Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει το πρόσωπό της» λέει η Δ. Μανωλάκου
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Η επέμβαση στο Ραδιομέγαρο έγινε για την εφαρμογή του νόμου
  • [03] Στο Ραδιομέγαρο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Δηλώσεις προέδρων ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ
  • [04] Η ολυμπιακή δάδα στο διάστημα
  • [05] «Τσουνάμι» από αστερίες απειλεί τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία
  • [06] Ψήφισμα της ΓΣ του ΟΗΕ για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

  • [01] «Η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει το πρόσωπό της» λέει η Δ. Μανωλάκου

    «Μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει σήμερα το πρόσωπό της, δεν πρέπει να περάσει.

    Καλούμε τον λαό να αντισταθεί και να φτιάξει ακόμα περισσότερες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης» δήλωσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου, με αφορμή την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Η επέμβαση στο Ραδιομέγαρο έγινε για την εφαρμογή του νόμου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

    «Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [03] Στο Ραδιομέγαρο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Δηλώσεις προέδρων ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ

    «Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο.

    «Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

    Στο Ραδιομέγαρο έφτασε πριν από λίγη ώρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τους Ν. Βούτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημ.Στρατούλη και Ν. Βαλαβάνη, που ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο.

    «Δεν μας άφηναν επί 2,5 ώρες να προσεγγίσουμε το ραδιομέγαρο. Καλούμε τον κόσμο να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Είναι έξω από κάθε λογική να απαγορεύουν την είσοδο στο Ραδιομέγαρο ή την πρόσβαση σε αυτό, που ήταν ο ναός της ενημέρωσης εδώ και χρόνια. Ο εισαγγελέας κρύβεται, λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα ζητάμε διαρκώς να μπούμε στο Ραδιομέγαρο» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

    [04] Η ολυμπιακή δάδα στο διάστημα

    'Ενα ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ εκτοξεύθηκε σήμερα το πρωί από τις στέπες του Καζακστάν με τριμελές πλήρωμα μεταφέροντας στο διάστημα για πρώτη φορά στην ιστορία, την ολυμπιακή δάδα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

    Το Σογιούζ εκτοξεύθηκε μαζί με τους τρεις κοσμοναύτες, το Ρώσο Μιχαήλ Τιουρίν, τον Αμερικανό Ρικ Μαστράκιο και τον Ιάπωνα Κοΐτσι Ουακάτα, όπως είχε προγραμματιστεί, στις 04:14 ώρα Γκρίνουιτς, από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Το Σογιούζ φέρει ένα λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο του 2014 και τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους.

    Το Σογιούζ θα φθασει στο διεθνή διαστημικό σταθμό ύστερα από έξι ώρες πτήση.

    Η δάδα, η οποία δεν πρόκειται ν' ανάψει σ' όλη τη διάρκεια της πτήσης για λόγους ασφαλείας, θα επιστρέψει στη Γη τη Δευτέρα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] «Τσουνάμι» από αστερίες απειλεί τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία

    Ένα τσουνάμι από αστερίες απειλεί τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας (Great Barrier Reef), γνωστό για τη σπάνια ομορφιά του σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών που εδρεύει στο Τάουνσβιλ του Κουίνσλαντ, αυτή είναι η τέταρτη φορά από το 1960 που αστερίες απειλούν τον Κοραλλιογενή Ύφαλο.

    Το Ινστιτούτο υποστηρίζει πως τα απόβλητα που πέφτουν στην θάλασσα «τρέφουν» το συγκεκριμένο είδος αστερία (starfish), ο οποίος, επίσης, τρέφεται με μικροοργανισμούς που βοηθούν στην ανάπτυξη των κοραλλιών.

    Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν από τις πρώτες που ένταξε ο ΟΗΕ στη λίστα των προστατευόμενων μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς και αποτελεί για την Αυστραλία έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς.

    Τελευταία έχει υποστεί όμως πολλές ζημιές. Το 48% των ζημιών προκλήθηκε από τους κυκλώνες και το 42% από τους αστερίες που αναπτύχθηκαν πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, λόγω των φυτοφαρμάκων που φτάνουν στη θάλασσα από τα ποτάμια και μόνο ένα 10% της καταστροφής οφείλεται στη λεύκανση που προκαλεί η άνοδος της θερμοκρασίας στους Ωκεανούς.

    [06] Ψήφισμα της ΓΣ του ΟΗΕ για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

    Ψήφισμα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, με αναγνώριση της διαχρονικής συμβολής της Ελλάδας στο πνεύμα του Ολυμπισμού, ενέκρινε η 68η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Με την απόφαση της ΓΣ καλούνται τα κράτη μέλη να τηρήσουν, με βάση το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την Ολυμπιακή Εκεχειρία, για περίοδο που ξεκινά επτά ημέρες πριν από την έναρξη των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας μέχρι και επτά ημέρες μετά τη λήξη των Αγώνων (οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 7 και 23 Φεβρουαρίου 2014).

    Στην παρέμβασή του, κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, παρουσίασε εν συντομία την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, εκφράζοντας το «σκεπτικό των Ελλήνων» ότι «οι Αγώνες αποτελούν ευκαιρία για αντικατάσταση της διαμάχης με το γόνιμο και φιλικό ανταγωνισμό», όπως τόνισε.

    Όλοι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα τήρησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αναδεικνύοντας τα μηνύματα για ειρήνη και συγχαίροντας παράλληλα τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Ρωσίας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών καλεί, όπως είπε, όλες τις χώρες να μετατρέψουν το ψήφισμα σε δράση, πιέζοντας για τον τερματισμό όλων των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και προωθώντας το πνεύμα της ειρήνης σε μόνιμη βάση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 November 2013 - 7:30:23 UTC