Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία
  • [02] Παρουσία του Σ. Λαβρόφ οι εκδηλώσεις, σε Αθήνα και Ναύπλιο, για τον Καποδίστρια
  • [03] Επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές
  • [04] Η Gazprom κατηγορεί την Ουκρανία για χρέος 882 εκατομμυρίων δολαρίων
  • [05] Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
  • [06] Ο Ερντογάν εγκαινιάζει την υποθαλάσσια σήραγγα του Βοσπόρου
  • [07] Μαστορέματα και κηπουρική μειώνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό

  • [01] Κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία

    Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία, στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

    Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

    [02] Παρουσία του Σ. Λαβρόφ οι εκδηλώσεις, σε Αθήνα και Ναύπλιο, για τον Καποδίστρια

    Τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την Αθήνα σε ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων θα επιδιώξει κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σήμερα και αύριο.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ο κ. Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτής θα έχει συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

    «Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την ελληνική πλευρά σε ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών θεμάτων. Θα υπάρξει αναλυτική ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία της Ρωσίας με την ΕΕ, στο πλαίσιο μεταξύ άλλων της επικείμενης προεδρίας της Ελλάδας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, καθώς και για την κατάσταση στη Συρία και την Αίγυπτο, γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, την κατάσταση πραγμάτων στην περιοχή των Βαλκανίων» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

    Σημειώνεται πως παρουσία του κ. Λαυρόφ θα γιορταστούν σήμερα και αύριο στην Αθήνα και το Ναύπλιο, τα 185 χρόνια από την ανακήρυξη του Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη της Ελλάδας και από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας.

    [03] Επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές

    Tην έναρξη επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ από σήμερα έως 03-11-2013 και για όσο διάστημα καθυστερεί η αποπληρωμή οφειλών, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

    «Οι δυνατότητες επιβίωσής μας τερματίσθηκαν. Η ασυνέπεια και η αυθαιρεσία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με μονομερείς ενέργειες και με καθυστερήσεις στην αποπληρωμή παλαιών χρεών μας έφερε στα όρια της καταστροφής - οφείλοντας μας περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ - ξεχείλισαν το ποτήρι. Παραμένουμε απλήρωτοι για υπηρεσίες που παρείχαμε από το 2007 μέχρι και σήμερα και ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα για τα έτη 2012 και 2013 για δύο μήνες, έχουμε λάβει μόνο προκαταβολές και εκκρεμούν όλες οι υπόλοιπες οφειλές», αναφέρει μεταξύ άλλων ΣΕΚ στην ανακοίνωση του.

    «Οι ιδιωτικές κλινικές για όλο αυτό το διάστημα που η πολιτεία αθετεί τις υποχρεώσεις της, εξακολουθούν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να καλύπτουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους σε προμηθευτές και να καταβάλλουν ανελλιπώς προς το Κράτος και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τους φόρους, το ΦΠΑ, τα χαράτσια και τις εργοδοτικές εισφορές. Επί της ουσίας, οδηγούμαστε στην εθνικοποίηση των υπηρεσιών μας χωρίς όμως να γίνεται αντίστοιχη εθνικοποίηση των ευθυνών και των συνεπειών», επισημαίνει επίσης ο ΣΕΚ.

    [04] Η Gazprom κατηγορεί την Ουκρανία για χρέος 882 εκατομμυρίων δολαρίων

    H Gazprom κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία για χρέος 882 εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας να πλανάται και πάλι η απειλή νέας ρωσοουκρανικής διένεξης την ώρα που το Κίεβο επιχειρεί προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την παρούσα κατάσταση ως προς τις ουκρανικές πληρωμές για την αποστολή φυσικού αερίου", δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

    Ο επικεφαλής της Gazprom εξηγεί ότι προθεσμία δόθηκε στην Ουκρανία για να αποπληρώσει το χρέος των 882 εκατομμυρίων δολαρίων για το φυσικό αέριο το οποίο παραδόθηκε τον Αύγουστο, αλλά η προθεσμία έληξε την 1η Οκτωβρίου. "Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, διότι το συμβόλαιο προβλέπει ότι σε περίπτωση παραβίασης των όρων αποπληρωμής, περνάμε σε ένα σύστημα προπληρωμής".

    Οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία έχουν οδηγήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια στη διακοπή της τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο της Ουκρανίας, η οποία παραμένει εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο, παρά τις απόπειρες για την εξεύρεση νέων πηγών.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

    'Ανοιξε η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για την υποβολή αιτήσεων από τους φορολογούμενους σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr , με την επιλογή του σημείου «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης».

    Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η προκαταβολή του επιδόματος θα καταβάλλεται άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρες από την υποβολή της αίτησης, ενώ το επίδομα θα καταβάλλεται στο σύνολό του εντός 20 ημερών. Το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο και κυμαίνεται από 210 έως και 1.050 ευρώ ανάλογα με την περιοχή που κατοικεί ο φορολογούμενος.

    Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φέτος άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ ( από 25.000 ευρώ πέρυσι), έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ πέρυσι) με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα παιδί και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

    [06] Ο Ερντογάν εγκαινιάζει την υποθαλάσσια σήραγγα του Βοσπόρου

    Έπειτα από εννέα χρόνια εργασιών, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινιάζει σήμερα την υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα που ενώνει την ασιατική και την ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου, που εντάσσεται σε μία σειρά φαραωνικών και συχνά αμφιλεγόμενων σχεδίων του πρώην δημάρχου της Κωνσταντινούπολης για την τουρκική μεγαλούπολη.

    "Αυτό το σχέδιο είναι ένα όνειρο 150 ετών. Οι πρόγονοί μας το εμπνεύστηκαν και αναλάβαμε εμείς να το πραγματοποιήσουμε"δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ιδέα της κατασκευής σήραγγας κάτω από το Βόσπορο που διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1860 από τον οθωμανό σουλτάνο Αμπντούλ Μετζίντ.

    Το έργο πραγματοποιήθηκε χάρις στην οικονομική υποστήριξη της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη Διεθνή Συνεργασία (735 εκατομμύρια ευρώ) και στη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Συνολικά, 40.000 αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας ανευρέθησαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, κυρίως στην ευρωπαϊκή πλευρά της Θάλασσας του Μαρμαρά. Ανάμεσά τους, 30 πλοία βυζαντινού στολίσκου.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Μαστορέματα και κηπουρική μειώνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό

    Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών, οι οποίοι ασχολούνται συστηματικά με μαστορέματα στο σπίτι (ή το αυτοκίνητό τους) και με την περιποίηση του κήπου τους, μπορούν να περιορίσουν έως 30% τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης να παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό συμβαίνει απλώς και μόνο επειδή σηκώνονται συχνά από τον καναπέ τους, αποφεύγοντας έτσι ένα καθιστικό στιλ ζωής, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, που μελέτησαν επί περίπου 12,5 χρόνια σχεδόν 4.200 60χρονους στη Στοκχόλμη, διαπίστωσαν ότι όσοι ηλικιωμένοι έκαναν τις περισσότερες σωματικές δραστηριότητες (άσχετα αν επρόκειτο για αθλητισμό και γυμναστική ή για ασχολίες ρουτίνας στο σπίτι), είχαν κατά μέσο όρο 27% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς και 30% μικρότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σε σχέση με όσους είχαν τις λιγότερες ώρες σωματικής δραστηριότητας.

    Το βασικό συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι ακόμα και για εκείνους που δεν ασκούνται στα γυμναστήρια ή σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες, υπάρχει ελπίδα, αρκεί να διατηρούν συστηματικά ένα στιλ ενεργητικής ζωής στο σπίτι τους και να μην κάθονται την περισσότερη ώρα. Το παρατεταμένο καθισιό επιβραδύνει στο ελάχιστο τον ρυθμό του μεταβολισμού, ενώ η ορθοστασία και η σωματική δραστηριότητα τον αυξάνουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 October 2013 - 8:30:21 UTC