Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Επίθεση» του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα
  • [02] Το ΚΚΕ καταγγέλλει επίθεση των ΜΑΤ κατά εργαζομένων στην Εύβοια
  • [03] Αλ. Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός ζητάει χρόνο από την τρόικα»
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε κοινωνική συναίνεση στην Ελλάδα
  • [05] Αύριο θα κριθεί η διεξαγωγή της δίκης, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [06] Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη ζητεί να ελεχθούν όλα τα Ληξιαρχεία της χώρας για παράνομες υιοθεσίες
  • [07] Στο Σύνταγμα έφθασαν οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες
  • [08] Πώς θα ελέγχονται οι φορολογικές υποθέσεις που πλησιάζουν την παραγραφή
  • [09] ΕΕ: Αναγκαία η λήψη μέτρων
  • [10] Το Λονδίνο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει πρώην χάκερ για την "κυβερνο-άμυνά" του

  • [01] «Επίθεση» του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα

    Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

    «Οι μάσκες πέφτουν μία- μία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και «οι απροκάλυπτες απειλές του εναντίον υπουργών και επενδυτών, αποκαλύπτουν τις ακραίες πολιτικές επιλογές τού ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Τσίπρα ότι τορπιλίζει το θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται.

    [02] Το ΚΚΕ καταγγέλλει επίθεση των ΜΑΤ κατά εργαζομένων στην Εύβοια

    Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την «απρόκλητη επίθεση» των ΜΑΤ, με χημικά, σε συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, που «διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στη δουλειά».

    Πρόκειται για εργαζόμενους από τα εργοστάσια «Τσιμέντα Χαλκίδας», «Σέλμαν», «Νεοσέτ», «Ιντερκέμ», «Μηχανική».

    «Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ, που αποτελεί συνέχεια των συλλήψεων 13 εργαζομένων από τα εργοστάσια της περιοχής, αποδεικνύει ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής περνά μέσα από το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης», επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας ότι «οι εργαζόμενοι, ο λαός με οργάνωση της πάλης και λαϊκή συμμαχία μπορούν να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες».

    [03] Αλ. Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός ζητάει χρόνο από την τρόικα»

    Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ζητάει χρόνο στις συζητήσεις με την τρόικα και δεν καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση ή προοπτική, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στους εργαζόμενους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

    Ξέρουμε, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πως όταν ο πρωθυπουργός ζητάει στήριξη από την τρόικα δεν καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση ή προοπτική. Στην πραγματικότητα ζητάει χρόνο. Χρόνο μπορεί και να του δώσουν, αν αυτό θεωρηθεί ότι είναι το καλύτερο, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν για να υλοποιηθούν οι εγκληματικές επιλογές.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του «για την προαναγγελία εκποίησης της ΔΕΗ, που προοιωνίζεται εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση ενέργειας, όσο όμως και στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους». Δήλωσε δε ανήσυχος, γιατί μεγαλώνει ο αριθμός των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το καθεστώς ενεργειακής φτώχειας και πρόσθεσε ότι η ανησυχία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν μαθαίνουμε ότι, τηρώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει στην πραγματικότητα ένα μεγάλο μέρος της ΔΕΗ, αλλά ακόμα και τα δίκτυα και τις γραμμές μεταφοράς, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε κοινωνική συναίνεση στην Ελλάδα

    Είναι ψευδές, επικίνδυνο, άδικο να παρουσιάζεται η Ελλάδα ως κεντρικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παγκόσμιας οικονομίας, τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους και υπενθυμίζοντας ότι αν το ελληνικό χρέος είναι 350 δισ. ευρώ οι τρεις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης έχουν χρέος 7 τρισ.

    Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι το διαρθρωτικό πλεόνασμα της Ελλάδας είναι 5%, που είναι η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ και τόνισε: «Χρειαζόμαστε κοινωνική συναίνεση στην Ελλάδα. Ο Έλληνας πολίτης δεν αντέχει άλλη μείωση εισοδήματος».

    Στον κ. Βενιζέλο ετέθη η ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση έχει κάποιο όριο πέραν του οποίου θα ζητήσει τη διακοπή ενός προγράμματος, που έχει προκαλέσει σε όρους ΑΕΠ, ανεργίας, βιομηχανικής παραγωγής κλπ τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην ιστορία του καπιταλισμού, περιλαμβανομένου και του Κραχ του 1929 και της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

    Ο αντιπρόεδρος απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει «κόκκινη γραμμή», την οποία έχει κατ΄επανάληψη πει, και διερωτήθηκε τι θα συνέβαινε στην περίπτωση της εναλλακτικής, η οποία περιέγραφε απόλυτη εθνική κατάρρευση, καταστροφή του τραπεζικού και του παραγωγικού ιστού, πιθανώς πτώση του ΑΕΠ, όχι κατά 25%, αλλά κατά 75% κλπ.

    «Πολλοί συμπολίτες μας, που δεν μας καταλαβαίνουν τώρα, θα μας καταλάβουν» είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε αρραγές το κυβερνητικό μέτωπο και κάλεσε στη διαμόρφωση συνθηκών συσπείρωσης, αισιοδοξίας, ασφάλειας καθώς και εθνικής συναίνεσης στον λαό.

    [05] Αύριο θα κριθεί η διεξαγωγή της δίκης, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Αύριο θα αποφασιστεί αν θα εκδικαστεί από το εφετείο, η πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία, σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Η υπόθεση έχει τον αριθμό 17 στο πινάκιο και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μέχρι τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης, δεν πρόλαβε να τη δικάσει. Έτσι, η εκδίκαση μετατέθηκε για αύριο και ανάλογα με την πρόοδο του πινακίου το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα την εισάγει για εκδίκαση, ή αν θα την αναβάλει.

    Στο μεταξύ, το πρωί, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά την μεταγωγή του στα δικαστήρια μέγαρο από τις φυλακές Διαβατών, έτυχε θερμής υποδοχής από συγγενείς, φίλους και πρώην συνεργάτες του, που σε μία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού του, τον χειροκρότησαν, φωνάζοντας ότι είναι αθώος.

    Την ίδια ώρα, το άλλοτε 'δεξί του χέρι' στο δήμο, ο πρώην γενικός γραμματέας, Μιχάλης Λεμούσιας, επίσης καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη, απευθυνόμενους στους συγκεντρωμένους φώναξε: «είμαστε αθώοι και μας κουβαλάνε με χειροπέδες. Η Δικαιοσύνη θα πει την αλήθεια».

    [06] Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη ζητεί να ελεχθούν όλα τα Ληξιαρχεία της χώρας για παράνομες υιοθεσίες

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ανήλικη Μαρία, που ανακαλύφθηκε σε καταυλισμό Ρομά (Αθίγγανων) και έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, παρενέβη σήμερα στο θέμα των υιοθεσιών, της εμπορίας ανθρώπων, κλπ και ζητά να διεξαχθούν κατεπείγουσες έρευνες, σε όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας, προκειμένου να διακριβωθεί αν την τελευταία πενταετία (2008- 2013) έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών, με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις.

    Σε περίπτωση που υπάρξουν τέτοιες πράξεις γεννήσεων να ερευνηθούν.

    Σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί ότι έχουν συνταχθεί παράνομες πράξεις, να ερευνηθεί περαιτέρω εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, αρπαγής ανηλίκων και παράνομης είσπραξης επιδομάτων.

    Παράλληλα, η κ. Κουτζαμάνη ζητάει από τους συναδέλφους της να διενεργήσουν επείγουσα πανελλαδική έκτακτη επιθεώρηση στα βιβλία γεννήσεων των Ληξιαρχείων της τελευταίας πενταετίας.

    [07] Στο Σύνταγμα έφθασαν οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες

    Στην πλατεία Συντάγματος έφτασαν σήμερα το μεσημέρι οι 15 σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, στις 28 Σεπτεμβρίου, καλύπτοντας περισσότερα από 500 χιλιόμετρα, πεζή.

    Με σύνθημά τους «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης», οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες βρέθηκαν στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ, ενώ πριν έκαναν μία στάση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

    Με την πορεία τους οι σχολικοί φύλακες θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του θεσμού που οδήγησε 2.234 φύλακες στη διαθεσιμότητα.

    Στα διόδια των Αφιδνών, οι πεζοπόροι συναντήθηκαν με τους σχολικούς φύλακες των Αθηνών και ένωσαν τις δυνάμεις τους.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Δινάλης, μέλος του σωματείου των σχολικών φυλάκων Θεσσαλονίκης, με νέα προκήρυξη θα προσληφθούν 3.600 «επόπτες» με 5μηνη σύμβαση, αντί των σχολικών φυλάκων, και με μισθούς που αρχίζουν από 420 στους κάτω των 25 ετών και 480 οι άνω των 25».

    Από την πλευρά της η Μαρία Λίνα, σχολική φύλακας τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία κατάργησε έναν κλάδο μέσα σε μία μέρα».

    Στην πορεία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

    [08] Πώς θα ελέγχονται οι φορολογικές υποθέσεις που πλησιάζουν την παραγραφή

    Προτεραιότητα θα δίνει η εφορία στις υποθέσεις που αφορούν ελέγχους, μετά από παραγγελία εισαγγελικών λειτουργών ή επιθεωρητών, σχετικά με την απόκτηση μεγάλου πλούτου, ακινήτων εξωτερικού, offshore εταιρειών αλλά και εμβασμάτων που στάλθηκαν στο εξωτερικό.

    Επίσης, όσες έχουν ανατεθεί με απόφαση υπουργού ή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς και υποθέσεις που ο φορολογικός έλεγχος έχει εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

    Ο έλεγχος στις υποθέσεις αυτές καθώς και στις επιχειρήσεις για τις οικονομικές χρήσεις 2004 και 2005 για την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων θα διενεργείται υποχρεωτικά όπως ορίζεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη σχετικά με τους ελέγχους στις υποθέσεις που πλησιάζει ο χρόνος παραγραφής.

    Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι θα εφαρμοσθεί σύστημα μοριοδότησης των υποθέσεων που πλησιάζουν στον χρόνο παραγραφής, ώστε ο έλεγχός τους να είναι άμεσος και να εστιάζεται καταρχήν στην χρήση που κινδυνεύει να παραγραφεί.

    [09] ΕΕ: Αναγκαία η λήψη μέτρων

    Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος το 2014, υπογράμμισαν, σήμερα από τις Βρυξέλλες, πηγές της ΕΕ.

    Όσον αφορά την εκταμίευση της υπο-δόσης του Ιουλίου, ύψους 1 δισ., οι κοινοτικές πηγές τόνισαν ότι πρέπει πρώτα η ελληνική πλευρά να ικανοποιήσει τα τέσσερα προαπαιτούμενα του Μνημονίου:

    Το πρώτο προαπαιτούμενο είναι η κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα.

    Το δεύτερο αφορά την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.Οι δύο από αυτές πρέπει να κλείσουν.

    Το τρίτο προαπαιτούμενο έχει να κάνει με την αποπληρωμή οφειλών του κράτους προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και το τέταρτο, με τον νέο κώδικα των δικηγόρων.

    [10] Το Λονδίνο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει πρώην χάκερ για την "κυβερνο-άμυνά" του

    Οι πειρατές της πληροφορικής σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί καταδίκες, θα μπορούν να ενταχθούν σε μια νέα βρετανική μονάδα αντιμετώπισης των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ.

    Ο νέος οργανισμός, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο, επιδιώκει να στρατολογήσει ως "εφέδρους" εκατοντάδες άσσους της πληροφορικής, τους οποίους θα απασχολεί κατ' ελάχιστον 19 ημέρες το χρόνο, για να βοηθούν το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό της μονάδας.

    "Εν γένει οι ένοπλες δυνάμεις δεν αποκλείουν απαραιτήτως τα πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί. Κάθε ατομική περίπτωση εξετάζεται με βάση τα προσόντα" του υποψηφίου, δήλωσε ο Χάμοντ σε εκπομπή της τηλεόρασης του BBC που μεταδόθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 October 2013 - 14:30:25 UTC