρες που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

    Ένας από τους μάρτυρεςπου κατέθεσε ότι ανήκε στον «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

    «Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά -φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας- υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον ``φάνε``. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασσιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου».

    Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου».

    [03] Η ΑΔΕΔΥ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας

    Η ΑΔΕΔΥ ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και νομολογία, οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα, των ΝΠΔΔ, κ.λπ.

    Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ κατέθεσε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δύο προσφυγές.

    Με την πρώτη ζητεί να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις οποίες εισάγεται η διαδικασία και τα κριτήρια διαθεσιμότητας και κινητικότητας.

    Με τη δεύτερη προσφυγή ζητεί να ακυρωθούν 25 κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καταργούνται πλέον των 6.000 οργανικών θέσεων σε διάφορα υπουργεία, οργανισμούς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, κ.λπ.

    [04] Π. Παναγιωτόπουλος: Προσπάθεια για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων

    «Η προσπάθειά μας για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα δεν ξεκινά από μια ανάγκη τόνωσης του εθνικού εγωισμού μας. Είναι μια προσπάθεια με παγκόσμιες προεκτάσεις, καθώς αποβλέπει στην αποκατάσταση της ενότητας ενός κορυφαίου πολιτιστικού μνημείου, το οποίο αποτελεί κοινή αναφορά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είναι μια οικουμενική προσπάθεια με βαθιά ανθρωπιστικό χαρακτήρα» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος προς τους προέδρους και μέλη των εθνικών επιτροπών της Κύπρου, της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Βρετανίας, της Ελβετίας και της Αυστραλίας, στo πλαίσιo της Διεθνούς Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη Μελίνα Μερκούρη η οποία πρώτη ξεκίνησε τον αγώνα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, μίλησε για τη συνεισφορά της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής και ενημέρωσε για την επιστολή της UNESCO προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ και Μαρία Μίλερ αντίστοιχα, καθώς και τον Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Ρόμπερτ Νιλ Μακ Γκρέγκορ, με την οποία οι Βρετανοί αξιωματούχοι ενημερώνονται επισήμως για το αίτημα της Ελληνικής πλευράς να προχωρήσει η διαδικασία της Διαμεσολάβησης, ώστε να επιτευχθεί μια ρύθμιση της διαφοράς που αφορά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

    [05] Τέταρτο χατ-τρικ για τον Μήτρογλου

    Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 6-0 τη Βέροια στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" και πανηγύρισε την έκτη νίκη του σε επτά αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα. Ασταμάτητος ο Κώστας Μήτρογλου, πέτυχε το τέταρτο φετινό του χατ-τρικ με γκολ στο 8΄, στο 20΄ και στο 81΄, ενώ δύο τέρματα σημείωσε ο Κάμπελ (63΄ και 82΄) και ένα ο Μανιάτης (71΄). Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν και πέναλτι με τον Σαβιόλα στο 32΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 October 2013 - 16:30:25 UTC