Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγή πολιτικής ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ
  • [02] ΝΔ: Ο λαός θα πρέπει να θαυμάσει στην παρέλαση τις δυνατότητες του αμυντικού μας συστήματος
  • [03] Βγήκε από το νοσοκομείο η πρόεδρος της Αργεντινής

  • [01] Αλλαγή πολιτικής ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ

    Άμεση αλλαγή πολιτικής ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ με σημερινή της παρέμβαση, η οποία αφορά τόσο την κυβερνητική πολιτική όσο και την τακτική το ίδιο το Κίνημα από το οποίο ζητείται η επανεξέταση της στρατηγικής της συνεργασίας με τη ΝΔ και η διαφοροποίηση από το συντηρητικό κόμμα.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφεται από 800 στελέχη της Κίνησης, ζητείται η αλλαγή πολιτικής «για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής, για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής». Το κείμενο, «αποτελεί συνολική πρόταση για το κλείσιμο του κύκλου της κρίσης και για το άνοιγμα του κύκλου της ανάπτυξης», και τα στελέχη της Κίνησης «απαιτούν άμεσα ένα Εθνικό Σχέδιο για την Κοινωνική Συνοχή και την έξοδο από την κρίση». Η Κίνηση θέτει τρεις προτεραιότητες:

    ? Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή

    ? Εθνική Στρατηγική που θα δώσει προοπτική

    ? 'Αλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

    Όπως αναφέρεται, στο Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή πρέπει να περιλαμβάνεται «ένα σχέδιο για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των νεόπτωχων, καθώς επίσης και επέκταση του επιδόματος ανεργίας και στους μακροχρόνια άνεργους».

    Ζητείται επίσης η «άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος για 400.000 θέσεις εργασίας, καθώς και προγράμματα ενίσχυσης, με 3 δισ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, των νέων που είναι άνεργοι για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις με μικρές και μεσαίες επιδοτήσεις».

    Το περιεχόμενο της Εθνικής Στρατηγικής κινείται σε τρεις άξονες:

    ? Την αναδιανομή πόρων και φόρων

    ? Την απονομή δικαιοσύνης

    ? Τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

    Ως προς την αναδιανομή πόρων, επισημαίνουν πως «το μοντέλο της εσωτερικής υποτίμησης ξεπέρασε κατά πολύ τα λογικά όρια» και ζητούν άμεση αναθεώρηση της μισθολογικής πολιτικής.

    Ειδική αναφορά γίνεται στη Δικαιοσύνη και ειδικότερα στην απονομή δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι: «Δεν μπορεί σε τρία χρόνια να έχουν κοπεί δισεκατομμύρια από την κοινωνική πολιτική και ταυτόχρονα να μειώνονται οι εισακτέοι στις σχολές δικαστών που θα χρησίμευαν για να εκκαθαρίσουν τις εκκρεμούσες υποθέσεις. Η εκκαθάριση αυτή θα δημιουργήσει ανάχωμα στην αφαίμαξη των εύκολων στόχων». Αναφορικά με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η στρατηγική του «δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε».

    Τονίζουν ότι «για την προάσπιση του μέλλοντος της πατρίδας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με Τραπεζικά, Οικονομικά κατεστημένα και Συστήματα μέσα στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο».

    Επίσης ζητούν «να σταματήσει η διαιώνιση του καθεστώτος της μη αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης από την κυβέρνηση με συγκεκριμένους ευνοούμενους» και επικρίνουν έντονα τον κ. Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «αναντιστοιχία της πρώην >>υστερικής -αντιμνημονιακής<< ρητορείας του ίδιου και άλλων, να καταγγέλλουν το 2011 την κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά την επίτευξη >>κουρέματος<< πολύ πάνω από 50% του ιδιωτικού χρέους και σήμερα να μην προβάλουν επιτακτικά την - από πολλούς διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς αλλά και το γραφείο της Βουλής - προτεινόμενη μερική διαγραφή του σημερινού κρατικού χρέους».

    Διαφοροποιούνται ως προς την τακτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και την έλλειψη προγραμματικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι «δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές».

    Τονίζεται επίσης ότι «οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούν στην ταύτιση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν το ένστικτο της ανάγκης αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης».

    Η «Κίνηση 75» ζητεί να διαφοροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ ενόψει των επόμενων εκλογών, τονίζοντας ότι πρέπει «να υπάρξει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από τη Δεξιά».

    Επίσης τονίζουν ότι «δεν πρέπει να κοπούν οι γέφυρες με την αριστερά» αν και δεν τρέφουν αυταπάτες, όπως αναφέρουν, σχετικά με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι κομματικοί σχηματισμοί της.

    [02] ΝΔ: Ο λαός θα πρέπει να θαυμάσει στην παρέλαση τις δυνατότητες του αμυντικού μας συστήματος

    Τις δυνατότητες του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων θα πρέπει να θαυμάσει ο λαός της βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης στην παρέλαση , αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, με αφορμή το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

    «Η παρέλαση πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε ένα γεγονός που τιμά την ιστορική μας επέτειο, δίνοντας τη δυνατότητα στο λαό της Β. Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, να συμμετάσχει, να δει, να θαυμάσει και να τιμήσει τα παιδιά του, που υπηρετούν την πατρίδα, αλλά και μέρος των δυνατοτήτων του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων » αναφέρει η ΝΔ .

    Στη ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως σύμφωνα με ενημέρωση από αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η παρέλαση θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των 3 τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων που συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια ως συμβολική εκπροσώπηση της Πολεμικής Αεροπορίας.

    «Είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγγυητριών της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, ακεραιότητας και Εθνικής μας ενότητας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    [03] Βγήκε από το νοσοκομείο η πρόεδρος της Αργεντινής

    Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρτσνερ βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο, πέντε ημέρες μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση αιματώματος από την κρανιακή κοιλότητα.

    Η 60χρονη Φερνάντες ντε Κίρτσνερ θα πρέπει να αναρρώσει για 30 ημέρες μετά την έξοδό της από το Ίδρυμα Φαβαλόρο, ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Μπουένος Άιρες. "Η πρόεδρος παραμένει σε εξαιρετική διάθεση, σε σταθερή ανάρρωση", δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Αλφρέδο Σκοτσιμάρο.

    Θα παραμείνει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση καθώς θα διαμένει τον επόμενο μήνα στην επίσημη κατοικία της στο προάστιο Ολίβος του Μπουένος Άιρες, ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

    Η Φερνάντες ντε Κίρτσνερ, πρόεδρος από το 2007, υπεβλήθη σε εγχείρηση την Τρίτη αφού οι γιατροί διέγνωσαν υποσκληρίδιο αιμάτωμα το οποίο όπως πιστεύουν αναπτύχθηκε έπειτα από τον τραυματισμό της στο κεφάλι τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσε ο Σκοτσιμάρο. Οι γιατροί αποφάσισαν να την εγχειρήσουν αφού παραπονείτο για ισχυρούς πονοκεφάλους και μυρμήγκιασμα στο αριστερό χέρι.

    Η πλήρης ανάρρωση αναμένεται να πάρει τέσσερις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν εκλογές στην Αργεντινή, στις 27 Οκτωβρίου, για την εκλογή του ενός δευτέρου των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ενός τρίτου της Γερουσίας.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κυβερνών κόμμα μπορεί να χάσει την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, όμως αναλυτές λένε πως η Φερνάντες ντε Κίρτσνερ μπορεί να δει μία αύξηση της δημοτικό


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 October 2013 - 20:30:21 UTC