Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Το καταστροφικό πρόγραμμα της λιτότητας και του μνημονίου πρέπει να σταματήσει τώρα»
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την Κυριακή το απόγευμα, διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Η κρίση και το μεταναστευτικό πρόβλημα συζητήθηκαν στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα- Λ. Μπολντρίνι
  • [04] Συζητήθηκε η προσφυγή του Κ. Αρβανιτόπουλου για τα ΑΕΙ
  • [05] Tο Ledra Marriott αποχωρεί από την Ελλάδα
  • [06] Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχασαν το δικαίωμα ψήφου στην Unesco
  • [07] Eν. Λέτα: «Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν φόρο πρώτης κατοικίας φέτος»
  • [08] Μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας έχει ξεκινήσει στη Συρία και τη Μ. Ανατολή

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Το καταστροφικό πρόγραμμα της λιτότητας και του μνημονίου πρέπει να σταματήσει τώρα»

    «Το καταστροφικό πρόγραμμα της λιτότητας και του μνημονίου πρέπει να σταματήσει τώρα. Διαφορετικά, η συνέχισή του αποτελεί συνειδητή εγκληματική επιλογή, με θύματα, των οποίων δεν απειλείται, πλέον, μόνο η ευμάρεια, αλλά η ίδια τους η ζωή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διοργανώνει το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ford.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την Κυριακή το απόγευμα, διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Σε συγκέντρωση «υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» καλεί για την Κυριακή στις 18.00 στο Σύνταγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ολοκληρώνεται με το μήνυμα: «Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας».

    [03] Η κρίση και το μεταναστευτικό πρόβλημα συζητήθηκαν στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα- Λ. Μπολντρίνι

    Η κρίση στην Ελλάδα και την Ιταλία, το μεταναστευτικό πρόβλημα και η συνεργασία των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας Λάουρα Μπολντρίνι (Laura Boldrini), η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και γόνιμο κλίμα. Κυρίαρχο θέμα, που απασχόλησε και τις δύο πλευρές, ήταν η αντιμετώπιση της πολύνεκρης τραγωδίας- κόλαφο για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που συνέβη τον προηγούμενο μήνα στις ακτές της Λαμπεντούζα, με θύματα Αφρικανούς μετανάστες.

    Χιλιάδες ανθρώπινες ζωές χάνονται, εξαιτίας της απουσίας μιας συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και της απουσίας επίδειξης αλληλεγγύης από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά σε εκείνες του Νότου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε εκείνες τις πρωτοβουλίες που οφείλει να πάρει η Ελλάδα, σε μια ευρύτερη συμμαχία των χωρών που δοκιμάζονται, όχι μόνο από την ευρωπαϊκή κρίση, αλλά και την ανάλγητη απουσία μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Ο κ. Τσίπρας, τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά και από τη θέση του αντιπροέδρου της Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

    [04] Συζητήθηκε η προσφυγή του Κ. Αρβανιτόπουλου για τα ΑΕΙ

    Εντός της ημέρας είναι πιθανό να εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου επί της προσφυγής του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Νωρίτερα, η προσφυγή του αρμόδιου υπουργού συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με την εξέταση μαρτύρων από τις δύο πλευρές. Η θέση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων είναι ότι η κινητοποίησή τους αφορά το κρίσιμο θέμα της διαθεσιμότητας, με την οποία πλήττονται δεκάδες εργαζόμενοι των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ.

    Από την πλευρά των αιτούντων τέθηκε ζήτημα δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της απώλειας του εξαμήνου αλλά και εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που απειλείται στις σχολές με αντίστοιχη ζημία σε ερευνητικά προγράμματα.

    [05] Tο Ledra Marriott αποχωρεί από την Ελλάδα

    Αλλάζει το σκηνικό της αθηναϊκής ξενοδοχίας μετά και την αποχώρηση του διεθνούς ομίλου Marriott από την εγχώρια τουριστική σκηνή, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση.

    Τούτο προκύπτει από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της αλυσίδας Marriott, στον οποίο τονίζεται ότι δεν θα προσφέρονται υπηρεσίες, άρα και δυνατότητα κρατήσεων στους υποψήφιους επισκέπτες μετά την 31η Δεκεμβρίου 2013.

    Σημειώνεται ότι η σύμβαση της Marriott με τον όμιλο Παρασκευαΐδη, που διαχειρίζεται το Ledra Marriott, δεν ανανεώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και, κατά συνέπεια, παύει η παρούσα λειτουργία του με αυτή την επωνυμία.

    Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ελληνική πλευρά για το τι μέλει γενέσθαι.

    [06] Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχασαν το δικαίωμα ψήφου στην Unesco

    Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ απώλεσαν αυτόματα σήμερα το δικαίωμα ψήφου στην Unesco, δύο χρόνια αφού σταμάτησαν να καταβάλλουν την οικονομική τους συνδρομή στον οργανισμό, διαμαρτυρόμενες για την ένταξη της Παλαιστίνης σε αυτόν.

    «Στον κατάλογο των χωρών που χάνουν το δικαίωμα ψήφου περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ», δήλωσε μια πηγή του ΟΗΕ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

    «Ούτε η μία ούτε η άλλη χώρα παρουσίασαν τα απαραίτητα έγγραφα σήμερα το πρωί (οπότε έληγε η σχετική προθεσμία) για να αποφύγουν να χάσουν το δικαίωμα ψήφου», πρόσθεσε η ίδια.

    Οι δύο χώρες έπαψαν να καταβάλλουν τη συνδρομή τους μετά την ένταξη στις 31 Οκτωβρίου 2011 της Παλαιστίνης στην Unesco.

    [07] Eν. Λέτα: «Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν φόρο πρώτης κατοικίας φέτος»

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα επανέλαβε σήμερα ότι οι πολίτες της χώρας δεν θα καταβάλουν φέτος φόρο πρώτης κατοικίας.

    «Η απόφαση να καταργήσουμε την πρώτη και την δεύτερη φετινή δόση του φόρου για την κύρια κατοικία έχει ήδη ληφθεί και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Η κάλυψη του κενού στα έσοδα που θα προκύψει είναι δύσκολη, όπως τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι, αλλά εργαζόμαστε για να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

    Η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου IMU για όποιον είναι ιδιοκτήτης έστω και ενός μόνο ακινήτου είχε ανασταλεί τον Ιούνιο, μετά την επιμονή της κεντροδεξιάς, η οποία είχε δεσμευτεί γι' αυτό προεκλογικά.

    [08] Μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας έχει ξεκινήσει στη Συρία και τη Μ. Ανατολή

    Μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας έχει ξεκινήσει στη Συρία και σε έξι ακόμη χώρες της Μέσης Ανατολής με στόχο να προστατευθούν από την ασθένεια 20 εκατομμύρια παιδιά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα από τη Γενεύη η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

    Περίπου 650.000 παιδιά έχουν ήδη εμβολιαστεί στη Συρία, από τα οποία τα 116.000 στην Ντέιρ αλ Ζορ, όπου έχουν καταγραφεί περιπτώσεις πολιομυελίτιδας, διευκρινίζει η ανακοίνωση του ΠΟΥ και της UNICEF.

    Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε στις 29 Οκτωβρίου δέκα περιπτώσεις πολιομυελίτιδας σε παιδιά στη Συρία, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 November 2013 - 15:30:26 UTC