Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεθνές ενδιαφέρον για την τετράχρονη Μαρία
  • [02] Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την αντιμετώπιση της κρίσης

  • [01] Διεθνές ενδιαφέρον για την τετράχρονη Μαρία

    Διεθνές ενδιαφέρον, το οποίο φθάνει μέχρι και την Αυστραλία, έχει προκαλέσει η περίπτωση της τετράχρονης, που εντοπίστηκε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Λάρισας, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας. Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα, που δέχεται η αστυνομία στη Λάρισα, από διεθνή μέσα ενημέρωσης (CNN, SKY NEWS, TIMES και άλλα), αλλά και από πολίτες, που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής. Μάλιστα ο όγκος των τηλεφωνημάτων έχει εκπλήξει και τους ίδιους τους αστυνομικούς, καθώς δεν περίμεναν ανταπόκριση αυτού του μεγέθους.Ανάλογο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφει και η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς από χθες έχει δεχθεί περισσότερες από 5.000 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το ενδιαφέρον, ωστόσο, κυρίως των διεθνών μέσων, είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι, η περίπτωση της μικρής Μαρίας (όπως δηλώθηκε ότι είναι το όνομα της), έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

    Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών. Η προσοχή της αστυνομίας στρέφεται τώρα και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, μετά από εντολή του εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους, τη μικρή Μαρία, καθώς εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση και των φωτογραφιών αυτών, θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

    Την Δευτέρα εξάλλου πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

    [02] Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την αντιμετώπιση της κρίσης

    Μήνυμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πνευματικό τρόπο, ώστε αυτή να αποδειχτεί πολύτιμη διέξοδος για την εξεύρεση της πραγματικής ευτυχίας, απηύθυνε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Κατά τη δοξολογία πουτελέστηκε στον Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σημείωσε ότι είναι απαραίτητο ο ελληνικός λαός να οπλιστεί με υπομονή και ελπίδα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του καθημερινού βίου.

    Στις 5 το απόγευμα, πλήθος πιστών επιφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την άφιξή του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, με πομπή, κλήρος και λαός συνόδεψαν τον πατριάρχη στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, όπου τελέστηκε η δοξολογία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και για τον Άγιο Δημήτριο.

    Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί ο όρθρος και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως και πατριαρχικό τρισάγιο στη μνήμη του ακαριστού μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Διονυσίου. θα ακολουθήσουν αποκαλυπτήρια προτομής του Διονυσίου, ενώ στις 5 το απόγευμα θα γίνουν εγκαίνια του Συσσιτίου και Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης "Σταθμός Αγάπης"


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 October 2013 - 20:30:20 UTC