Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Τον έχουμε πληρώσει πολύ άσχημα τον διχασμό σε αυτή τη χώρα
  • [02] Θετικός ο Κ. Σημίτης σχετικά με το κείμενο των 58 για την Κεντροαριστερά
  • [03] Σε 24ωρη απεργία στις 6 Νοεμβρίου προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ
  • [04] Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ο Γ. Ρουπακιάς
  • [05] "Ο εθελοντισμός, θα είναι το δόγμα της δασοπυρόσβεσης στο μέλλον" δήλωσε ο Ν. Δένδιας
  • [06] Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα προκαλούν "βιολογικές επιδράσεις", αλλά δεν αποδεικνύεται ότι βλάπτουν
  • [07] Ο Ινδονήσιος Τοχίρ νέος ιδιοκτήτης της Ίντερ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Τον έχουμε πληρώσει πολύ άσχημα τον διχασμό σε αυτή τη χώρα

    «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα»τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και προσθέτει:«Δεν νομίζω ότι μπορούν να περάσουν από τη βουλή των Ελλήνων, αλλά και πέραν αυτού η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να περάσει οριζόντια μέτρα. Τώρα, αν με ρωτάτε αν θα υπάρξουν διαρθρωτικά μέτρα, ναι, θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικά μέτρα γιατί, δυστυχώς, εκεί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση».

    Η βουλευτής της ΝΔ έκτιμά ότι η υπερφορολόγηση συνιστά κίνδυνο που απειλεί το ρεαλιστικό σενάριο ανόδου της χώρας και τονίζει την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής.«Είναι πάρα πολύ βασικό για το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, που λένε "εντάξει εμένα με έχεις λιώσει, με έχεις γονατίσει, αυτός που φοροδιαφεύγει με εκατομμύρια;Δεν πρέπει να τον πιάσεις"»σημειώνει.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει ότι«μπαίνουμε σε φάση που θα χρειαστεί μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει κάνει δουλειά. Εμείς πρέπει να δώσουμε τη δική μας πρόταση για το πώς θα βγούμε ταχύτερα και στις αγορές, αλλά και πώς θα σταθούμε ταχύτερα στα πόδια μας. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη κομματικές,φτηνές μικροκομματικές λογικές και να μπούμε όλοι στη μάχη, ο καθένας από το δικό του μετερίζι».

    Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο STAR η κ. Μπακογιάννηλέει ότι απογοητεύθηκε, γιατί άκουσε«έναν άνθρωπο ο οποίος έκανε μια πολλή μεγάλη προσπάθεια και να αστικοποιηθεί και να μην αστικοποιηθεί και να βρει κάποιες θέσεις και να μην έχει κάποιες θέσεις. Απίστευτες κοινοτοπίες».

    Σε ερώτηση αν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής της ΝΔ τονίζει:«Βεβαίως, μπορούμε και οφείλουμε να συμφωνήσουμε. Πού μπορούμε να συμφωνήσουμε; Σε αυτά που είπε για την οικονομία είναι αδύνατον να συμφωνήσουμε, γιατί δεν είπε κάτι. Δεν μπορώ να συμφωνήσω στο κενό... Μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα δημοκρατίας; Βεβαίως και μπορούμε να συμφωνήσουμε. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στην τήρηση του νόμου; Βεβαίως. Στις αλλαγές του συντάγματος μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών; Βεβαίως και μπορούμε, όπως και για τον νόμο περί ασυλίας βουλευτών. Εκεί δεν πρέπει να αναζητήσουμε σημεία επαφής, ώστε να υπάρχει ανοικτή επικοινωνία μεταξύ των κομμάτων; Μα, αυτό θα πει δημοκρατία».

    Αναφερόμενη στην κλιμακούμενη πόλωση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μπακογιάννη σημειώνει:«Σε κανέναν καβγά δεν φταίει ένας. Είναι βέβαιο ότι φταίνε και οι δύο. Ακολουθούν την παραδοσιακή πολιτική αντιπαράθεση. Έτσι είχαμε μάθει σε αυτή τη χώρα. Όταν ήσουν αντιπολίτευση, τα έβρισκες όλα στραβά και όταν γινόσουν κυβέρνηση δήλωνες ότι έβρισκες καμένη γη. Δεν μπορούμε να μπούμε σε διχασμό σε αυτή τη χώρα. Τον έχουμε πληρώσει πάρα πολύ άσχημα τον διχασμό».

    Σε ερώτηση,τέλος, για τη θεωρία των δύο άκρων τόνισε:«Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν τον εκφράζει η θεωρία των δύο άκρων και καλά έκανε και το είπε και ξεκαθάρισε τα πράγματα. Δεν μας εκφράζει εμάς στη ΝΔ η θεωρία των δυο άκρων».

    Το τηλεοπτικό της συνέντευξης «φιλοξενείται» στηWebTvτου ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [02] Θετικός ο Κ. Σημίτης σχετικά με το κείμενο των 58 για την Κεντροαριστερά

    Θετικός απέναντι στο κείμενο- μανιφέστο των 58 προσωπικοτήτων για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, εμφανίστηκε, σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου «Μια σύγχρονη Οδύσσεια», του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, ο Κώστας Σημίτης δήλωσε για την πρωτοβουλία των 58: «Βρίσκω πολύ σωστό το κείμενο των 58. Το χαιρετίζω και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο».

    [03] Σε 24ωρη απεργία στις 6 Νοεμβρίου προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ

    Στην πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 6 Νοεμβρίου προσανατολίζεται η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), η διοίκηση της οποίας συνεδριάζει αύριο, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

    Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, θα συζητηθεί η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την περαιτέρω αγωνιστική δράση τής Συνομοσπονδίας, ενώ θα γίνει αποτίμηση των θέσεων των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων για τον τρόπο και τη μορφή ενδεχόμενων κινητοποιήσεων.

    [04] Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ο Γ. Ρουπακιάς

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η απολογία του Γιώργου Ρουπακιά, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

    Ο Γ. Ρουπακιάς κρίθηκε και για αυτή την κατηγορία προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ενώ είναι ήδη προφυλακισμένος και κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 34χρονου μουσικού με απόφαση της 6ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα Πειραιά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαθέτουν οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Ρουπακιάς φαίνεται να είχε σημαντική θέση στη δομή της οργάνωσης, αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν απλό μέλος του κόμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν κάποιες καταθέσεις που εντάσσουν τον Ρουπακιά στην ηγετική ομάδα της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας και τον εμπλέκουν σε «επιχειρήσεις» της Χρυσής Αυγής.

    [05] "Ο εθελοντισμός, θα είναι το δόγμα της δασοπυρόσβεσης στο μέλλον" δήλωσε ο Ν. Δένδιας

    Στο μισό μειώθηκαν, σε σύγκριση με πέρυσι, οι καμένες εκτάσεις από τις 4.248 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2013, ανακοινώθηκε ότι οι πυρκαγιές αυτήν τη χρονιά έκαψαν 233.929 στρέμματα, ποσοστό μειωμένο κατά 56,8% σε σχέση με τον μέσο όρο της αντίστοιχης χρονικής περιόδου των τελευταίων ετών.

    Μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι δεν ευνοήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, αφού επικράτησαν ισχυροί άνεμοι και ξηρασία με αποτέλεσμα τις 77 από τις 92 ημέρες ο κίνδυνος πυρκαγιάς να καταγράφεται «υψηλός» και «πολύ υψηλός». Εξάλλου, αύξηση της τάξης του 108%, σε σχέση με το 2012, παρουσίασαν οι συλλήψεις, που έφτασαν τις 190.

    Για «100% βελτίωση των αποτελεσμάτων της Πυροσβεστικής» με «λιγότερα μέσα και λιγότερα χρήματα» έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

    Ο υπουργός απέδωσε τη βελτίωση αυτή στη στενότερη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την έγκαιρη οικονομική ενίσχυση.

    Ειδική μνεία έκανε ο κ. Δένδιας και στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τονίζοντας ότι «ο εθελοντισμός θα είναι το δόγμα της δασοπυρόσβεσης στο μέλλον» και επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας στη μάχη κατά των πυρκαγιών είναι απαραίτητη.

    [06] Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα προκαλούν "βιολογικές επιδράσεις", αλλά δεν αποδεικνύεται ότι βλάπτουν

    Η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορεί να προκαλέσει βιολογικές αλλαγές στο σώμα, όμως από τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα δεν φαίνεται να έχει "αποδεδειγμένη επίδραση" στην υγεία, ανακοίνωσε η γαλλική Εθνική Υγειονομική Υπηρεσία (ANSES).

    Αυτή η μελέτη της ANSES, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, βασίζεται σε περισσότερες από 300 επιστημονικές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνές επίπεδο από το 2009.

    Τα συμπεράσματά της "δεν φανερώνουν κάποια αποδεδειγμένη υγειονομική επίδραση", όμως "καταδεικνύουν, με περιορισμένα επίπεδα απόδειξης, διάφορες βιολογικές επιδράσεις".

    Ως βιολογική επίδραση ορίζεται μια αλλαγή του οργανισμού που δεν είναι παθολογική. "Η διαστολή ή η συστολή της κόρης του ματιού ανάλογα με το φωτισμό ή η αλλαγή του χρώματος της επιδερμίδας όταν εκτίθεται στον ήλιο είναι παραδείγματα βιολογικών επιδράσεων", εξηγεί ο Ντομινίκ Γκομπέρ, διευθυντής εκτίμησης κινδύνων στην ANSES.

    Οι βιολογικές επιδράσεις που διαπιστώθηκαν στους ανθρώπους ή τα ζώα αφορούσαν τις γνωστικές λειτουργίες (για παράδειγμα τον προσανατολισμό), τον ύπνο (αλλαγές στο εγκεφαλογράφημα) και την ανδρική γονιμότητα (αλλαγή των κυτταρικών παραμέτρων των σπερματοζωαρίων).

    Η υπηρεσία αναφέρει όμως ότι δεν μπόρεσε "να διαπιστώσει κάποια αιτιακή σχέση ανάμεσα στις βιολογικές επιδράσεις που περιγράφονται στους ανθρώπους ή τα ζώα και σε ενδεχόμενες επιδράσεις στην υγεία".

    Σχετικά με την εμφάνιση εγκεφαλικών όγκων, ορισμένες επιδημιολογικές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί από το 2009 και μετά, δείχνουν "έναν εν δυνάμει κίνδυνο για τους εντατικούς χρήστες του κινητού". Όμως ούτε εδώ αποδεικνύεται πως υπάρχει σχέση αιτιότητας, σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει το Μάιο του 2011 ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων πρέπει να θεωρείται "ίσως καρκινογόνα για τον άνθρωπο".

    Η ANSES συνιστά κατά συνέπεια να μειώσουμε την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ιδιαίτερα σ' αυτά των κινητών τηλεφώνων, κυρίως των παιδιών και των εντατικών χρηστών.

    [07] Ο Ινδονήσιος Τοχίρ νέος ιδιοκτήτης της Ίντερ

    Σε νέα χέρια πέρασε η ιδιοκτησία της Ιντερ. Συγκεκριμένα μετά από 58 χρόνια, που ο ιταλικός σύλλογος ήταν στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μοράτι, ο Ερικ Τοχίρ είναι το νέο αφεντικό των «νερατζούρι». Οπως ανακοίνωσε ο διάσημος ιταλικός σύλλογος, ο Μάσιμο Μοράτι παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του στον 43χρονο Ινδονήσιο μεγιστάνα, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος Ασιάτης ιδιοκτήτης ομάδας της Serie A και αναμένεται να πάρει στα χέρια του το 70% του συλλόγου.

    «Όλα έχουν τελειώσει, οι υπογραφές έχουν μπει και αναμένονται οι ανακοινώσεις. Είμαι ικανοποιημένος γιατί οι συζητήσεις κράτησαν πολύ καιρό, αλλά όλα φαίνεται πως τακτοποιήθηκαν» δήλωσε ο Μοράτι, η οικογένεια του οποίου έχει τα ηνία της ομάδας από το 1955. «Είμαι ανακουφισμένος γιατί η ομάδα περνά σε ανθρώπους που είναι αξιόλογοι. Εγώ θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα» πρόσθεσε ο Μοράτι, που αποχωρεί από την προεδρία μετά από 18 χρόνια.

    Ο Τοχίρ έχει μετοχές στους Φιλαδέλφεια 76ερς στο ΝΒΑ, αλλά και στην DC United, που αγωνίζεται στο MLS.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 October 2013 - 14:30:23 UTC