Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ιερά Οδό
  • [02] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στα νοσοκομεία
  • [03] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς
  • [04] Συνεχίζεται ο έλεγχος στο NOOR-M
  • [05] Εκατό κλήσεις στην Πυροσβεστική
  • [06] Κ. Γεροντόπουλος: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για άμεσες επενδύσεις
  • [07] «Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε πιο βίαιους κυκλώνες»
  • [08] Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 2-2
  • [09] Εισαγγελική έρευνα για το περυσινό ματς Ηρακλής-Νίκη Βόλου
  • [10] Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 78-70

  • [01] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ιερά Οδό

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού καθώς και στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω συσσώρευσης υδάτων.

    [02] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στα νοσοκομεία

    Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον χώρο της υγείας, όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων, επανέλαβε εκ νέου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

    Απαντώντας δε σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν απολύσεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο υπουργός σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά πρόωρο να πει τι θα γίνει, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση στον Οργανισμό.

    «Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε, μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο» είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει».

    Το θέμα του ΕΟΠΥΥ είναι διαφορετικό, συμπλήρωσε, καθώς,«έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άρα, αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο».

    [03] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω συσσώρευσης υδάτων.

    [04] Συνεχίζεται ο έλεγχος στο NOOR-M

    Ξεκίνησε την Κυριακή το μεσημέρι ο έλεγχος στο γεμάτο όπλα φορτηγό πλοίο NOOR-M που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Ρόδου από την περασμένη Παρασκευή. Ο έλεγχος συνεχίζεται και όπως έγινε γνωστό θα διαρκέσει μέρες και για τον λόγο αυτό βρέθηκε στη Ρόδο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

    Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους άνδρες και στις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που σε ακόμα μία περίπτωση έδειξαν πως τα θαλάσσια σύνορα της χώρας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ότι ελέγχονται, επιτηρούνται με επάρκεια και ότι η χώρα είναι ικανή να ανταποκριθεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις, ελέγχοντας τα ύποπτα πλοία και φορτία που περνάνε μέσα από τη θάλασσά μας, ανέφερε ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης.

    [05] Εκατό κλήσεις στην Πυροσβεστική

    Τουλάχιστον 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα επιχειρούν στην Αττική 20 συνεργεία.

    [06] Κ. Γεροντόπουλος: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για άμεσες επενδύσεις

    «Η Ελλάδα παραμένει ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις σε τομείς όπως οι μεταφορές, η ναυτιλία και τα ναυπηγία, η ενέργεια και ο τουρισμός» επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος στην ομιλία που εκφώνησε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο της Υπουργικς Συνόδου Ευρώπης-Ασίας (ASEM) με θέμα "Bridge to Partnership for Growth and Development".

    Κατά την παρέμβασή του, η οποία είχε θέμα «Αναζωογονώντας την ανάπτυξη», ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε ότι, με δεδομένο ότι οι διεθνείς οικονομίες είναι αλληλεξαρτώμενες, η παρούσα οικονομική κρίση δεν είναι μόνο ευρωπαϊκή και συνεπώς χρήζει παγκόσμιας αντιμετώπισης.

    Η Ασία και η Ευρώπη, ανέφερε ο υφυπουργός, πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται, δίδοντας μεγαλύτερη έμφαση στον οικονομικό πυλώνα του ASEM, με συχνές συναντήσεις οικονομικών εμπειρογνωμόνων, πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών και από τις δύο πλευρές.

    [07] «Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε πιο βίαιους κυκλώνες»

    Οι μετεωρολόγοι δεν έχουν καταφέρει να καθορίσουν ακόμη τι είναι αυτό που συνδέει την εμφάνιση κυκλώνων με την υπερθέρμανση του πλανήτη, ωστόσο αναμένουν ότι θα παρουσιάζονται ολοένα και πιο βίαια καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών.

    Την ώρα που οι Φιλιππίνες μετρούν τους νεκρούς που μπορεί να ξεπεράσουν τις 10.000 μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, στη Βαρσοβία ξεκινούσε τις εργασίες της η 19η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στην οποία μετέχουν περισσότερες από 190 χώρες και μια στρατιά ειδικών επιστημόνων.

    Η μελέτη των κυκλώνων ωστόσο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις, καθώς οι επιστήμονες δεν μπορούν να στηριχτούν σε επαρκείς βάσεις δεδομένων, αφού δεν υπήρχαν δορυφόροι πριν από τη δεκαετία του 1970, σημείωσε ο Φαμπρίς Σοβέν, ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογικών Ερευνών της Τουλούζης.

    "Δεν διαθέτουμε ένα στήριγμα", παραδέχτηκε ο Ερβέ Λε Τρε, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πιερ και Μαρί Κιουρί, που ειδικεύεται στην ψηφιακή απεικόνιση κλιματολογικών μοντέλων.

    [08] Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 2-2

    Η παράδοση που θέλει την Ξάνθη να μην έχει ηττηθεί ποτέ από τον Αστέρα στην Τρίπολη, συνεχίστηκε και φέτος. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Εντό (12΄), Ουσέρο (81΄), ενώ για την Ξάνθη σκόραραν οι Κάλβο (37΄), Σολτάνι (42΄).

    [09] Εισαγγελική έρευνα για το περυσινό ματς Ηρακλής-Νίκη Βόλου

    Στο "μικροσκόπιο" της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μπήκε ο περυσινός αγώνας ποδοσφαίρου για τα πλεϊ-οφ της Φούτμπολ Λιγκ ανάμεσα στον Ηρακλή και την Νίκη Βόλου, μετά την καταγγελία του πρώην γενικού αρχηγού της βολιώτικης ομάδας Γιώργου Παπαδόπουλου ότι το συγκεκριμένο ματς, που έληξε με 4-0 υπέρ του "Γηραιού", ήταν «στημένο».

    Ο αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αρμόδιας για αθλητικά θέματα, Νίκος Κωνσταντίνου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα και να αποδοθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν σε βάρος των εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων.

    [10] Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 78-70

    Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών με τον ΠΑΟΚ και πλέον είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στον 1 βαθμό (άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς). Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 78-70 του «Δικέφαλου του Βορρά» στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, υποχρεώνοντας τους θεσσαλονικείς στην πρώτη ήττα τους στην Α1 Ανδρών.

    Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 56-55, 78-70


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 November 2013 - 19:30:24 UTC