Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα
  • [02] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ενημερώσει αύριο ο πρωθυπουργός
  • [03] Huffington Post: Η Ευρώπη μπορεί να αρχίσει να κοιτάει προς την Ελλάδα για την πολιτική της δύναμη
  • [04] Τι είπε στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς
  • [05] Ευ. Βενιζέλος: Τώρα ο στόχος είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση
  • [06] Στάση εργασίας την Τετάρτη σε δημόσια νοσοκομεία
  • [07] Λευκός Οίκος: "Όχι" στο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων
  • [08] Ελλάδα-Λιχτεστάιν 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα

    Σημαντικός αριθμός όπλων και άλλων αντικειμένων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στην έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας, σε έρευνα η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη από τις δικαστικές αρχές, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 20 πυροβόλα όπλα και συγκεκριμένα ημιαυτόματες καραμπίνες αμερικανικής κατασκευής, για τις οποίες έχουν εκδοθεί άδειες κυνηγετικών όπλων. Ωστόσο, οι επτά από αυτές δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ για τις άλλες ερευνάται αν εμπίπτουν.

    Για τον λόγο αυτό στην έρευνα συμμετέχει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που διερευνά εκτός των άλλων και τον τρόπο που έχουν εκδοθεί οι συγκεκριμένες άδειες.

    Ένα όπλο ίδιου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα και σε άλλο σπίτι του επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο.

    Στην έπαυλη στην Βούλα βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν:

    60 μαχαίρια διαφόρων τύπων - πεταλούδες - στιλέτα, 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser.

    Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είναι φυγόδικος στην υπόθεση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, (ο οποίος είναι προφυλακισμένος), για τα δάνεια της τράπεζας FBB.

    [02] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ενημερώσει αύριο ο πρωθυπουργός

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα έχει αύριο το μεσημέρι στις 3:30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των επαφών του σε ΗΠΑ και Ισραήλ.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Euro-Working Group Τόμας Βίζερ, ενώ το πρωί θα παρακολουθήσει της άσκηση «Πυρπολητής», ανοικτά της Ύδρας.

    [03] Huffington Post: Η Ευρώπη μπορεί να αρχίσει να κοιτάει προς την Ελλάδα για την πολιτική της δύναμη

    Για έλευση της «στιγμής αλήθειας» για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καιγια τηνελληνική πολιτική τάξη γενικά, καθώς και για τοπολιτικό σώμα της Ελλάδας, «να διοχετεύσουν τη σοφία των κλασικών προγόνων τους και να αναγνωρίσουν ότι η ισχυρή δημοκρατία αποτελεί τη μοναδική οδό για την απώθηση της ολέθριας απειλής του πολιτικού εξτρεμισμού» κάνει λόγο άρθρο της Huffington Post, που υπογράφουν δύο Έλληνες καθηγητές ξένων πανεπιστημίων,η Ελισάβετ Προδρόμου του Harvard University's Center for European Studies και ο Αλέξανδρος K.Kύρου του Salem State University.

    Στο άρθρο με τίτλο «Crackdown or Breakdown: Greek Democracy and Its Discontents» (σσ. «Καταστολή ή Πλήγμα: η Ελληνική Δημοκρατία και οι δυσφορίες που προκαλεί»), οι υπογράφοντες τονίζουν πως «αποτελεί ειρωνεία η Ελλάδα, η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, η χώρα που περνάει οικονομικές δυσκολίες και που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια να χλευάζεται από τις χώρες αυτές του πυρήνα της ΕΕ, οι οποίες περηφανεύονται για την οικονομική τους σταθερότητα, θα μπορούσε να ηγηθεί εκεί που οι αυτοδημιούργητοι μοντερνιστές της Ευρώπης έχουν ήδη αργήσει».

    Οι αρθρογράφοι κάνουν αναφορά στη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία και «τη μη ευρωπαϊκή Ελβετία», όπου -όπως σημειώνουν- «ακραία κόμματα συγκεντρώνουν συστηματικά παραπάνω από το 7% της ελληνικής ψήφου, που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή». «Η ακροδεξιά σε αυτές τις χώρες είναι εθνικο-ιστορικής προέλευσης, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου οι ζωντανές μνήμες εξισώνουν τον φασισμό με την αγριότητα, δεδομένης της εμπειρίας από τη ναζιστική κατοχή στη χώρα κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Καμία από τις κυβερνήσεις στις προαναφερθείσες χώρες δεν έκανε αποφασιστικές κινήσεις στην κατεύθυνση μιας στάσης μηδενικής ανοχής σε ένα ελεύθερα εκλεγμένο φασιστικό ακραίο κόμμα» τονίζουν.

    Οι υπογράφοντες το άρθρο, μέσα από σύντομη αναδρομή στο χρονικό των συλλήψεων των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης -εν μέσω της σοβαρής οικονομικής κρίσης στη χώρα- ταυτόχρονα με τους ελέγχους της χρηματοδοτικής στρόφιγγας από τους δανειστές της, καταλήγουν:

    «Δεν υπάρχει χώρος για συντομεύσεις και διαμεσολάβηση σε μία υγιή Δημοκρατία. Αν η κυβέρνηση της Αθήνας μπορέσει να τα καταφέρει με τη μάστιγα του πολιτικού εξτρεμισμού και την τοξίνη της Χρυσής Αυγής με το να χρησιμοποιήσει σχολαστικά τα εργαλεία της Δημοκρατίας, ξαφνικά η Ευρώπη μπορεί να αρχίσει να κοιτάει προς την Ελλάδα περισσότερο για την πολιτική της δύναμη και λιγότερο για την οικονομική της αδυναμία».

    [04] Τι είπε στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς

    Στην εκδοχή ότι προκλήθηκε από τον Παύλο Φύσσα και ότι βρισκόταν σε άμυνα επέμεινε ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του ενώπιον του Ανακριτή Διαφθοράς, επιμένοντας ότι δεν είχε στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

    Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι διατηρούσε «χαλαρή σχέση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής», ισχυρισμός ωστόσο που δεν έγινε πειστικός από Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι οποίοι τον έκριναν προφυλακιστέο για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

    Σύμφωνα με τον 45χρονο, προσωρινά κρατούμενο ήδη για τον φόνο του μουσικού, το βράδυ της 17ης -18ης Σεπτεμβρίου βρέθηκε στο επίμαχο σημείο της Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι ακολουθώντας ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής χωρίς να ξέρει τι είχε συμβεί, πλην του ότι «την πέσανε σε κάποιον δικό μας στο Κερατσίνι». Εκεί, σύμφωνα με τον Γ. Ρουπακιά, ήταν ο Π. Φύσσας που κινήθηκε σε βάρος του απειλητικά μαζί με άλλους. «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» υποστηρίζει ο κατηγορούμενος στην απολογία του.

    Σημειώνεται ότι η εκδοχή για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο Κερατσίνι παρατίθεται από τον Γ. Ρουπακιά ως απάντηση στην ερώτηση του Ανακριτή ότι αφού επικαλείται «χαλαρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή», τι ήταν εκείνο που τον ώθησε να ανταποκριθεί σε κλήση άλλων στελεχών ή οπαδών του κόμματος και να συμμετάσχει στο επεισόδιο που κατέληξε στο έγκλημα.

    [05] Ευ. Βενιζέλος: Τώρα ο στόχος είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση

    Για τις πρόσφατες συζητήσεις που είχε στην Αλβανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, καθώς και για τα τρέχοντα ζητήματα με τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, τις συνεχιζόμενες κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις εξελίξεις για την Κεντροαριστερά, ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Μετά τη συνάντηση, κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί σε λίγες μέρες τα Τίρανα τονίζοντας ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναβαθμιστούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε μια ουσιαστική σχέση καλής γειτονίας».

    Σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε δικαιωμένος, λέγοντας: «Όταν μόνο το ΠΑΣΟΚ και μόνος μου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έφερα το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, είχα πολλές φορές προσφύγει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μιλώντας για την ανάγκη ενεργοποίησης του συνταγματικού τόξου».

    Αυστηρός ήταν ο κ. Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε για τις πιέσεις στο θέμα της τρόικας. «Για μία ακόμη φορά παρακολουθούμε το ίδιο σενάριο: να ανακυκλώνεται μία διεθνής συζήτηση για την Ελλάδα, σαν να είναι η Ελλάδα το μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης ή της παγκόσμιας οικονομίας. Η Ελλάδα έχει πετύχει ένα δημοσιονομικό θαύμα χάρις στις δραματικές θυσίες του ελληνικού λαού, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εμφανίζει το καλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα σε όλη την ευρωζώνη, 5% του ΑΕΠ» σημείωσε. «Δεν μπορούμε να τρώμε τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας. Τώρα ο στόχος είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση» προσέθεσε και χαρακτήρισε βλαπτική την ανακύκλωση αυτής της συζήτησης, και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη.

    Τέλος, ερωτηθείς για τις κινήσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς και την άρνηση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το κείμενο των "58", ο κ. Βενιζέλος είπε: «Η Κεντροαριστερά είναι μεγάλη παράταξη και το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό και ευρύχωρο, ζητάει να το σέβονται -όπως αυτό σέβεται τους άλλους. Κανείς δεν μπορεί να θέτει όρους και πρέπει να κρίνεται με κριτήρια εθνικά κι όχι μικροκομματικά».

    [06] Στάση εργασίας την Τετάρτη σε δημόσια νοσοκομεία

    Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμ. Φλέμιγκ, 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, Σισμανογλείο, Αγ.Σάββας και Αττικόν, αντιδρώντας στις καταργήσεις τμημάτων νοσοκομείων και στην κινητικότητα υγειονομικού προσωπικού.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οκτώ νοσοκομεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «κατέβασαν ρολά, στερώντας από το ΕΣΥ 650 κλίνες και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες τις έχουν περισσότερο ανάγκη».

    [07] Λευκός Οίκος: "Όχι" στο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων

    Ο Λευκός Οίκος απέρριψε σήμερα το νέο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων για αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, παρομοιάζοντάς το με αξίωση για την καταβολή "λύτρων" και χαρακτηρίζοντάς το απόπειρα για να ικανοποιηθεί μια μικρή ομάδα συντηρητικών, το Tea Party.

    "Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει πει και επαναλάβει ότι τα μέλη του Κογκρέσου δεν πρέπει να αξιώνουν λύτρα για να εκπληρώνουν τις βασικές τους ευθύνες που είναι η ψήφιση ενός προϋπολογισμού και η εξόφληση των χρεών του έθνους" σημείωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας Έιμι Μπρόντεϊτζ.

    "Δυστυχώς, αυτό κάνει η τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής σε μια κομματική απόπειρα που αποσκοπεί στην ικανοποίηση μιας μικρής ομάδας Ρεπουμπλικάνων του Tea Party, η οποία επέβαλε το κλείσιμο μέρους των υπηρεσιών της κυβέρνησης" πρόσθεσε η ίδια.

    [08] Ελλάδα-Λιχτεστάιν 1-0 στο ημίχρονο

    Η εθνική Ελλάδας προηγείται 1-0 του Λιχτεστάιν στο ημίχρονο με τέρμα του Σαλπιγγίδη στο 7΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 October 2013 - 18:30:25 UTC