Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόστιμα σε συνδυασμούς της Αττικής
  • [02] Διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους
  • [03] Σώμα «εφοριακών-ράμπο» απέκτησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
  • [04] Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του ενιαίου επιδόματος τέκνων
  • [05] Αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας
  • [06] «Το Τσίρκο του Ήλιου είναι για μένα ... εισιτήριο για καινούρια μέρη και καινούριες εμπειρίες»
  • [07] Η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να ωφελήσει τους καρδιοπαθείς

  • [01] Πρόστιμα σε συνδυασμούς της Αττικής

    Πρόστιμα που ανέρχονται σε 800.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

    Ο μόνος που παράλληλα με το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ εκπίπτει του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου, εξαιτίας παράβασης της διαδικασίας εκλογικών δαπανών, είναι ο επικεφαλής της παράταξης «'Αρμα Πολιτών» Γιάννης Δημαράς. Η έκπτωση από το αξίωμα σε συνδυασμό με το υψηλό πρόστιμο έκαναν τους συνεργάτες του κ. Δημαρά να μιλήσουν για πολιτική δίωξη.

    Επίσης, πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, που καλείται να καταβάλει 12.903 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», που σήμερα εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής Θάνο Πλεύρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μπάμπη Καραθάνο και Χρήστο Γούδη.

    Ο νυν γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, που καλείται να εφαρμόσει τα πρόστιμα, επίσης, πρέπει να καταβάλει 24.550 ευρώ για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω. Μεταξύ των υπολοίπων προστίμων, το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά (63.423 ευρώ) και ακολουθούν ο υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Αγγελος Αποστολάτος (63.808 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος (50.000 ευρώ), ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνος Κουβόπουλος (40.807 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος (26.468 ευρώ) και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς (21.735 ευρώ).

    [02] Διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους

    Ξεκινά σήμερα, με πρώτο σταθμό το «Χαμόγελο του Παιδιού», το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2013 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ.

    Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, υλοποιείται κάθε χρόνο με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και περιλαμβάνει βασικά είδη διατροφής, όπως τυροκομικά, ζυμαρικά και ελαιόλαδο.

    Το σύνολο των δικαιούχων της δωρεάν διανομής τροφίμων, αναμένεται να ξεπεράσει τους 800.000 και για την υλοποίησή του εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς-κοινωνικοί εταίροι του υπουργείου, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων ή φιλανθρωπικά ιδρύματα.

    [03] Σώμα «εφοριακών-ράμπο» απέκτησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

    Σώμα "εφοριακών - ράμπο" αποκτά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών, καθώς δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Β' Αρ.Φύλλου 2775) απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία μεταφέρονται υπό τον γγ Χάρη Θεοχάρη, 192 εφοριακοί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς και 84 οχήματα και σκάφη για τη διενέργεια ελέγχων.

    Συγκεκριμένα, οι "ράμπο" του κ.Θεοχάρη θα έχουν αρμοδιότητες προληπτικού ελέγχου εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας και προσωρινού φορολογικού ελέγχου, ιδίως στους παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, με έμφαση στον ΦΠΑ, καθώς και τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων της τελωνειακής νομοθεσίας.

    Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους θα μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους μεταφορικών μέσων, καταστημάτων, αποθηκών και άλλων χώρων, όπου βρίσκονται αγαθά, ανεξάρτητα από τον φορέα εκμετάλλευσής τους και του τελωνειακού καθεστώτος, υπό το οποίο τελούν, όπως, επίσης σε κατασχέσεις βιβλίων, εγγράφων, αγαθών, μέσων μεταφοράς και άλλων στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων.

    Αντίστοιχες αρμοδιότητες διατηρούνται ωστόσο και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αυτό ασκεί.

    [04] Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του ενιαίου επιδόματος τέκνων

    Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ανακοίνωσε με εγκύκλιό του το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις θεσπίστηκε το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, το οποίο αντικατέστησε τα καταβαλλόμενα μέχρι τότε οικογενειακά επιδόματα (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ, επίδομα τρίτεκνης οικογένειας), τα οποία καταργήθηκαν.

    Επίσης, καταργήθηκε και η ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, ενώ θεσπίστηκε για πρώτη φορά επίδομα και για οικογένειες με ένα ή δύο τέκνα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τέκνα για τα οποία καταβάλλεται το επίδομα (εξαρτώμενα τέκνα) είναι τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά τον χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

    Επίσης, άγαμα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, που έχουν συμπληρώσει το 18ο, αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και ορφανά και από τους δύο γονείς άγαμα τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια.

    Το ποσό του επιδόματος καθορίζεται ανάλογα με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και ανέρχεται μέχρι του ποσού των 40 ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο.

    Για την καταβολή του επιδόματος, προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια.

    [05] Αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας

    Τέσσερις μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν χθες αργά το βράδυ από ισραηλινά πυρά στη Γάζα, οι περισσότεροι σε διασυνοριακό επεισόδιο, ανακοίνωσαν σήμερα ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές. Τέσσερις τοπικοί αρχηγοί της στρατιωτικής πτέρυγας της ισλαμιστικής Χαμάς σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινού άρματος μάχης, δήλωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, ενώ ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι πέντε στρατιώτες του τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη νάρκης.

    Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ο Ραμπίε Μπαρίκε βρήκε ακαριαίο θάνατο κατά τις ανταλλαγές πυρών και ο Χάλεντ Αμπουμπάρκ υπέκυψε στα τραύματά του τη νύχτα. Οι σοροί των Μοχάμεντ αλ-Κάσας και Μοχάμεντ Νταούντ εντοπίστηκαν αργότερα. Ήταν όλοι τους τοπικοί διοικητές της Χαμάς.

    Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η σύγκρουση προκλήθηκε από την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού την ώρα που Ισραηλινοί στρατιώτες εκτελούσαν επιχείρηση σε σήραγγα ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ. Η Χαμάς δήλωσε ότι είχε σκάψει τη σήραγγα, αλλά σύμφωνα με το Ισραήλ, μέρος της σήραγγας βρισκόταν σε ισραηλινό έδαφος του.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] «Το Τσίρκο του Ήλιου είναι για μένα ... εισιτήριο για καινούρια μέρη και καινούριες εμπειρίες»

    Tο μόνο ελληνικό όνομα που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ενός από τα μεγαλύτερα τσίρκα στον κόσμο, του «Τσίρκου του Ηλίου» είναι του Πέτρου Σακελλίου.

    Πολύ νέος ακόμη (ηλικιακά) κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια με τα μουσικά εφόδια και το ταλέντο του να «κατακτήσει» τη δική του θέση στον...ήλιο, όταν βρίσκεται μαζί με τους ακροβάτες και τους χορευτές καθόλη τη διάρκεια της παράστασης, συνοδεύοντάς τους με τις μουσικές του.

    Το ταξίδι του με το τσίρκο ξεκίνησε το 2009. Αφετηρία του η Νέα Σμύρνη - όπου ακόμη και σήμερα βρίσκεται το πατρικό του σπίτι- κι ας είναι πια πολίτης του κόσμου, περιλαμβάνει πολλές στάσεις: Θεσσαλονίκη, Καλιφόρνια, Βοστόνη, αλλά και Νέα Υόρκη. Το ΑΠΕ - ΜΠΕ συνάντησε τον μουσικό στο περιθώριο των εντατικών προβών για τις παραστάσεις που δίνει αυτόν τον καιρό στην Αθήνα, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, έως τις 3 Νοεμβρίου.

    [07] Η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να ωφελήσει τους καρδιοπαθείς

    Αν και οι γιατροί συνήθως συστήνουν στους καρδιοπαθείς να μην ζορίζουν τους εαυτούς τους με έντονη σωματική άσκηση ή με άλλη σκληρή δραστηριότητα, μια νέα επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα ορισμένοι ασθενείς θα μπορούσαν να αποκομίσουν μάλλον οφέλη από μια σχετικά έντονη αεροβική εξάσκηση.

    Η συγκριτική αξιολόγηση έδειξε ότι οι ασθενείς με καρδιολογικό πρόβλημα που ασκούνταν σχετικά έντονα, εμφάνισαν βελτίωση 23% κατά μέσο όρο στην λειτουργία της καρδιάς τους (όπως μετριέται με βάση την κατανάλωση οξυγόνου από αυτήν), έναντι βελτίωσης μόνο 7% αυτών που ασκούνταν ήπια.

    Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κανείς πριν ξεκινήσει κάποιο νέο πρόγραμμα σωματικής άσκησης, να συνεννοηθεί με τον γιατρό του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 November 2013 - 8:30:25 UTC