Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 9 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν άλλα μέτρα»
  • [02] «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση» λέει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • [03] Στο Ευρωκοινοβούλιο οι πρυτάνεις για τα προβλήματα των ελληνικών ΑΕΙ
  • [04] Το πρόβλημα της φτώχειας στην Αθήνα
  • [05] Η Ελλάδα κατέγραψε το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα εντός ΕΕ
  • [06] Αυστραλία: Μεγάλες υλικές ζημιές από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται
  • [07] Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Λάος
  • [08] Σε συνθήκες δουλείας 30 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο
  • [09] Άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου και με υπογραφή Ομπάμα
  • [10] ΗΠΑ: Επιστρέφουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν άλλα μέτρα»

    Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν άλλα μέτρα. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και έχουμε πλέον ισχυρά επιχειρήματα απέναντι στην τρόικα. Η κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, επισημαίνοντας ότι ακόμα και εάν η κυβέρνηση εισηγείτο κάτι τέτοιο, η Βουλή δεν θα τα ψήφιζε. Η ελληνική κοινωνία εχει φτάσει στα απόλυτα όρια των αντοχών της, ανέφερε.

    «Πετύχαμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, με κόπο, με τεράστιες θυσίες από την ελληνική κοινωνία. Αυτό το οποίο θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι και οι πιστωτές μας είναι ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από μια κυβέρνηση η οποία έχει δείξει δείγματα σοβαρότητας αλλά και διάθεση για πραγματικές μεταρρυθμιστικές αλλαγές. Πράγμα το οποίο μπορεί να μην συνέβαινε πάντα στο παρελθόν. Αυτή η προσπάθεια δεν θα μείνει ημιτελής. Σας το διαβεβαιώνω. Και νομίζω ότι θα αντιληφθούν όλοι ότι εδώ πέρα που έχουμε φθάσει πρόσθετα μέτρα, ας το πούμε φορολογικού χαρακτήρα ή οριζόντιες μειώσεις, είναι απλό, μην χάνεστε, δεν θα ψηφιστούν από την Βουλή. Και να τα εισηγείτο η κυβέρνηση, η Βουλή δεν θα τα ψήφιζε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Σχετικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, σημείωσε ότι υπάρχει μια απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μείωση προσωπικού σε οκτώ πανεπιστήμια και αυτή η απόφαση, όπως είπε, πρέπει να εφαρμοστεί.

    Στα μεγάλα πανεπιστήμια υπήρχε πλεονάζον προσωπικό. Τα πανεπιστήμια αρνούνται να προσκομίσουν στο υπουργείο Παιδείας τα σχετικά στοιχεία για την απογραφή των υπαλλήλων. Εάν δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία οι υπάλληλοι θα έχουν πειθαρχικές συνέπειες, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε: "εγώ θα τους συμβούλευα να συμπληρώσουν τη φόρμα".

    Τέλος, μιλώντας για την κατάργηση ημερών αδείας, επανέλαβε ότι «καταργείται η μηχανογραφική άδεια έξι ημερών για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας εξοικονομούμε 6 χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο. Μειώσαμε τις αναρρωτικές άδειες χωρίς δικαιολογητικά από 4 σε 2 ημέρες».

    [02] «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση» λέει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση. Η εκκλησία φροντίζει χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν αυτή τη δύσκολη ώρα, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.

    Ερωτηθείς για την κρίση ο κκ. Ιερώνυμος είπε ότι το θέμα είναι τι θα κάνουμε από δω και πέρα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και μίλησε για τη "μετάνοια". «Μετάνοια σημαίνει, αλλάζω μυαλό, αλλάζω πορεία. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: υπομονή, αγώνας, προσπάθεια, ενότητα. Και αυτή την κρίση θα την βγάλουμε και θα περάσουμε απέναντι από το ποτάμι» σημείωσε.

    Αναφερόμενος σε θέματα της εκκλησίας τόνισε ότι «σε περιοδους κρίσης πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε και τις δομές της εκκλησίας», καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί σε μια εποχή αλλαγών και ανακατάξεων η εκκλησία να μη δει τις εσωτερικές της δομές», ενώ για την εκκλησιαστική περιουσία επισήμανε: «έχει έρθει η εποχή να είμαστε ανοιχτοί στις συζητήσεις, με όλα τα κόμματα αλλά και με όλους τους φορείς. Η περιουσία της εκκλησίας είναι συγκεκριμένη. Να δούμε ποια είναι αυτή περιουσία και πως όλα αυτά τα χρόνια έχει αξιοποιηθεί από το κράτος».

    [03] Στο Ευρωκοινοβούλιο οι πρυτάνεις για τα προβλήματα των ελληνικών ΑΕΙ

    Αντπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο "τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ θα συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Κρίση, εφαρμοζόμενες πολιτικές και συνέπειες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια" που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Νίκος Χρυσόγελος. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί Έλληνες ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και δημοσιογράφοι. Θα συμμετάσχει επίσης η Ρεμπέκκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης ΑΠΘ, προεδρεύων Συνόδου Πρυτάνεων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, πρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μέλος του προεδρείου της Συνόδου, Πάρις Τσάρτας, πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του προεδρείου της Συνόδου και η Ελένη Καραμαλέγκου, πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.

    [04] Το πρόβλημα της φτώχειας στην Αθήνα

    Το δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, υπό την ομπρέλα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), που στόχο έχει να ανακόψει το αυξανόμενο κύμα φτωχοποίησης στην πρωτεύουσα και την αύξηση του αριθμού των κατοίκων της Αθήνας που προστρέχουν στις υπηρεσίες του ΚΥΑΔΑ παρουσίασαντην Τετάρτηο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η διοίκηση του ΚΥΑΔΑ, ενόψει τηςσημερινής Διεθνούς Ημέρας κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

    Η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση, που έγινε από τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες υγείας του ΚΥΑΔΑ, αναδεικνύει τα στρώματα της κοινωνίας που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται σε γοργά αυξανόμενους ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων σε παραγωγική ηλικία, πτυχιούχων Ανώτερης Εκπαίδευσης, αλλά και παιδιών προστρέχουν στα συσσίτια του δήμου, ενώ σταθερά αυξάνεται ο αριθμός των οικογενειών που απευθύνονται στις υπηρεσίες του δήμου για να καλύψουν τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΥΑΔΑ, περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι της πρωτεύουσας στηρίζονται πλέον στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων για την καθημερινή τους επιβίωση. Όπως σημείωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης «παρά την πρωτοφανή κρίση που πλήττει τη χώρα μας, καταφέραμε και κρατήσαμε όρθιο το μητροπολιτικό κέντρο που συμπυκνώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τα σημερινά, οξύτατα προβλήματα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι κοινωνικές δομές του κεντρικού κράτους έχουν καταρρεύσει».

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μεταξύ των ωφελουμένων το 60% είναι Έλληνες. Ειδικά, στο πρωινό συσσίτιο, που ήταν το παλιό συσσίτιο που διανεμόταν επί χρόνια το μεσημέρι, το 90% είναι Έλληνες και το 10% είναι αλλοδαποί. Στο απογευματινό συσσίτιο, που ήταν το παλιό συσσίτιο που είχε ξεκινήσει πριν από οκτώ χρόνια με κύριους ωφελουμένους τους αλλοδαπούς, το 53% είναι Έλληνες και το 47% είναι αλλοδαποί.

    Το 70% των ανθρώπων που τρέφονται από τα συσσίτια είναι άνδρες και το 60% είναι ηλικίας 36-65 ετών. Το 76% των σιτιζομένων έχουν μηδενικό εισόδημα (άστεγοι, άποροι, άνεργοι) και το 11% εισόδημα που ανέρχεται σε 320 ευρώ μηνιαίως.

    Το 41% προσήλθε στο συσσίτιο για 1η φορά τους τελευταίους έξι μήνες. Στο σύνολο των Ελλήνων, το 31% είναι νέο-εισερχόμενοι τους τελευταίους έξι μήνες.

    Μεταξύ των νέο-εισερχομένων, το 27% έχει τελειώσει το Δημοτικό, το 22% το Λύκειο και το 18% είναι απόφοιτοι Ανώτερης Εκπαίδευσης.

    Είναι προφανής η αποτύπωση των επιπτώσεων της επιδεινούμενης κρίσης τόσο ως προς το εκπαιδευτικό επίπεδο (18% απόφοιτοι Ανώτερης Εκπαίδευσης), όσο και ως προς τις ηλικίες (7,6% κάτω των 18 ετών και 24,3% νέοι 26 - 35 ετών που έχουν πληγεί μοιραία από την ανεργία).

    [05] Η Ελλάδα κατέγραψε το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα εντός ΕΕ

    To μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην ΕΕ κατέγραψαν τους πρώτους επτά μήνες του 2013, η Γαλλία (44,2 δισ. ευρώ), η Μ. Βρετανία (38 δισ.) και η Ελλάδα (11,1 δισ.), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτηστις Βρυξέλλες.

    Το ίδιο διάστημα, η Γερμανία κατέγραψε το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα (114,4 δισ.), ακολουθούμενη από την Ολλανδία (32,7 δισ.), την Ιρλανδία (22,3 δισ.), την Ιταλία (18,3 δισ.) και το Βέλγιο (10,9 δισ.).

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό επτάμηνο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 5%.

    Τέλος, το πρώτο επτάμηνο του 2013, η ΕΕ των «28» κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα με την Ελβετία (50,1 δισ. ευρώ), με τις ΗΠΑ (52,5 δισ.), την Τουρκία (7 δισ. ) και με τη Βραζιλία (4,5 δισ. ευρώ), ενώ εμπορικό έλλειμμα καταγράφηκε με την Κίνα (-72,9 δισ. ευρώ), τη Ρωσία (-51 δισ. ευρώ), τη Νορβηγία (24,2 δισ. ευρώ) και με την Ιαπωνία (1,3 δισ. ευρώ).

    [06] Αυστραλία: Μεγάλες υλικές ζημιές από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται

    Ο υπουργός Υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών Μάικ Γκάλαχερ δήλωσε ότι οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην πόλη Σπρίνγκγουντ στα Γαλάζια Όρη, 70 χιλιόμετρα δυτικά του Σίδνεϊ, έχουν προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές κυρίως σε σπίτια. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, οι περισσότεροι εθελοντές, συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης στο Σπρίγκγουντ.

    "Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που λαμβάνουμε τόσο από την αστυνομία όσο και από την πυροσβεστική στην περιοχή γύρω από το Σπρίνγκγουντ κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές σε σπίτια", δήλωσε ο υπουργός στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. "Τα πλάνα που παρακολουθούμε καθώς και...πληροφορίες από τις εστίες της πυρκαγιάς είναι αποθαρρυντικά", είπε ο ίδιος.

    Το Σίδνεϊ έχει καλυφθεί σήμερα από ένα σύννεφο καπνού. Οι ισχυροί άνεμοι, μεγαλύτεροι από 80 χιλιόμετρα, και οι θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 34 βαθμούς στα νοτιο-ανατολικά της χώρας ανάγκασαν τις αρχές να απαγορεύσουν στους κατοίκους να ανάβουν φωτιές σε εξωτερικούς χώρους. Στην πόλη Νιουκάσλ, 170 βόρεια του Σίδνεϊ, έκλεισε το αεροδρόμιο εξαιτίας του καπνού, ενώ οι κάτοικοι του Μπαλμόραλ, 120 νότια του Σίδνεϊ, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Λάος

    Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται το αεροπορικό δυστύχημα με αεροπλάνο του κρατικού αερομεταφορέα του Λάος Lao Airlines, το οποίο συνετρίβη χθες Τετάρτη στον ποταμό Μεκόνγκ, κοντά στην πόλη Πάξε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 49 επιβαίνοντες σε αυτό, ανάμεσά τους και υπήκοοι δέκα ξένων χωρών.

    Το αεροσκάφος τύπου ATR-72 εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα του Λάος Βιεντιάν και συνετρίβη χθες στις 4.10 μμ (τοπική ώρα μόλις οκτώ χιλιόμετρα από τον προορισμό του, την πόλη Πάξε, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα τόσο της Ταϊλάνδης όσο και της Καμπότζης. Αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι 44 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα επέβαιναν στην πτήση QV301 από την πρωτεύουσα προς την Πάξε, στα νότια της χώρας, υπό κακές καιρικές συνθήκες.

    "Οι κακές καιρικές συνθήκες καθώς το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να προσγειωθεί ενδεχομένως να ευθύνονται για το δυστύχημα. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, αλλά εξακολουθούμε να διεξάγουμε έρευνες", είπε η ίδια. Σύμφωνα με την λίστα επιβατών της αεροπορικής εταιρείας, στους 44 επιβάτες του αεροσκάφους βρίσκονταν 17 από το Λάος, πέντε Αυστραλοί, επτά Γάλλοι, πέντε Ταϊλανδοί, τρεις Κορεάτες, δύο Βιετναμέζοι, ένας Αμερικανός, ένας Καναδός, ένας Κινέζος, ένας Μαλαίος και ένας Ταϊβανέζος.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Σε συνθήκες δουλείας 30 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο

    Σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε συνθήκες δουλείας, με την Ινδία να είναι στην πρώτη θέση καθώς οι μισοί απο τον παγκόσμιο αριθμό δούλων ζουν σε αυτή την χώρα, αναφέρει έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την οργάνωση WalkFree. Συνολικά τα τρία τέταρτα των θυμάτων βρίσκονται στην Ασία , αναφέρει η νεοσυσταθείσα οργάνωση με έδρα την Αυστραλία , που υποστηρίζεται από την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και τον ιδρυτή της Microsoft και φιλάνθρωπο Μπιλ Γκέιτς .

    Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Λονδίνο, στην Ινδία ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι υπό καθεστώς σκλάβου, στην Κίνα 2,9 εκατομμύρια και στο Πακιστάν πάνω από δύο εκατομμύρια . Ακολουθούν η Νιγηρία, η Αιθιοπία, η Ρωσία, η Ταϊλάνδη, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ( ΛΔΚ ), η Βιρμανία και το Μπαγκλαντές .Οι δέκα αυτές χώρες αντιπροσωπεύουν τα 22 από τα 29,8 εκατομμύρια που ζουν σαν σκλάβοι

    Στην Ινδία , «ολόκληρες κοινότητες στα βόρεια χωριά υποδουλώθηκαν, και αναγκάζονται να δουλεύουν για την κατασκευή τούβλων ή να εργάζονται στα λατομεία . Τα παιδιά αναγκάζονται να δουλεύουν σε αργαλειούς για να φτιάχνουν τις κουβέρτες που πωλούνται στα καταστήματά μας » , δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νικ Γκρόνο επικεφαλής της WalkFree.

    Ωστόσο , αν λάβει κανείς υπόψη το ποσοστό του πληθυσμού μιας χώρα που είναι υπό καθεστώς σκλαβιάς τότε την πρώτη θέση έχει η Μαυριτανία, καθώς το 4 % των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα είναι υπόδουλοι. « Εξακολουθούν να υπάρχουν κληρονομικοί σκλάβοι στη Μαυριτανία , τα παιδιά γεννιούνται σκλάβοι και αναγκάζονται να εκτελούν οικιακές εργασίες ή να εργάζονται στα χωράφια» , λέει ο Νικ Γκρόνο.

    Ο ορισμός της σύγχρονης δουλείας είναι κάπως διαφορετική από εκείνη που επικρατούσε στο δέκατο όγδοο αιώνα , την εποχή του δουλεμπορίου. «Η σύγχρονη δουλεία είναι μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι είναι στο έλεος της βίας . Αναγκάζονται να δεχτούν εργασίες ή καταστάσεις όπου γίνονται αντικείμενα οικονομικής εκμετάλλευσης. Δεν αμείβονται αλλά απλώς λαμβάνουν το ελάχιστο για να επιβιώσουν και δεν είναι ελεύθεροι να φύγουν », σύμφωνα με τον Γκρόνο.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [09] Άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου και με υπογραφή Ομπάμα

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε νωρίς σήμερα το πρωί τη νομοθεσία η οποία επιτρέπει την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που παραμένουν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου, και αποτρέπει το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Την ύστατη στιγμή, αργά χθες το βράδυ, υπερψήφισαν Βουλή και Γερουσία τη συμφωνία για ενδιάμεση λύση στο διπλό πρόβλημα του ορίου δανεισμού και του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] ΗΠΑ: Επιστρέφουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι

    Σήμερα το πρωί αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αφού ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράψει τη νομοθεσία που θα επιτρέπει την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι οποίες παραμένουν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

    Αργά χθες το βράδυ, το Κογκρέσο ψήφισε νόμο για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου που απομακρύνει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών και οδηγεί στην επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

    Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει νέα δήλωση την Πέμπτη στις 10:35 π.μ. τοπική ώρα Ουάσιγκτον (1435 GMT), σχετικά με την ανάγκη που υπάρχει ώστε οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι να συνεργαστούν για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.. Η δήλωση Ομπάμα θα γίνει καθώς ξεπεράστηκε η σοβούσα κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη δικομματική συμφωνία της Γερουσίας την 11η ώρα.

    Με τη συμφωνία η οποία αναμένει και την επίσημη έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων λήγει οριστικά η 16 ημερών διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης και απομακρύνεται η χρεοκοπία.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου, Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 October 2013 - 6:30:23 UTC