Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν υπήρξε συμφωνία στην συνάντηση Στουρνάρα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ»
  • [02] Αναβλήθηκε η απόφαση για την άρση ασυλίας του Π. Καμμένου
  • [03] Να ενταχθούν στη "Διαύγεια" Βουλή και κόμματα, πρότεινε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [04] ΑΣΕΠ: Τελικά αποτελέσματα διαθεσιμότητας του υπουργείου Ναυτιλίας
  • [05] Ανατροπή φορτηγού πριν τα διόδια Αφιδνών - Εκτροπή της κυκλοφορίας
  • [06] Δώρο δύο ημέρες απουσίας για τους μαθητές που δίνουν αίμα εθελοντικά
  • [07] «Ο Αραφάτ δολοφονήθηκε με πολώνιο»
  • [08] Μ. Ψωμιάδης: Είκοσι λεπτά από τη Θεσσαλονίκη ήμουν

  • [01] «Δεν υπήρξε συμφωνία στην συνάντηση Στουρνάρα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ»

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν στον υπουργό Οικονομικών την πρότασή τους για την εφαρμογή, αντί του ενιαίου φόρου, ενός διευρυμένου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα προβλέπει ελαφρύνσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου, δεν επήλθε συμφωνία με τον Γ. Στουρνάρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα θα τεθεί στο επίπεδο των αρχηγών των δύο κομμάτων.

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

    [02] Αναβλήθηκε η απόφαση για την άρση ασυλίας του Π. Καμμένου

    Για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, την ερχόμενη εβδομάδα, μετατίθεται η λήψη απόφασης για την άρση ή μη της ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος εγκαλείται για παρακίνηση κατοίκων της Χαλκιδικής σε «λιντσάρισμα» εις βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα.

    Ο κ. Καμμένος, αν και είχε το δικαίωμα δεν προσήλθε ενώπιον της Επιτροπής για να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό, αλλά υπέβαλλε στον πρόεδρο Χρ. Μαρκογιαννάκη γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του.

    Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή «άναψε το πράσινο φως» στην Ολομέλεια ώστε να αποφασίσει την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ, Δημήτρη Κουκούτση και Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρώτος κατηγορείται ότι εξύβρισε και απείλησε την σωματική ακεραιότητα του δημοτικού συμβούλου Αθηναίων, Πέτρου Κωνσταντίνου. Ο δεύτερος εγκαλείται - μετά από μήνυση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha - για τα όσα έχει δηλώσει σχετικά με παρουσίαση από τον σταθμό «πληρωμένου ψευδομάρτυρα» να καταθέσει εναντίον της Χρυσής Αυγής.

    [03] Να ενταχθούν στη "Διαύγεια" Βουλή και κόμματα, πρότεινε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Με τη δέσμευση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αύριο θα καταθέσει περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές και θα κάνει δεκτές «βουλευτικές τροπολογίες που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», έγινε δεκτό επί της αρχής του, κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το νομοσχέδιο που προβλέπει ρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

    Κατά της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, η οποία αναγνώρισε ωστόσο, ότι υπάρχουν και θετικές διατάξεις.

    Έμφαση έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο άρθρο 23 για τη Διαύγεια, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα και η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα.

    Παράλληλα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναξιολογήσει τη στάση του χαρακτηρίζοντας «μεγάλο του σφάλμα που το καταψηφίζει» και τόνισε ότι «δεν υπήρξε ούτε ένας που συμμετείχε στην διαβούλευση να μην παραδεχτεί τις θετικές επιπτώσεις της ρύθμισης».

    [04] ΑΣΕΠ: Τελικά αποτελέσματα διαθεσιμότητας του υπουργείου Ναυτιλίας

    Τον τελικό πίνακα υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα παρέλαβε το ΑΣΕΠ από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

    Ο τελικός πίνακας κατάταξης υπαλλήλων είναι κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού, προκειμένου να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Ο τελικός πίνακας κατάταξης, όπως εκδόθηκε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ως άνω φορέα, αναρτάται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του φορέα.

    [05] Ανατροπή φορτηγού πριν τα διόδια Αφιδνών - Εκτροπή της κυκλοφορίας

    Εκτροπή της κυκλοφορίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, πριν τα διόδια Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω ανατροπής επικαθήμενου φορτηγού και πτώση καλωδίων ηλεκτροδότησης στο οδόστρωμα.

    [06] Δώρο δύο ημέρες απουσίας για τους μαθητές που δίνουν αίμα εθελοντικά

    «Πριμ» διήμερης απουσίας από το σχολείο θα παίρνουν οι μαθητές - αιμοδότες, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

    Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο μαθητής που προσφέρει αίμα για ασθενή του συγγενικού του περιβάλλοντος θα μπορεί να απουσιάζει την ημέρα της αιμοδοσίας, ενώ όταν ο μαθητής με δική του πρωτοβουλία προσέρχεται να προσφέρει αίμα σε κέντρο αιμοδοσίας ή όταν ο μαθητής ανταποκρίνεται σε πρόσκληση υπηρεσίας αιμοδοσίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή όταν συμμετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία θα έχει δικαίωμα να απουσιάσει και την επόμενη ημέρα.

    Σημειώνεται ότι αιμοδότες μπορούν να γίνουν μόνο οι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα τους.

    [07] «Ο Αραφάτ δολοφονήθηκε με πολώνιο»

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε το 2004 με ραδιενεργό πολώνιο, δήλωσε σήμερα η χήρα του Σούχα, αφού έλαβε τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που έκανε ελβετικό εργαστήριο σε δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο του εκλιπόντος ηγέτη των Παλαιστινίων.

    "Αποκαλύπτουμε ένα πραγματικό έγκλημα, μια πολιτική δολοφονία" δήλωσε η Σούχα Αραφάτ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από το Παρίσι.

    Η Σούχα Αραφάτ δεν κατηγόρησε κάποια χώρα ή κάποιο πρόσωπο, ενώ σημείωσε ότι ο ιστορικός ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) είχε πολλούς εχθρούς.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο αντίγραφο της έκθεσης των Ελβετών εμπειρογνωμόνων, ότι οι αναλύσεις στα δείγματα που ελήφθησαν από το λείψανο του Αραφάτ από ελβετικό εργαστήριο υποστηρίζουν την υπόθεση της δηλητηρίασης από πολώνιο.

    "Καταμετρήσαμε δράση πολωνίου-210 στα οστά και στους ιστούς ανώτερη κατά 20 φορές σε σχέση με τις αναφορές που γίνονται στα ιατρικά εγχειρίδια", αναφέρουν οι δέκα γιατροί του ινστιτούτου της Λωζάννης.

    [08] Μ. Ψωμιάδης: Είκοσι λεπτά από τη Θεσσαλονίκη ήμουν

    «Σε ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς πήγα... Είκοσι λεπτά από την Θεσσαλονίκη... για να ξανάρθω» είπε ο Μάκης Ψωμιάδης σχετικά με τη φυγή του στα Σκόπια, κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σκέλος της υπόθεσης των αποκαλούμενων «στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου».

    Ο μέχρι πρότινος «παράγοντας του ποδοσφαίρου», που κατηγορείται, μεταξύ άλλων για εκβίαση, εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παράνομο στοιχηματισμό, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι η φυγοδικία του στα Σκόπια, την περίοδο που διενεργούνταν η ανάκριση για την υπόθεση, ήταν λάθος του.

    Όπως είπε, «ένιωσα την ανθρωποφαγία και δέχθηκα τις συμβουλές λάθος ατόμου». Πλην, όμως, όπως συμπλήρωσε «πήγα 20 λεπτά μακριά από την Θεσσαλονίκη για να ξαναέρθω.. Σε ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς πήγα? Δεν πήγα να κρυφτώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα από την Δικαιοσύνη».

    Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «έμπειρο και καθαρό παράγοντα» που τον σέβονταν όλοι και, όπως είπε, εξαιτίας αυτών έκανε απλώς τον «άτυπο σύμβουλο του γιου μου Σταύρου για την ΠΑΕ Καβάλας» και σκόπιμα άφηνε να θεωρούν ότι έχει σχέση με την ΠΑΕ, «για να μην κάνουν κακό στον Σταύρο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 November 2013 - 19:30:28 UTC