Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα πληρώνουν διόδια οι βουλευτές
  • [02] Συγχαρητήρια Κ. Παπούλια στην Όλγα Κεφαλογιάννη για αύξηση του τουρισμού
  • [03] Επίθεση Ευ. Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Από τον Κορυδαλλό, όπου κρατείται, απολογείται ο Λ. Λαυρεντιάδης για το "συμβόλαιο θανάτου" σε βάρος επιχειρηματία
  • [05] Ένα ζευγάρι βουλγάρων Ρομά ενδέχεται να είναι οι γονείς της μικρής Μαρίας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ
  • [06] Εκτός λειτουργίας οι σταθμοί μετρό «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Κεραμεικός» το προσεχές Σαββατοκύριακο
  • [07] Διευκρινίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις προσλήψεις στο δημόσιο
  • [08] Επεισόδιο με δύο τραυματίες στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [09] Γ. Κουτρουμάνης: Καμία ανησυχία για το Ασφαλιστικό
  • [10] Προηγμένα συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης θα εποπτεύουν τα ελληνικά λιμάνια
  • [11] Αντιδρούν οι ναυτεργάτες σε μείωση του ξενοδοχειακού προσωπικού από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες
  • [12] Τέλος στην αρνητική περιοδο των σχέσεων με την ΕΕ "βλέπει" ο Ερντογάν
  • [13] Ολάντ και Μέρκελ θα συζητήσουν για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
  • [14] Ο επίτροπος Μπαρνιέ αρνείται να αποκλεισθούν ορισμένες χώρες από τη ζώνη Σένγκεν

  • [01] Δεν θα πληρώνουν διόδια οι βουλευτές

    Ομόφωνα δεκτή έγινε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Σώματος, με την οποία η Βουλή θα καλύπτει τα έξοδα διοδίων, όσων βουλευτών παραιτηθούν της ατέλειας που έχουν σε αεροπορικά εισιτήρια, για τη μετάβαση και επιστροφή στον τόπο εκλογής τους.

    [02] Συγχαρητήρια Κ. Παπούλια στην Όλγα Κεφαλογιάννη για αύξηση του τουρισμού

    Με συγχαρητήρια για τη φετινή χρονιά αλλά και με ενδιαφέρον για τους σχεδιασμούς του 2014, υποδέχθηκε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Κόψατε το νήμα πολύ καλά. Τι προγραμματίζετε, γιατί σας βλέπω να κινείστε», ρώτησε ο κ. Παπούλιας. Η κ. Κεφαλογιάννη απάντησε ότι το 2013 μπήκαν οι βάσεις και εξέφρασε την αισιοδοξία της για αύξηση του τουρισμού την επόμενη χρονιά. «Έχουμε καλά μηνύματα για το 2014, αλλά σας λέω ότι δεν επαναπαυόμαστε στην επιτυχία που είχαμε καθώς δεν είπαμε απλώς ότι είχαμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, είχαμε και αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, αυξήθηκε η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη», ανέφερε η υπουργός Τουρισμού.

    [03] Επίθεση Ευ. Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    ΣτονΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκεο Ευ. Βενιζέλοςμιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζονταςότι «το μεγάλο εθνικό δράμα είναι ο τεχνητός διχασμός που έχει φτάσει να δημιουργεί οιονεί εμφυλιοπολεμικές συνθήκες, γιατί κάποιοι έχουν κάνει την εσφαλμένη επιλογή να επενδύουν συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια της εθνικής καταστροφής».

    Έκανε δε λόγο για «αθλιότητα» και «πρωτοφανή εμπάθεια» με την οποία, όπως είπε, κινείται η αντιπολίτευση, κάτι «που είναι η απόδειξη του απόλυτου πολιτικού αδιεξόδου» της.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, είναι σε απόλυτο αδιέξοδο, δεν έχουν να πουν τίποτα», είπε και κατηγόρησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης για «γλείψιμο» στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τη στάση που κρατάει στο εσωτερικό.

    Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αριθμητικά αδικαιολόγητη λογική εφόδου για την κατάληψη της εξουσίας», για ένα «ντου», που ποτέ δεν έγινε, «γιατί αντιστάθηκε το ΠΑΣΟΚ που ήθελαν όλοι να κανιβαλίσουν». Είπε ακόμα πως ούτε τον Σεπτέμβριο ούτε τον Οκτώβριο ήρθαν οι «φωτιές» που προσδοκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πως γι' αυτό επανέρχεται τώρα «με επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». «Πολύ μεγάλο λάθος», τόνισε.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι είναι «προσβλητική» προς την κοινωνία, «η απροκάλυπτη επένδυση στο σενάριο της καταστροφής και η απειλή προς καθέναν που εμφανίζεται να βοηθήσει και να επενδύσει», κάνοντας λόγο επίσης για «χυδαία υπονόμευση των προσπαθειών για ανάπτυξη και απασχόληση».

    [04] Από τον Κορυδαλλό, όπου κρατείται, απολογείται ο Λ. Λαυρεντιάδης για το "συμβόλαιο θανάτου" σε βάρος επιχειρηματία

    Απολογία για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου επιχειρηματία, δίνει στην 10η ειδική ανακρίτρια ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της Proton Bank, επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, από το Ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

    Η κατηγορία σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας, τον Ιούνιο του 2012, του επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου, στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του κ. Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα. Τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία για την υπόθεση φαίνεται να παραπέμπουν σε «συμβόλαιο θανάτου» με στόχο την εξόντωση του 43χρονου επιχειρηματία στα χέρια του οποίου εξερράγη στις 15 Ιουνίου 2012 η χειροβομβίδα, περιτυλιγμένη σε συσκευασία δώρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

    Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του Λ. Λαυρεντιάδη, είναι άλλα έξι πρόσωπα -πέντε άντρες, μεταξύ των οποίων και ένας 44χρονος πυροσβέστης, και μία 27χρονη γυναίκα.

    [05] Ένα ζευγάρι βουλγάρων Ρομά ενδέχεται να είναι οι γονείς της μικρής Μαρίας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ

    Ένα ζευγάρι βουλγάρων Ρομά ανακρίθηκε σήμερα από την αστυνομία, η οποία υποψιάζεται πως πρόκειται για τους γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που ανακαλύφθηκε σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στην Ελλάδα, αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

    Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση αυτή, η οποία διεξήχθη, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην πόλη Γκούρκοβο (κεντρική Βουλγαρία).

    Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

    [06] Εκτός λειτουργίας οι σταθμοί μετρό «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Κεραμεικός» το προσεχές Σαββατοκύριακο

    Εκτός λειτουργίας θα τεθούν το Σαββατοκύριακο (26- 27 Οκτωβρίου) οι σταθμοί «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Κεραμεικός» της Γραμμής 3 του Μετρό, λόγω τεχνικών εργασιών για τη λειτουργία της νέας επέκτασης έως τον σταθμό «Αγία Μαρίνα» στο Χαϊδάρι.

    Συγκεκριμένα, οι εν λόγω σταθμοί δεν θα λειτουργούν από την έναρξη κυκλοφορίας το Σάββατο μέχρι και τη λήξη αυτής την Κυριακή, ημέρες κατά τις οποίες οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγιά τους στον σταθμό «Μοναστηράκι».

    Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των παραπάνω σταθμών θα γίνεται από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή με ονομασία Χ50 «Στ. Σύνταγμα- Στ. Αιγάλεω», η οποία θα έχει αφετηρία την οδό Όθωνος, στον δήμο Αθηναίων.

    [07] Διευκρινίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις προσλήψεις στο δημόσιο

    Με δύο κανόνες πραγματοποιούνται προσλήψεις στο δημόσιο κατά την περίοδο 2013-2014, επαναλαμβάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Έτσι, το υπουργείο διευκρινίζει για μία ακόμη φορά, ότι οι προσλήψεις γίνονται:

    - Με τον κανόνα 1:5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις).

    Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 την πενταετία 2011- 2015 επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής αυτού του κανόνα.

    - Με τον κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση.

    Οι συνολικά 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις, επομένως, δεν σχετίζονται καθ' οιονδήποτε τρόπο με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

    [08] Επεισόδιο με δύο τραυματίες στις φυλακές Κορυδαλλού

    Επεισόδιο με δύο τραυματίες σημειώθηκε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, με δράστη ένα 27χρονο Ιρανό, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος είναι υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, ο 27χρονος επιτέθηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αυτοσχέδιο μαχαίρι εναντίον του αρχιφύλακα και ενός φύλακα των φυλακών, τραυματίζοντάς τους -τον αρχιφύλακα με τέσσερις μαχαιριές.

    Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

    [09] Γ. Κουτρουμάνης: Καμία ανησυχία για το Ασφαλιστικό

    Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα, όλα έχουν καθορισθεί στον ν. 3863/2010 και συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Ευρώπης, σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίοςπροτείνει να αποσυρθεί άμεσα από το τραπέζι συζητήσεων, γιατί «η παραμονή του επιβαρύνει αντί να ωφελήσει τα ταμεία».

    Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την έντονη ανησυχία που προκάλεσαν οι φημολογούμενες ανατροπές εις βάρος των ασφαλισμένων και κυρίως των δικαιούχων πρόωρης σύνταξης.

    ΕΡ:Θα κοπούν οι συντάξεις και θα δοθεί κάποιο επίδομα;

    ΑΠ:Όχι. Αυτό το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε χιλιάδες εργαζόμενους, περίπου 400.000, μεταξύ των οποίων και όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και παρέμεναν στη θέση τους για να πάρουν καλύτερη σύνταξη. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει σε καμιά περίπτωση αλλαγή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

    Με τον Ν. 3863/2010 έχουν θεσπιστεί νέα όρια ηλικίας και υπήρχε ένα μεταβατικό στάδιο για μία τριετία. Συμφωνημένο και με την τρόικα τότε, αυτό το μεταβατικό στάδιο, κοστολογημένο, έχουν γίνει μελέτες, έχουν ελεγχθεί από το Eurogroup και από όλο το τεχνικό κλιμάκιο. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ωφελεί σε τίποτα να ανοίξει μια συζήτηση για παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

    ΕΡ:Άρα, ό,τι είναι κατοχυρωμένο με νόμο από το 2010, όλα όσα είχαν συζητηθεί, θεωρείτε ότι θα παραμείνουν ως έχουν; Και οι μεγάλες αλλαγές πού θα επικεντρωθούν;

    ΑΠ:Θεωρώ ότι το Ασφαλιστικό έχει κλείσει όσον αφορά τις παρεμβάσεις του.

    [10] Προηγμένα συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης θα εποπτεύουν τα ελληνικά λιμάνια

    Τρία υπερσύγχρονα κινητά συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης (x-ray vans), εξασφάλισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης.

    Τα προηγμένα αυτά τεχνολογικά scanner, πρόκειται να παραδοθούν τους επόμενους πέντε μήνες, και έχουν ορισθεί αυστηρές ρήτρες, εκ μέρους του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε περίπτωση καθυστέρησης της παράδοσης.

    Για λόγους επιχειρησιακής ασφαλείας, τα τρία αυτά συστήματα δεν έχει γίνει γνωστό πού θα τοποθετηθούν, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησής τους, ώστε να μην περιορίζεται η απασχόλησή τους σε ένα συγκεκριμένο πεδίο και να μπορούν να επιχειρούν ελέγχους, είτε εκτάκτως, είτε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών.

    Τα x-ray vans θα μπορούν να αναγνωρίζουν και ανιχνεύουν εκρηκτικούς μηχανισμούς, λαθραία τσιγάρα και άλλα αντικείμενα που μεταφέρονται παράνομα κατά την είσοδο ή έξοδο από τα λιμάνια της χώρας.

    [11] Αντιδρούν οι ναυτεργάτες σε μείωση του ξενοδοχειακού προσωπικού από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες

    Σε μείωση του ξενοδοχειακού προσωπικού κατά 50% αναμένεται να προχωρήσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, εκμεταλλευόμενες το άρθρο 29 του νόμου 4150 του 2013 περί καθορισμού οργανικής σύνθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, δεκάδες εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και επικοινωνούν καθημερινά με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζητώντας τη στήριξή της.

    Από την άλλη πλευρά, στελέχη της ακτοπλοϊκής αγοράς κάνουν λόγο για μείωση της επιβατικής κίνησης τη συγκεκριμένη περίοδο, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, και για υπέρογκο λειτουργικό κόστος.

    [12] Τέλος στην αρνητική περιοδο των σχέσεων με την ΕΕ "βλέπει" ο Ερντογάν

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε το άνοιγμα του Κεφαλαίου 22, το οποίο χαρακτήρισε «θετικό βήμα» στην πορεία των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ξεπεράσθηκε η αρνητική περίοδος στις σχέσεις με την ΕΕ. Η «αρνητική διαδικασία» έληξε όταν ο Φρανσουά Ολάντ διαδέχθηκε τον Νικολά Σαρκοζί,είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και προσέθεσε ότι και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναμένει πλέον να υιοθετήσει μια πιο θετική στάση απέναντι στην Τουρκία.

    [13] Ολάντ και Μέρκελ θα συζητήσουν για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσουν σήμερα το θέμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή πριν από λίγο.

    «Αυτή η διμερής συνάντηση, την οποία ζήτησε η κα Μέρκελ, δεν οργανώθηκε για το θέμα αυτό, αλλά προφανώς θα το συζητήσουν για να συντονίσουν τις ενέργειές τους», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

    [14] Ο επίτροπος Μπαρνιέ αρνείται να αποκλεισθούν ορισμένες χώρες από τη ζώνη Σένγκεν

    Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ απέρριψε την ιδέα που υποστηρίζεται από τη γαλλική δεξιά να αποκλείονται ορισμένες χώρες από τη ζώνη Σένγκεν όταν δεν ασκούν αρκετά αυστηρά τον έλεγχο των συνόρων τους.

    «Δεν πιστεύω ότι η σωστή κατεύθυνση είναι να αποκλείουμε», δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Φρανς 2, τασσόμενος εναντίον μιας πρότασης του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα, του κύριου κόμματος της δεξιάς του οποίου είναι μέλος.

    Μερικούς μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, που θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2014, ο Μισέλ Μπαρνιέ σκιαγράφησε προτάσεις για τη μετανάστευση, ένα ζήτημα στο οποίο η Ευρώπη «δεν κάνει αρκετά», προτείνοντας περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

    «Είναι σαφώς μια υπόθεση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί. Δεν πρέπει να αφήνουμε για παράδειγμα τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή - την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Κύπρο ή την Ιταλία -να αντιμετωπίζουν μόνες το ζήτημα της υποδοχής αυτών των χιλιάδων προσφύγων», εξήγησε.

    Ο γάλλος επίτροπος επέμεινε στο αίτημα της ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενισχυθεί η Frontex, η υπηρεσία επιτήρησης των ευρωπαϊκών συνόρων, από την οποία «λείπουν μέσα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 October 2013 - 12:30:24 UTC