Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας ότι "οι έλληνες μπορούμε", από τον Ευ. Βενιζέλο
  • [02] Αλλαγή ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής
  • [03] Μία Ρομά από τα Άνω Λιόσια η μητέρα του βρέφους στη Μυτιλήνη
  • [04] Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Άγιο Παντελεήμονα
  • [05] Η μοίρα της ευρωζώνης συνδέεται με την ανάκαμψη της Ιταλίας, υποστηρίζει ο Γ. Άσμουσεν
  • [06] Famecook, κοινωνικό δίκτυο για τους λάτρεις της μαγειρικής
  • [07] Σέντρα στην 9η αγωνιστική

  • [01] Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας ότι "οι έλληνες μπορούμε", από τον Ευ. Βενιζέλο

    Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας ότι "οι έλληνες μπορούμε", έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από τον Ιερό Ναό του Αγ.Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    "Στέλνουμε από εδώ ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα βαθύ αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας και κανείς δεν πρέπει να στερεί από τον ελληνικό λαό αυτό που πρώτα και κύρια θέλει. Να νιώσει ότι οι έλληνες ενωμένοι μπορούμε", δήλωσε ο κ.Βενιζέλος.

    [02] Αλλαγή ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής

    Τα ξημερώματα της Κυριακής λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και επανέρχεται η κανονική.

    Στις 04.00 το πρωί της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03.00.

    Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

    [03] Μία Ρομά από τα Άνω Λιόσια η μητέρα του βρέφους στη Μυτιλήνη

    Μια 43χρονη Ρομά που διαμένει στα Άνω Λιόσια είναι η βιολογική μητέρα του δυόμισι μηνών βρέφους το οποίο βρέθηκε την Τετάρτη σε καταυλισμό Ρομά στη Μυτιλήνη.

    Η γυναίκα παρουσιάστηκε χθες στην Ασφάλεια Αττικής κι έδωσε δείγμα DNA με το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι είναι η βιολογική μητέρα του βρέφους. Στη συνέχεια η 43χρονη αποχώρησε.

    Οι αστυνομικοί την περασμένη Τετάρτη μετά από πληροφορία που είχαν ότι ένα ζευγάρι Ρομά είχε ένα βρέφος το οποίο επιχείρησε να δηλώσει χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα, έκαναν έρευνα σε καταυλισμό κοντά στη Μυτιλήνη και ανακάλυψαν ότι το βρέφος βρίσκονταν στα χέρια του ζευγαριού, χωρίς όμως να έχει βιολογική σχέση μαζί τους.

    [04] Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Άγιο Παντελεήμονα

    Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας και πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα και διαδήλωση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης διοργανώνει αυτή των ώρα ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά.

    Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έχει προγραμματισθεί πολιτιστική εκδήλωση με μουσικούς και καλλιτέχνες του δρόμου.

    Λίγο αργότερα και «ένα χιλιόμετρο μακριά», στις έξι το απόγευμα, η Χρυσή Αυγή διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης, προκειμένου -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της- «οι Έλληνες Εθνικιστές να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στις άδικες, παράνομες, αντισυνταγματικές και αμιγώς πολιτικές διώξεις κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου και των δυο βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού».

    Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης προειδοποίησε ότι δεν θα ξαναδώσει άδεια για διοργάνωση εκδηλώσεων στον Αγ. Παντελεήμονα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «αν συνεχίσει η πλατεία να χρησιμοποιείται για μάχη συμβόλων, είμαι υποχρεωμένος να μην την ξαναδώσω» και προσέθεσε ότι πλέον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διοργανώνει ο ίδιος ο δήμος Αθηναίων. Αλλά κι αυτό, όπως είπε, θα είναι δύσκολο διότι «σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της παιδικής χαράς και συνολικά της πλατείας».

    [05] Η μοίρα της ευρωζώνης συνδέεται με την ανάκαμψη της Ιταλίας, υποστηρίζει ο Γ. Άσμουσεν

    Η τύχη της ευρωζώνης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Ιταλία, ωστόσο η χώρα αυτή θα πρέπει να φροντίσει να κάνει μόνη της μια στροφή προς την ανάκαμψη γιατί τα οικονομικά μεγέθη της είναι πολύ μεγάλα ώστε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα διάσωσης, υποστήριξε σήμερα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν.

    Σε ομιλία του στο Μιλάνο ο Άσμουσεν τόνισε ότι η ευημερία της ευρωζώνης δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν η Ιταλία, η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της, δεν αναπτύσσεται. Η ιταλική οικονομία έχει βυθιστεί στην πλέον μακροχρόνια ύφεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συρρικνώνεται για όγδοο διαδοχικό τρίμηνο.

    "Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί από το εξωτερικό, θα πρέπει να πετύχει την ανάκαμψη μόνη της", αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει ο Άσμουσεν στο Πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου, όπου σπούδασε και ο ίδιος την περίοδο 1991-1992.

    "Η μοίρα (της Ιταλίας) θα καθορίσει αποφασιστικά τη μοίρα της ευρωζώνης. Υπ' αυτήν την έννοια, το μέλλον της ζώνης του ευρώ δεν θα αποφασιστεί στο Παρίσι ή το Βερολίνο, ούτε στη Φρανκφούρτη ή τις Βρυξέλλες. Θα αποφασιστεί στη Ρώμη", πρόσθεσε. Τόνισε όμως ότι "από την προσωπική εμπειρία" που έχει από την Ιταλία "δεν ανησυχεί για το μέλλον της χώρας, ούτε για το μέλλον της ευρωζώνης".

    Αναφερόμενος στην τραπεζική ένωση, ο Άσμουσεν είπε ότι πρέπει να εφαρμοστούν αξιόπιστοι εθνικοί μηχανισμοί προστασίας πριν ολοκληρώσει η ΕΚΤ τους ελέγχους της στις τράπεζες, τον Οκτώβριο του 2014. Σε διαφορετική περίπτωση "η αξιοπιστία του εγχειρήματος θα κινδυνεύσει καθώς το αποτέλεσμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπιστεί αρνητικά από τους παράγοντες της αγοράς", συνέχισε. "Αν κάνουμε την αξιολόγηση χωρίς να υπάρχει ένας μηχανισμός προστασίας θα είναι σαν να μπαίνουμε σε βάρκα χωρίς σωσίβιο, μέσα στην κακοκαιρία", σχολίασε.

    [06] Famecook, κοινωνικό δίκτυο για τους λάτρεις της μαγειρικής

    Το όνομά του είναι Famecook και αφορά όσους έχουν πάθος με το φαγητό. Το νέο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο αφιερωμένο στις γευστικές απολαύσεις και τη μαγειρική είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

    Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του νέου κοινωνικού δικτύου, οι χρήστες του μπορούν να ανεβάσουν τις δικές τους συνταγές, φωτογραφίες από γευστικές δημιουργίες, να ακολουθήσουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των αγαπημένων τους σεφ αλλά και να μοιραστούν ιδέες και συνταγές μαζί τους.

    Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες συνταγές αλλά και να συζητήσουν για τα «μυστικά» της κουζίνας με άλλα μέλη του δικτύου. Ακόμη, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ειδικές σελίδες (fan pages) για το αγαπημένο τους εστιατόριο, φαγητό ή τον σεφ που προτιμούν.

    [07] Σέντρα στην 9η αγωνιστική

    Με τις αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ, που φιλοξενείται στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή -μετά από 13 χρόνια- του παραδοσιακού ντέρμπι Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης. Πρόκειται για την αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο παλαιότερους συλλόγους της χώρας, που στο εφετινό πρωτάθλημα έχουν ως πρώτιστο στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

    Ακόμη, ο Ατρόμητος έχει δύσκολη αποστολή στην Ξάνθη με τους γηπεδούχους να διανύουν περίοδο φόρμας, ενώ ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Ηράκλειο με τον αήττητο Εργοτέλη. Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης είναι το φαβορί υποδεχόμενος τον Λεβαδειακό, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Αρης-Πλατανιάς, Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός-Καλλονή.

    Το πρόγραμμα (οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    15:00 Ξάνθη-Ατρόμητος 26/10 17:15 Αστέρας τρίπολης-Λεβαδειακός 26/10 19:30 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 26/10 15:00 Αρης-Πλατανιάς 27/10 17:15 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 27/10 17:15 Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 27/10 17:15 Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 27/10 19:30 Ολυμπιακός-ΟΦΗ 27/10 19:30 Παναιτωλικός-Καλλονή 28/10


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 October 2013 - 10:30:25 UTC