Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στο εδώλιο αύριο ο Τάσος Μαντέλης για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens
  • [03] Απέχουν από τα καθήκοντά τους αύριο οι δικηγόροι
  • [04] Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014
  • [05] Από την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, τίθενται σε ισχύ οι πολύωρες διακοπές κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης
  • [06] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα
  • [07] «Μις Υφήλιος» στέφθηκε η 25χρονη «Μις Βενεζουέλα» Γκαμπριέλα Ίσλερ
  • [08] Σημαντική πρόοδος, αλλά καμία συμφωνία, για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
  • [09] Χάος και λεηλασίες στις Φιλιππίνες από το πέρασμα του Χαϊγιάν. Σε ετοιμότητα για την έλευσή του το Βιετνάμ
  • [10] Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας
  • [11] Ο Κενυάτης Χ. Γέγκο ήταν ο νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

  • [01] Κορυφώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Με την ονομαστική ψηφοφορία η οποίαθα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα κορυφώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

    Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκίνησε στις 11:00.

    Υπέρ της πρότασης θα ψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

    «Παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.

    Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και το ΚΚΕ, ότι βουλευτές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής έχουν προπηλακιστεί από τα ΜΑΤ.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν προπηλακιστεί βουλευτές.

    Οεπικεφαλης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε το συγκεκριμένο περιστατικό τονίζοντας ότι πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης που τορπιλίζει τη δημοκρατία.

    Υπενθυμίζεται, ότι στις 18:00, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας.

    [02] Στο εδώλιο αύριο ο Τάσος Μαντέλης για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

    Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση χρηματικού ποσού, που έλαβε από τη μητρική ΖΗΜΕΝΣ το 1998 και το 2000.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην υπουργού, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία, χρήματα τα οποία αποτελούσαν«δώρο»για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

    Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν προεκλογική χορηγία και όχι αντάλλαγμα, θα παραπέμπονται οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής ΖΗΜΕΝΣ και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε απότα λεγόμενα«μαύρα ταμεία»της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στην Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης. Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.

    Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    [03] Απέχουν από τα καθήκοντά τους αύριο οι δικηγόροι

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το οποίο συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή,μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η γραμματέας της 28ης Ανακρίτριας στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους, αύριοΔευτέρα, ως ένδειξη συμπαράστασης στη δικαστική υπάλληλο αλλά και σε όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους της χώρας, που με αντίξοες συνθήκες πασχίζουν για την απονομή της δικαιοσύνης.

    Την αποχή των δικηγόρων της Τρίπολης και της Καλαμάτας από τα καθήκοντά τους αύριο, αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίασή τους και οι δικηγορικοί σύλλογοι Καλαμάτας.

    [04] Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014

    ΑύριοΔευτέρα είναι προγραμματισμένη η έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, μέσω Taxisnet, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων και μοτοσυκλετών για το 2014, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση των τελών είναι η 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στα οχήματα ιδιοκτησίας τους, στο τραπεζικό γκισέ προσκομίζοντας το έντυπο που θα εκτυπώσουν από την ειδική εφαρμογή του Taxisnet.

    Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 δεν έχουν μεταβληθεί, σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2013.

    Ωστόσο, όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 θα καταβάλουν και τον φόρο πολυτελείας του 2013.

    Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι τα δύο ειδοποιητήρια να δοθούν ταυτοχρόνως στο κοινό, ωστόσο εάν η ειδική εφαρμογή για το φόρο πολυτελείας δεν είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη της εβδομάδος, τότε θα δοθεί πρώτη σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας.

    [05] Από την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, τίθενται σε ισχύ οι πολύωρες διακοπές κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης

    Τις ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), στις 12 και 13 Νοεμβρίου, λόγω εργασιών στην κοιλάδα των Τεμπών, υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

    Συγκεκριμένα, λόγω των εργασιών, που αφορούν τη συντήρηση των μέτρων και μέσων προστασίας από την καθίζηση βράχων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, θα απαγορεύεται κατά τις ώρες 7 το πρωί με 8 το βράδυ.

    Κατά τις νυχτερινές ώρες, το εν λόγω τμήμα της εθνικής οδού θα δίνεται στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.

    [06] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα

    Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντώνται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διαφορά των δύο πλευρών για τα πρόσθετα μέτρα για το 2014.

    Αρχικά, η συγκεκριμένη συνάντηση είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, αλλά η τρόικα είχε ζητήσει διήμερη προθεσμία, προκειμένου να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και από το υπουργείο Εργασίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεγάλα «ανοικτά μέτωπα» για τους εκπροσώπους των δανειστών εστιάζονται στο φορολογικό σύστημα και στις «τρύπες» στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το 2014, αλλά προσδιορίζονται σε 500 - 700 εκατ. ευρώ (αντί των 2- 2,5 δισ. ευρώ που φέρεται να ζητεί η τρόικα) και σε ουδεμία περίπτωση γίνονται δεκτό τα πρόσθετα μέτρα να αφορούν μισθούς, συντάξεις και φόρους.

    Πάντως, σημειώνεται ότι, εκτός από τα νέα μέτρα για το 2014, η τρόικα έχει θέσει ευρύ φάσμα απαιτήσεων, όπως, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των επαγγελματικών ενοικίων, την υλοποίηση χωρίς παρεκκλίσεις του προγράμματος για απολύσεις και διαθεσιμότητα, την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, τις παρεμβάσεις στα κλειστά επαγγέλματα και στις αγορές, το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, κ.ά.

    Για τις συζητήσεις με την κυβέρνηση, η τρόικα θα ενημερώσει το Eurogroup της 14ης Νοεμβρίου, ενώ, μια εβδομάδα αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου, πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το τελικό σχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

    [07] «Μις Υφήλιος» στέφθηκε η 25χρονη «Μις Βενεζουέλα» Γκαμπριέλα Ίσλερ

    Η «Μις Βενεζουέλα» Γκαμπριέλα Ίσλερ στέφθηκε σήμερα «Μις Υφήλιος» στο Crocus City Hall της Μόσχας καθώς ξεχώρησε από τις 85 διαγωνιζόμενες.

    Το στέμμα της «Μις Υφήλιος» παρέδωσε στην 25χρονη Ίσλερ από το Μαρακέι, η περυσινή κάτοχος του τίτλου, η Αμερικανίδα Ολίβια Κούλπο.

    Η Ίσλερ θα ταξιδεύει για τον επόμενο χρόνο σε όλο τον κόσμο εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Μις Υφήλιος και μία φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής της.

    Πρώτη αναπληρωματική «Μις Υφήλιος» εξελέγη η «Μις Ισπανία» Πατρίθια Γιουρένα Ροντρίγκες και η «Μις Ισημερινός» Κονστάντζα Μπάεζ δεύτερη αναπληρωματική.

    Η «Μις Φιλιππίνες», η οποία θεωρείτο ότι θα βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις δεν κατάφερε τελικά να μπει στην πρώτη τριάδα.

    [08] Σημαντική πρόοδος, αλλά καμία συμφωνία, για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οι οποίες διεξήχθησαν στη Γενεύη της Ελβετίας μεταξύ των αντιπροσωπειών του Ιράν και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αλλά μια νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν οι συμμετέχοντες στις συζητήσεις.

    «Υπάρχει σημαντική πρόοδος, αλλά παραμένουν ορισμένα ερωτήματα », δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, η οποία συντόνιζε τις διαπραγματεύσεις. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών και αν υπάρξει συμφωνία, τότε θα μετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών, Αμπάς Αραγκχσί.

    [09] Χάος και λεηλασίες στις Φιλιππίνες από το πέρασμα του Χαϊγιάν. Σε ετοιμότητα για την έλευσή του το Βιετνάμ

    Ο απολογισμός των θυμάτων ενός από τους σφοδρότερους τυφώνες στα χρονικά, του Χαϊγιάν, ξαφνικά αυξήθηκε δραματικά σήμερα, με τις αρχές να μιλούν στο εξής για τουλάχιστον 10.000 νεκρούς και να χαρακτηρίζουν τον τυφώνα ως την φονικότερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία των Φιλιππίνων.

    Μόνο στο νησί Σαμάρ, ο τυφώνας Χαϊγιάν σκόρπισε τον θάνατο σε τουλάχιστον 300 ανθρώπους, ενώ 2.000 φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

    Την ίδια ώρα χάος και λεηλασίες επικρατούν στην ανατολική επαρχία Λέιτε που επλήγη φοβερά από τον τυφώνα, με τους επιζήσαντες να αναζητούν απεγνωσμένα τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

    Εκατοντάδες αστυνομικοί από την Μανίλα εστάλησαν στην Τακλομπάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λέιτε, για να βοηθήσουν στην επιχείρηση για την αποκατάσταση της τάξης, σύμφωνα με επιθεωρητή της αστυνομίας Ρούμπεν Σιντάκ.

    Την ίδια στιγμή, οι αρχές του Βιετνάμ απομάκρυναν προληπτικά τουλάχιστον 600.000 κατοίκους από περιοχές τις οποίες αναμένεται να πλήξει σήμερα τυφώνας.

    Ο τυφώνας Χαϊγιάν, από τους βιαιότερους που σαρώνει τον πλανήτη στα χρονικά, αποδυναμώθηκε τη νύχτα περνώντας από τη Νότια Σινική Θάλασσα.

    [10] Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

    Ο Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο ήταν ο μεγάλος νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που τερμάτισε στο Καλιμάρμαρο, επευφημούμενος από πλήθος κόσμου.

    Οι συμπατριώτες του, Κιμέλι Νίξον και Ντέβιντ Ρούτοχ, ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης.

    Σε εξέλιξη είναι ο τερματισμός και των υπολοίπων δρομέων. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή στην κλασική διαδρομή της διοργάνωσης και ξεκίνησαν το πρωί από τον Μαραθώνα για να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων

    Παράλληλα με την εκκίνηση στον Κλασικό Μαραθώνιο, δόθηκε και εκείνη των 10.000 μέτρων από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, έδωσε το έναυσμα στους δρομείς, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ζωής προς όλο τον πλανήτη.

    Η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν η Ελληνίδα, που τερμάτισε πρώτη στα 10χλμ, όπου πρώτευσε ο Ρώσος, Ιαντγκαρόφ Ισταντέρ. Δεύτερος στους άνδρες τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος.

    Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων

    Στα 5χλμ. νικητής ήταν ο Κώστας Νακόπουλος. Στο ίδιο αγώνισμα, στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Μπερδούση.

    Σημειώνεται ότι οι δρομείς που έλαβαν μέρος στον αγώνα των 5 χλμ. έφτασαν τους 8.000, και περίπου αντίστοιχοι δήλωσαν συμμετοχή σε εκείνον των 10 χλμ.

    [11] Ο Κενυάτης Χ. Γέγκο ήταν ο νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

    Ο Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο ήταν ο νικητής στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με τον Αφρικανό δρομέα να καλύπτει την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 13 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, χρόνος που αποτελεί την κορυφαία ατομική επίδοση του αθλητή.

    Στο μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από το πρωί σε δρόμους της Αττικής λόγω της διεξαγωγής του 31ου Διεθνή Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

    Ο Μαραθώνιοςδιεξάγεται από τις 09.00΄ έως τις 17.30.

    Παράλληλα το πρωί πραγματοποιήθηκε αγώνας Δρόμου 5 χλμ. και 10χλμ. στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Αλλαγές διαδρομών σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμέχειανακοινώσειο ΟΑΣΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 November 2013 - 11:30:27 UTC