Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτό το υπουργείο Οικονομικών σε αλλαγές στο φόρο ακινήτων
  • [02] Πρόσβαση της NSA σε Google και Yahoo!, σύμφωνα με δημοσίευμα
  • [03] Χωρίς εκπλήξεις οι προκρίσεις στους «16» του Κυπέλλου

  • [01] Ανοικτό το υπουργείο Οικονομικών σε αλλαγές στο φόρο ακινήτων

    Να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στο ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντησή τους σήμερα το βράδυ.

    Στη συνάντηση προσήλθαν περίπου 80 βουλευτές της ΝΔ ζητώντας αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που θεωρούν ότι προκαλούν υπερβολική φορολόγηση σε αγροτεμάχια ή σε αστικά ακίνητα.

    Ο κ. Γ. Στουρνάρας κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Κυριακή το βράδυ προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή.

    Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

    [02] Πρόσβαση της NSA σε Google και Yahoo!, σύμφωνα με δημοσίευμα

    Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ έχει αποκτήσει πρόσβαση στα κυκλώματα που συνδέουν τα κέντρα δεδομένων της Yahoo! και της Google με το Διαδίκτυο, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών, μεταξύ των οποίων και Αμερικανών, αποκαλύπτει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

    Επικαλούμενη έγγραφα που της παρέδωσε ο πρώην αναλυτής της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, η Ουάσινγκτον Ποστ αποκάλυψε ότι εκατομμύρια αρχεία υπεκλάπησαν και εστάλησαν από τα δίκτυα της Yahoo! και της Google στα κεντρικά γραφεία της NSA.

    Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ήταν γνωστό με την ονομασία MUSCULAR, είναι διακριτό από το πρόγραμμα παρακολούθησης το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία PRISM, η αποκάλυψη του οποίου νωρίτερα φέτος είχε προκαλέσει οργή όσον αφορά τις δραστηριότητες της NSA.

    Το MUSCULAR, το οποίο λειτουργούσε η NSA μαζί με την βρετανική αντίστοιχή της, την GCHQ, επιτρέπει στις δύο υπηρεσίες πληροφοριών να υποκλέπτουν δεδομένα από τις οπτικές ίνες που χρησιμοποιούν οι δύο μεγάλες εταιρείες του Ίντερνετ, σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η Ποστ, τα οποία εξασφάλισε από τον Σνόουντεν. Οι εταιρείες δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι ενοχλήθηκαν από τους ισχυρισμούς αυτούς και ότι δεν ήταν ενήμερες γι' αυτήν την δραστηριότητα της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

    [03] Χωρίς εκπλήξεις οι προκρίσεις στους «16» του Κυπέλλου

    Στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Αιγινιακός, Αστέρας Μαγούλας, Νίκη Βόλου και Απόλλωνας μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ρεβάνςτης Β' φάσης.

    Σε έναν «χορταστικό» από θέαμα και γκολ αγώνα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-3 του Φωκικού στην Άμφισσα και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας (5-1 το πρώτο παιχνίδι). Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσαν οι Φουστέρ (16΄) , Βάις (23΄), Ολαϊτάν (25΄), Εντιγκά (33΄) και Παπασάββας (86΄) ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Φράγκος (8΄), Ράντι (51΄) και Άλβαρεζ (76΄).

    Την πρόκρισή του στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε σήμερα ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 1-0 στην Καρδίτσα της τοπικής Αναγέννησης, με γκολ του Ολίσε στο 68΄. Το ματς ήταν τυπική διαδικασία καθώς ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε νικήσει 3-0 στο πρώτο ματς.

    Με δύο νίκες προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός στους "16". Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο "Παγκρήτιο" και σε συνδυασμό με το 2-1 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πήρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα, έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη αποκλείστηκε από τη γ` φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Αιγινιακό, κι ενώ το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

    Στους «16» του κυπέλλου προκρίθηκε ο Πανιώνιος, που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά, σε αναμέτρηση για τη Β΄ φάση. Το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη είχε λήξει 3-1 υπέρ του Πανιωνίου.

    Με «χρυσό» σκόρερ τον τερματοφύλακα Αλέξη Κασμερίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αστέρας Μαγούλας πήρε σπουδαία πρόκριση στους «16», σε βάρος του Λεβαδειακού. Το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου επικράτησε 3-2 στον αγώνα ρεβάνς της Β΄ φάσης, αλλά ήταν η ομάδα της Β΄ Εθνικής που πήρε την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ, αφού στο πρώτο ματς είχε νικήσει 2-1.

    Η Νίκη Βόλου προκρίθηκε επίσης στους «16», αφού νίκησε 4-1 στα πέναλτι τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, στον αγώνα ρεβάνς για τη Β΄ φάση της διοργάνωσης. Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης είχε λήξει με τους «πράσινους» νικητές με 2-1, σκορ με το οποίο η Νίκη είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στο Βόλο.

    O Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στο «Γεώργιος Καμάρας», στον αγώνα ρεβάνς για τη Β΄ φάση του Κυπέλλου, και πήρε την πρόκριση, αφού στην πρώτη αναμέτρηση οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μίνγκας, που άνοιξε το σκορ για την «ελαφρά ταξιαρχία» στο 50΄, ενώ στο 69΄ έδωσε την ασίστ στον Τσιλιγκίρη για το 2-0. Για τον Πλατανιά μείωσε ο Στόλερ στο 85΄.

    Η δεύτερη φάση θα λοκληρωθεί αύριο με τις αναμετρήσεις Ηρακλής Ψαχνών-Βέροια, Αστέρας Τρίπολης-Χανιά, Ηρακλής-Ξάνθη, Κέρκυρα-Παναιτωλικός, Πιερικός-Καλλονή, Καλλιθέα-ΟΦΗ, Ολυμπιακός Βόλου-Αρης, Φωστήρας-Ατρόμητος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 October 2013 - 22:30:21 UTC