Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν το άλμα προς τα εμπρός
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο
  • [03] Τελικοί πίνακες διαθεσιμότητας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΑΕΔ
  • [04] Δεύτερη ήττα Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα
  • [05] Μακάμπι Χάιφα-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν το άλμα προς τα εμπρός

    «Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια, δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόζουμε τον νόμο και αποδίδουμε στον Έλληνα φορολογούμενο ένα δημόσιο κτίριο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση αποφοίτων του Χάρβαρντ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στα σημερινά γεγονότα, την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ραδιομέγαρο και την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν το άλμα προς τα εμπρός. Για κάποιους είναι μομφή να πιστεύεις στην Ελλάδα, είναι μομφή να πιστεύεις και να αποκαθιστάς τη νομιμότητα, είναι μομφή να έχεις πρωτογενές πλεόνασμα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ο λαός απαιτεί να προχωρήσουμε, να κάνουμε περισσότερα και ταχύτερα και δεν θα κάνουμε πίσω».

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα βήματα για την έξοδο από την κρίση λέγοντας: «το πρώτο και το πιο κρίσιμο βήμα το ολοκληρώνουμε. Δεν δανειζόμαστε πια, το πρωτογενές πλεόνασμα μας απαλλάσσει από την ανάγκη να δανειζόμαστε για τρέχοντα. Το πέτυχε με το αίμα του ο ελληνικός λαός. Το επόμενο βήμα είναι η ανάκαμψη, να μπούμε στην ελπιδοφόρα αριθμητική των νέων θέσεων εργασίας που θα ενισχύσει και την κοινωνική συνοχή. Θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά.

    Το τρίτο βήμα είναι η έξοδος στις αγορές και αυτό δεν είναι μακριά, κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει το 2014» είπε ο πρωθυπουργός και ως ενδεικτικό παράδειγμα έφερε τη μείωση των σπρέντς.

    «Το τελευταίο βήμα είναι όταν θα έχουμε πετύχει ανάπτυξη να έχουμε και περίσσευμα για να μειώνουμε το χρέος της χώρας και να διασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα την κοινωνική συνοχή. Αυτό θα είναι το βήμα για την οριστική απελευθέρωση από τα δεσμά των μνημονίων» τόνισε ο κ. Σαμαράς, που επισήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε πέντε πράγματα: την φοροδιαφυγή, τους υψηλούς και άδικους φόρους, την ανομία, την γραφειοκρατία, τη δημόσια σπατάλη.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής επέμβασης - τα ξημερώματα - στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η κεντρική πύλη του κτιρίου παραμένει κλειστή και εξακολουθεί να είναι φρουρούμενη από δυνάμεις της Αστυνομίας.

    Χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, πολλά εργατικά σωματεία και εκπρόσωποι από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους και τονίζοντας ότι δεν θα περάσει η κίνηση της κυβέρνησης.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης το κόμμα του, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής επεσήμανε πως το ΚΚΕ καλεί συνδικάτα και μαζικούς φορείς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Επέμβαση στην ΕΡΤ παρουσία εισαγγελέα

    [03] Τελικοί πίνακες διαθεσιμότητας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΑΕΔ

    Τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, παρέλαβε το ΑΣΕΠ από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια του υπουργείου Περιβάλλοντος και του ΟΑΕΔ.

    Όπως αναφέρεται από το ΑΣΕΠ, παρέλαβε τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Οι τελικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των ως άνω φορέων, αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στους οικείους πίνακες ανακοινώσεων των φορέων.

    [04] Δεύτερη ήττα Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα

    Με εκτελεστή τον Κρούνοσλαβ Σιμόν από τα 6.75 στην εκπνοή του αγώνα η ανατροπή από πλευράς Παναθηναϊκού δεν ολοκληρώθηκε και μοιραία ήρθε η δεύτερη ήττα στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας.

    Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 72-69 από την Λοκομοτίβ Κούμπαν στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, σε αγώνα για την 4η ημέρα της διοργάνωσης, με τους Ρώσους να μετρούν πλέον τρεις νίκες.

    [05] Μακάμπι Χάιφα-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο

    Σε εξέλιξη είναι το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης Μακάμπι Χάιφα -ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

    Νωρίτερα, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-1 της Μπορντό στο ΓΣΠ της Λευκωσίας σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Γιώργου Δώνη διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 November 2013 - 21:30:21 UTC