Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
  • [02] Οριακό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Marc
  • [03] ΤΑΙΠΕΔ: Δεν υπάρχει ζήτημα κλεισίματος περιφερειακών αεροδρομίων
  • [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ι. Στουρνάρα με τη Φ. Γεννηματά
  • [05] Χρ. Σταϊκούρας: Πρώτες ενδείξεις εξόδου απ' την κρίση
  • [06] Ένας στους τρεις Γερμανούς επιθυμεί νέα προσφυγή στις κάλπες
  • [07] Προσωρινή αύξηση του ορίου του χρέους θα προτείνουν οι Ρεπουμπλικάνοι στον Ομπάμα

  • [01] Τροπολογία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

    Στην επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να ψηφισθεί η ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

    Ζήτησε από την υπηρεσία Νομοθετικού Έργου της Βουλής η ρύθμιση να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Ρυθμίσεις θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλες διατάξεις» που θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

    [02] Οριακό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Marc

    Με οριακό προβάδισμα 0,2% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απάντησε το 22,7% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 21,6% τον περασμένο Μάιο), και ΣΥΡΙΖΑ το 22,5% (20,7%).

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,1% (9,4%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,3% (4,8%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2% (5,6%), το ΚΚΕ με 4,9% (4,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4,6% (4%).

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,2% (1,1%) και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) 1%.

    Άλλο Κόμμα απάντησε το 5% (7,7%), 'Ακυρο/Λευκό το 5,3% (10,4%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 15,2% (10,2%) των ερωτηθέντων.

    [03] ΤΑΙΠΕΔ: Δεν υπάρχει ζήτημα κλεισίματος περιφερειακών αεροδρομίων

    Ουδέποτε έχει τεθεί έως τώρα και ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος των 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

    Αυτό επισημάνθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με εισήγηση των συμβούλων Lufthansa Consulting για κλείσιμο των συγκεκριμένων αεροδρομίων.

    Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύδονται κατηγορηματικά, ενώ υπενθυμίζεται ότι, αντίθετα, το Ταμείο διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14- 20 περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές. Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, θα μεταφερθούν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4146/2013, στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων (ΑΕΔιΠΑ), η οποία ανήκει κατά 100% στο Δημόσιο και αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους.

    [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ι. Στουρνάρα με τη Φ. Γεννηματά

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, κατά τη σύσκεψη έγινε μια πλήρης ανασκόπηση και προετοιμασία των ελληνικών θέσεων, εν όψει της τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία - σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος -, θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Πέμπτη.

    [05] Χρ. Σταϊκούρας: Πρώτες ενδείξεις εξόδου απ' την κρίση

    «Από φέτος οι θυσίες του ελληνικού λαού άρχισαν να πιάνουν τόπο και έχουμε τις πρώτες ενδείξεις εξόδου απ' την κρίση. Με τον Προϋπολογισμό του 2014 τα επιτεύγματα αυτά κεφαλαιοποιούνται, δυναμώνοντας τις προοπτικές εισόδου της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης» ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2014.

    Ο κ. Σταϊκούρας υπερασπίστηκε τις εκτιμήσεις του προσχεδίου, σημειώνοντας πως οι προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης για νέα και επώδυνα μέτρα τον Φεβρουάριο και το φθινόπωρο του 2013, δεν επαληθεύτηκαν. Θεωρώντας δεδομένη την επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος στο τέλος του τρέχοντος έτους και κατά το επόμενο (και μάλιστα με πραγματικούς και όχι λογιστικούς όρους) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους παραμένει ανοικτό. Ως εκ τούτου, η χώρα οφείλει να εξασφαλίσει διατηρήσιμα πλεονάσματα, συνεχίζοντας την πορεία αποκρατικοποιήσεων και διαρθρωτικών αλλαγών. «Παράλληλα, και εφόσον έχουμε πετύχει το στόχο φέτος, θα αξιώσουμε την έμπρακτη συμβολή των εταίρων μας στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. Θα αναζητήσουμε τους βέλτιστους τρόπους. Επεξεργαζόμαστε ολοκληρωμένη στρατηγική και ευελπιστούμε έξοδο στις αγορές, το δεύτερο εξάμηνο του 2014».

    [06] Ένας στους τρεις Γερμανούς επιθυμεί νέα προσφυγή στις κάλπες

    Ένας στους τρεις Γερμανούς προτιμά να διεξαχθούν νέες εκλογές παρά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία TNS Infratest για λογαριασμό της ιστοσελίδας Huffington Post, η οποία ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της στην Γερμανία.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 66% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 33% εμφανίζεται ενοχλημένο από την δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και προτιμά νέες εκλογές.

    Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους των κομμάτων, όσοι ψήφισαν το Κόμμα της Αριστεράς σε ποσοστό 57% επιθυμούν νέες εκλογές, ενώ πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Από τους πρώτους μόνο το 27% βλέπει «με καλό μάτι» νέα προσφυγή στις κάλπες και από τους δεύτερους μόνο το 26%.

    Αντίστοιχα, το 83% των ψηφοφόρων των Πρασίνων δεν επιθυμεί νέες εκλογές.

    Το 49% πάντως των ερωτηθέντων είπε ότι φοβάται πως ένας «μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ CDU/CSU και SPD θα οδηγήσει σε αύξηση των φόρων.

    [07] Προσωρινή αύξηση του ορίου του χρέους θα προτείνουν οι Ρεπουμπλικάνοι στον Ομπάμα

    Η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα προτείνει σήμερα μια προσωρινή αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ με αντάλλαγμα έναν «εποικοδομητικό διάλογο» με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για μια ευρεία γκάμα οικονομικών θεμάτων, περιλαμβανομένης της χρηματοδότησης για την επαναλειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους.

    «Θα προσφέρουμε σήμερα στον πρόεδρο τη δυνατότητα να προχωρήσει μια προσωρινή αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους (...), με αντάλλαγμα να συμφωνήσει να συζητήσει μαζί μας για τον τρόπο που θα προχωρήσουμε ώστε να λειτουργήσει και πάλι το ομοσπονδιακό κράτος και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα επείγοντα προβλήματα της Αμερικής», δήλωσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή Τζον Μπένερ.

    Ο Μπένερ και 17 ακόνη Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις 23:35 (ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα για να συζητήσουν αυτή την πρόταση. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε καλέσει και τα 232 μέλη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως ο Μπένερ αρνήθηκε.

    Πάντως μέλη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία ότι ο Ομπάμα θα αρνηθεί να διαπραγματευτεί για οικονομικά θέματα, αν εγκρίνουν μια αύξηση του ορίου του χρέους για έξι εβδομάδες χωρίς προϋποθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 October 2013 - 18:30:21 UTC