Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: «Κάτω των 65, κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη»
  • [02] Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της χώρας
  • [03] Στο 6,4% διαμορφώθηκε το 2012 η ύφεση στην Ελλάδα
  • [04] Εντείνονται οι έλεγχοι των παραγραφόμενων φορολογικών υποθέσεων
  • [05] Συνέδριο για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας στον αγροτικό τομέα
  • [06] Τη χρηματοδότηση έργων υποδομών στη Σαντορίνη αναλαμβάνει η ΔΕΗ
  • [07] WSJ: Τράπεζες και επενδυτές "ξεφορτώνονται" αμερικανικά ομόλογα υπό τον φόβο της χρεοκοπίας
  • [08] Μια "ακτινογραφία" του Διαδριατικού Αγωγού ΤΑΡ
  • [09] Ρομπάι: Σαράντα χρόνια διαίρεσης στην Κύπρο είναι πολλά
  • [10] Στους 73 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον σεισμό στις Φιλιππίνες
  • [11] Θύμα οργανωμένης απαγωγής έπεσε ενδεχομένως η Μάντλιν ΜαΚάν, σύμφωνα με νέα στοιχεία

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: «Κάτω των 65, κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη»

    «Νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει» υποστήριξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ, αλλά και στα όρια ηλικίας είπε: «Κάτω των 65, κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη. Αν δε δίναμε σε κανέναν κάτω των 65, θα μπορούσαμε να δίνουμε στους ανάπηρους, αυτό που έπρεπε να τους δίνουμε. Αφού τόσα χρόνια το κράτος έδινε στους 50άρηδες, προφανώς τελείωσαν τα λεφτά».

    [02] Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της χώρας

    Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της χώρας, η μορφή των οποίων πρόκειται να αποφασιστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), μεθαύριο (Πέμπτη 17 Οκτωβρίου) το μεσημέρι, στη Λάρισα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης.

    "Η εξισωτική αποζημίωση που πήραν κάποιοι κτηνοτρόφοι είναι σημαντικά μειωμένη, ενώ το ποσό που έλαβαν ορισμένοι ως επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο, καταγράφεται συρρικνωμένο ως 35%" τόνισε ο κ. Καμπούρης, σύμφωνα με τον οποίο καταγράφεται έντονη η ανησυχία των κτηνοτρόφων για "κακή πληρωμή και της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω του προβλήματος με το θέμα των βοσκοτόπων".

    Μεταξύ άλλων, η ΠΕΚ υποστηρίζει ότι οι "κακές" πληρωμές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον αγροτο-κτηνοτροφικό κλάδο, ο κόσμος του οποίου, σύμφωνα με την Ένωση, βρίσκεται σε "απελπιστική κατάσταση".

    [03] Στο 6,4% διαμορφώθηκε το 2012 η ύφεση στην Ελλάδα

    Στο 6,4% διαμορφώθηκε η ύφεση στην Ελλάδα το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

    Σε σταθερές τιμές, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 195,2 δισ. ευρώ (από 208,5 δισ. ευρώ το 2011), ενώ σε τιμές αγοράς εκτιμάται σε 193,7 δισ. ευρώ (μειωμένο κατά 7,1% έναντι του 2011).

    Η συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6,4% πέρυσι, ήταν αποτέλεσμα της περαιτέρω μείωσης της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Ειδικότερα, η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών περιορίστηκε κατά 9,1%, ενώ ο ακαθάριστος σχηματισμός πάγιου κεφαλαίου μειώθηκε κατά 19,2%. Θετικά λειτούργησε για το ΑΕΠ το γεγονός ότι η μείωση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών ήταν πολλαπλάσια έναντι της μείωσης των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών (13,8% έναντι 2,4%).

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον τρέχοντα μήνα ενδέχεται να υπάρξουν αναθεωρήσεις για μια σειρά ετών, ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης των εργασιών αξιοποίησης σε συνολική βάση των πλέον επικαιροποιημένων πηγών στοιχείων και της μεθοδολογίας.

    Αυτό περιλαμβάνει ενημερωμένη χρονοσειρά στοιχείων του εξωτερικού εμπορίου, νεότερα στοιχεία των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης, χρήση στοιχείων από το ενημερωμένο μητρώο επιχειρήσεων της ΕΛΣΤΑΤ, τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας οικογενειακών προϋπολογισμών, επικαιροποιημένα στοιχεία δεικτών τιμών νέων κατοικιών, αναθεωρήσεις και νεότερα στοιχεία από τις στατιστικές ερευνών διάρθρωσης, διακριτή καταγραφή των κοινωνικών μεταβιβάσεων σε είδος της Γενικής Κυβέρνησης από τις κοινωνικές μεταβιβάσεις σε χρήμα.

    [04] Εντείνονται οι έλεγχοι των παραγραφόμενων φορολογικών υποθέσεων

    Εντολή για ταχύτερους και περισσότερους ελέγχους των φορολογικών υποθέσεων για τις οποίες πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας, προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να μπορεί κοινοποιήσει φύλλα ελέγχου ή πράξεις επιβολής προστίμων (παραγραφόμενες υποθέσεις), έχουν λάβει οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ανά την Επικράτεια.

    Το υπουργείο Οικονομικών μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ELENXIS και ενεργοποιώντας όλες τις συναφείς διατάξεις, θέτει σε πλήρη εφαρμογή και δρομολογεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην οδηγηθούν σε παραγραφή φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες είτε έχουν εντοπιστεί επιβαρυντικά στοιχεία, είτε εντάσσονται στα δείγματα των αναλύσεων κινδύνου είτε φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα είσπραξης των ποσών που θα βεβαιωθούν.

    Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή διαβεβαιώνει ότι «σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες της επικράτειας έχουν ήδη ανατεθεί και διενεργούνται έλεγχοι σε σημαντικό αριθμό παραγραφόμενων υποθέσεων και οι έλεγχοι αυτοί θα ολοκληρωθούν υποχρεωτικά».

    Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 4098/2012, η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, τελών ή εισφορών που έληγε στις 31.12.2012, παρατάθηκε μέχρι 31.12.2013.

    Στοιχεία για την πορεία των ελέγχων των παραγραφόμενων υποθέσεων είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

    [05] Συνέδριο για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας στον αγροτικό τομέα

    Να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που διαθέτει - και ήδη έφτασαν τα 100- προέτρεψε την Ελλάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Ντάτσιαν Τσιόλος, από το βήμα του 2ου αναπτυξιακού συνεδρίου με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική την περίοδο 2014-2020 και η διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής».

    Όπως ανέφερε, η περαιτέρω στροφή στα προϊόντα ποιότητας μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και απασχόλησης.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, τόνισε ότι το 2020 η αγροτική οικονομία πρέπει να αποτελέσει έναν από τους τρεις πυλώνες της οικονομίας μας, από πέμπτος που είναι σήμερα, τονίζοντας την ανάγκη για ισόρροπη εξέλιξη όλων των τομέων, δηλαδή της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας.

    Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι νέοι αγρότες χάρη στις άμεσες ενισχύσεις θα μπορούν να έχουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την ώρα που η Ευρώπη πλήττεται από την κρίση.

    [06] Τη χρηματοδότηση έργων υποδομών στη Σαντορίνη αναλαμβάνει η ΔΕΗ

    Τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών, με στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης αναλαμβάνει η ΔΕΗ, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον δήμο Θήρας, ύστερα από τη γενική διακοπή ρεύματος του περασμένου Αυγούστου.

    «Η ΔΕΗ Α.Ε., οι Δημοτικές Αρχές και οι κάτοικοι του Δήμου Θήρας, τον Αύγουστο του 2013, κλήθηκαν να διαχειριστούν τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς και εξαιρετικά πολύπλοκης βλάβης, η οποία προκλήθηκε από καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού» αναφέρει η επιχείρηση σε σχετική ανακοίνωση.

    «Αποτέλεσμα της συνεργασίας και των εποικοδομητικών συνομιλιών που ακολούθησαν ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης, πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την αρωγή της περιβαλλοντικής, αισθητικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Θήρας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ Α.Ε. σύναψε σύμφωνο συνεργασίας με το δήμο Θήρας, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών, που προσδιορίστηκαν από κοινού με το δήμο Θήρας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Σε σχετικές δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανέφερε ότι η γενικευμένη διακοπή ρεύματος στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου έθεσε τη Σαντορίνη σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και ότι η σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας αποδεικνύει την ενεργή συμπαράσταση και την υπεύθυνη ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ Α.Ε.

    [07] WSJ: Τράπεζες και επενδυτές "ξεφορτώνονται" αμερικανικά ομόλογα υπό τον φόβο της χρεοκοπίας

    Ενώ οι ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων αναζητούν στην Ουάσιγκτον μία συμφωνία για να αποφύγουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ, οι επενδυτές και οι τράπεζες ξεφορτώνονται ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, οι επενδυτές πούλησαν μεγάλες ποσότητες βραχυπρόθεσμου αμερικανικού χρέους, σημειώνει το δημοσίευμα. Οι τράπεζες μείωσαν επίσης τα χαρτοφυλάκιά τους, περιορίζοντας τις θέσεις τους σε τέτοιας μορφής χρέος περισσότερο από 50% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης.

    Εν μέσω αγωνίας για τη βραχυπρόθεσμη οικονομική κατάσταση, οι αποδόσεις αμερικανικών χρεογράφων που λήγουν σε ένα μήνα αυξήθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα από τις αποδόσεις αντίστοιχων τίτλων που δεν λήγουν τους επόμενους έξι μήνες. Η απόδοση των αμερικανικών εντόκων γραμματίων με διάρκεια ενός μήνα έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα στο επίπεδο του 0,254%, υψηλότερο από το αντίστοιχο για τα τρίμηνα έντοκα (0,06%) και τα εξάμηνα έντοκα (0,076%).

    Ορισμένα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έλαβαν μέτρα για να αποτρέψουν τους πελάτες τους από τη χρήση βραχυπρόθεσμου αμερικανικού χρέους σε συγκεκριμένες συναλλαγές, ώστε να αποφύγουν να μείνουν εγκλωβισμένοι σε αυτό στο ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας των ΗΠΑ. Η Citigroup άρχισε να λέει σε κάποιους πελάτες της ότι δεν θα δεχόταν ως ενέχυρο τίτλους του αμερικανικού δημοσίου που λήγουν μεταξύ 24 και 31 Οκτωβρίου, βολιδοσκοπώντας τους αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσαν τίτλους με μακρύτερη διάρκεια λήξης, σύμφωνα με πρόσωπα που έχουν γνώση του θέματος.

    [08] Μια "ακτινογραφία" του Διαδριατικού Αγωγού ΤΑΡ

    Θα χρειαστεί να σκαρφαλώσει σε ύψος σχεδόν δύο χιλιάδων μέτρων στα κακοτράχαλα βουνά της Αλβανίας, αλλά καινα κάνει "μακροβούτι" στα 820 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των νερών της Αδριατικής, έχοντας διασχίσει πρώτα τις πεδιάδες της ελληνικής Θράκης και της Μακεδονίας, ο Διαδριατικός Αγωγός (TAP) για να μεταφέρει στην Ευρώπη το αέριο από το γιγάντιο κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ ΙΙ, αρχής γενομένης από το 2019.

    Μόνο στο ελληνικό τμήμα του, μήκους 543 χιλιομέτρων, από τα ελληνοτουρκικά μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ο αγωγός - διαμέτρου 48 ιντσών (1,2 μέτρων) στο χερσαίο κομμάτι του και ελάχιστης διάρκειας ζωής 50 ετών - θα διασχίσει επτά περιοχές του ευρωπαϊκού δικτύου NATURA 2000Β· θα διέλθει από σημεία κοντινά σε 200 θέσεις πολιτιστικής κληρονομιάςΒ· θα απαιτήσει την καταβολή αποζημιώσεων σε περίπου 25.000-35.000 ιδιοκτήτες και χρήστες 18000 αγροτεμαχίωνΒ· θα "συναντηθεί" με 1443 υποδομές, μεταξύ των οποίων 13 σιδηροδρομικές γραμμές, 14 αυτοκινητόδρομοι και σχεδόν 60 κύριες οδικές αρτηρίες.

    Η διαδρομή

    Επί ελληνικού εδάφους, ο TAP - αρχικής δυναμικότητας 10 bcm (δισεκατομμυρίων κυβικών) ετησίως, με δυνατότητα επέκτασης στα 20 bcm - θα είναι υπόγειος σε όλο το μήκος του (σε ελάχιστο βάθος 1,5 μέτρου).

    Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πύλη εισόδου θα είναι η περιοχή των Κήπων Έβρου (όπου θα συνδεθεί με τον αγωγό TANAP), η εξοδός του από την ελληνική επικράτεια έχει σχεδιαστεί στο ύψος της Διποταμιάς Καστοριάς, ενώ κατά τη διαδρομή θα περνάει από 13 νομούς: Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Καστοριάς.

    Διασχίζοντας, στη συνέχεια, εγκάρσια την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα, θα "αποβιβαστεί" στα παράλια της νότιας Ιταλίας, κοντά στην περιοχή San Foca (Lecce). Υπολογίζεται ότι η αλβανική επικράτεια θα "φιλοξενεί" 315 χιλιόμετρα αγωγού, η Αδριατική 110 χιλιόμετρα και η ιταλική μόλις πέντε.

    Λόγος κι αντίλογος

    Το έργο, η κατασκευή του οποίου στην Ελλάδα προβλέπεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2015 και να διαρκέσει 3,5 χρόνια, εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά τη χώρα μας "δένοντάς" την γεράμε τα δίκτυα αγωγών μεταφοράς αερίου από την Κασπία προς την Δυτική Ευρώπη και καθιστώντας την, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη εκμετάλλευση της δεξαμενής υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου ενεργειακό "παίκτη".

    [09] Ρομπάι: Σαράντα χρόνια διαίρεσης στην Κύπρο είναι πολλά

    Τις πιθανότητες ανάμειξης, σε υψηλό επίπεδο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του Κυπριακού, συζήτησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία.

    Ο κ. Ρομπάι ανέφερε ότι οι διανέξεις μπορούν να ξεπεραστούν με διάλογο και εμπιστοσύνη, τονίζοντας ότι 40 χρόνια διαίρεσης είναι πολλά. Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια και ευχήθηκε να υπάρξει σύντομα επανάληψη των συνομιλιών και τα δύο μέρη να αδράξουν αμέσως την ευκαιρία.

    Αναφορικά με την οικονομική κρίση, σημείωσε ότι γνωρίζει τις επιπτώσεις της στην Κύπρο και αναγνωρίζει τα βήματα που έγιναν από πλευράς Λευκωσίας. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα ξεπεράσει τα προβλήματα, ενώ συνεχάρη τη Λευκωσία για την προσπάθεια που καταβάλλει, όπως έχει διαφανεί μέσα από την πρόσφατη θετική αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του μνημονίου. Ο κ. Ρομπάι τόνισε ότι στο πλευρό της Κύπρου βρίσκονται και άλλες χώρες, οι οποίες θα συνεχίσουν να δείχνουν αλληλεγγύη. Επίσης, χαρακτήρισε σημαντικό παράγοντα στην όλη προσπάθεια και τις προοπτικές της ενέργειας.

    Ο κ. Αναστασιάδης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι έκανε ξεκάθαρο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πως η κυβέρνηση παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην υλοποίηση του μνημονίου, χωρίς καθυστερήσεις. Ταυτόχρονα, εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόσφατη θετική αξιολόγηση από την τρόικα.

    Αναφερόμενος στον τραπεζικό τομέα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι με τις αλλαγές που έγιναν αναδεικνύεται πιο ισχυρός και καλά κεφαλαιοποιημένος, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη των καταθετών. Παραδέχθηκε, όμως, ότι ο δρόμος προς τα εμπρός δεν είναι εύκολος, αλλά έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πνεύμα ενότητας μεταξύ του λαού.

    Σχετικά με το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι θα εργαστεί με αποφασιστικότητα για επίτευξη μόνιμης και διαρκούς λύσης προς όφελος όλων των Κυπρίων. Τέλος, τόνισε ότι για να αποφευχθεί η επανάληψη της προηγούμενης διαδικασίας, η οποία δεν αποδείχθηκε παραγωγική, θα πρέπει να υπάρξει καθορισμός της ουσίας και των στόχων με ξεκάθαρο τρόπο.

    [10] Στους 73 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον σεισμό στις Φιλιππίνες

    Τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα το πρωί το κέντρο των Φιλιππινών, μια από τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του αρχιπελάγους, ανακοινώθηκε από τις αρχές.

    Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νησί Μποχόλ, κοντά στο επίκεντρο του μεγέθους 7,1 βαθμών σεισμού και 16 στα γειτονικά νησιά Σεμπού και Σικιγιόρ, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [11] Θύμα οργανωμένης απαγωγής έπεσε ενδεχομένως η Μάντλιν ΜαΚάν, σύμφωνα με νέα στοιχεία

    Ο Βρετανός επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μάντλιν ΜαΚάν από την Πορτογαλία πριν από έξι χρόνια δήλωσε ότι νέα στοιχεία υποδηλώνουν πως η μικρή Βρετανή έπεσε θύμα οργανωμένης απαγωγής.

    Η Μάντλιν, ηλικίας τριών ετών τότε, εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι γονείς της στο τουριστικό θέρετρο Πράγια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007 ενώ οι γονείς της δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο μαζί με φίλους τους.

    Η εξαφάνισή της προκάλεσε διεθνή έρευνα και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μμε σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, η τύχη της αγνοείται και η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση πριν από πέντε χρόνια.

    Χθες Δευτέρα, ομάδα βρετανών αστυνομικών που ξεκίνησε νέα έρευνα τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε μία νέα αλληλουχία των γεγονότων από τα οποία φαίνεται να προκύπτει πως η Μάντλιν έγινε στόχος απαγωγέων.

    "Η εξαφάνιση της Μάντλιν ΜαΚάν εμφανίζει, με μία πρώτη ανάγνωση των αποδεικτικών στοιχείων, την εικόνα μίας προμελετημένης απαγωγής", δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής Άντι Ρέντγουντ στην εκπομπή του BBC "Crimewatch" που μετέδωσε μία νέα αναπαράσταση των γεγονότων. Πάντως, σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, μετά την προβολή της εκπομπής η αστυνομία έλαβε περισσότερες από 300 τηλεφωνικές κλήσεις και 170 ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία και θα εξετάσει.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 October 2013 - 10:30:23 UTC