Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Περιορισμός της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς
  • [02] Σήμερα η εκλογή νέου γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [03] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα
  • [04] Στάση εργασίας στο Δημόσιο αύριο
  • [05] Συνεχίζεται μέχρι τις 22 Νοεμβρίου η δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ
  • [06] Επιστροφή της τρόικας την Παρασκευή
  • [07] Πολύ μικρότερος αναμένεται ο τελικός απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Χαϊγιάν
  • [08] Ο Νετανιάχου ακυρώνει την κατασκευή 20.000 κατοικιών στη Δυτική Όχθη
  • [09] Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Κάμερον για τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν
  • [10] «Βασιζόμαστε μονάχα στις δυνάμεις μας» λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Περιορισμός της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς

    Στις προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και των διοικητικών βαρών, αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της «Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς», με θέμα «Κράτος και Διαφθορά».

    Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε θετικός στο πλαίσιο του δραστικού περιορισμού της γραφειοκρατίας, των πολύπλοκων διαδικασιών και των μεγάλων διοικητικών βαρών - ήδη σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ προχωρά το σχέδιο για την ελάφρυνση διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας - με τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, είπε ότι «πρέπει να συζητήσουμε το ενδεχόμενο της εφάπαξ κατάργησης νομοθετικού όγκου από το μακρινό παρελθόν», κάτι που έχει γίνει με επιτυχία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, περιορίζοντας την πολυνομοθεσία που δυσκολεύει τη ζωή των πολιτών και των επιχειρηματιών.

    [02] Σήμερα η εκλογή νέου γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Συνεδριάζει σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο τις αλλαγές στη δομή της ΚΟ. Συγκεκριμένα θα εκλεγούν ο νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο αναπληρωτής του και θα οριστεί και συντονιστής μεταξύ της ΚΟ και του κόμματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από κορυφαίες πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποψήφιος γραμματέας της ΚΟ του κόμματος θα είναι ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο αντικαταστάτης του Παναγιώτη Μελά.

    [03] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα

    Δεκτό κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και των τροπολογιών έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά ρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.

    Η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε πολλές βελτιωτικές αλλαγές του νομοσχεδίου ενώ έκανε δεκτές και βουλευτικές τροπολογίες.

    Ανάμεσα τους και η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει την εξαίρεση από την κινητικότητα αθλητών που έχουν παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές διακρίσεις και η οποία έγινε δεκτή σχεδόν ομόφωνα, καθώς μόνο η Χρυσή Αυγή την καταψήφισε.

    [04] Στάση εργασίας στο Δημόσιο αύριο

    Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλον τον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για αύριο, αποφάσισε η E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

    Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

    Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας - κινητικότητας.

    [05] Συνεχίζεται μέχρι τις 22 Νοεμβρίου η δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ

    Με στόχο τη διατύπωση υψηλής αξίας προτάσεων και ιδεών που θα αξιοποιηθούν στην εξειδίκευση των προτεραιοτήτων που αντιστοιχούν σε κάθε δημόσιο σκοπό, συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου μέσα από την ιστοσελίδα www.opengov.gr/consultations/?p=1744 η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία συνιστά το πρώτο βήμα προς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία των πολιτών, δεδομένου ότι οι σκοποί και οι προτεραιότητες που θα διαμορφωθούν θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα οργανωθεί και θα αξιολογείται διαρκώς η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Η διαβούλευση απευθύνεται σε όλες τις κοινότητες παραγωγών και χρηστών περιεχομένου, όπως δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, παραγωγούς, ειδικούς της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, πανεπιστημιακά τμήματα, δημιουργούς οπτικοακουστικού και διαδραστικού περιεχομένου, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και συλλογικό φορέα, και ιδιαίτερα σε όσους έχουν εργαστεί σε δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Η ΝΕΡΙΤ ζητάει τη συμμετοχή των πολιτών στην εξειδίκευση των σκοπών δημόσιου χαρακτήρα που με βάση τον ιδρυτικό της νόμο καλείται να υπηρετεί.

    [06] Επιστροφή της τρόικας την Παρασκευή

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρούνσήμερα από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Ελλάδα την Παρασκευή και ο κ. Στουρνάρας το Σάββατο (καθώς θα μετάσχει και στη συνεδρίαση του Ecofin), προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις τόσο για τα τέσσερα προαπαιτούμενα της δόσης του 1δισ. ευρώ (που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο), όσο και για την «απελευθέρωση» των 4,9 δισ. ευρώ, τα οποία κανονικά έπρεπε να εκταμιευθούν τον Δεκέμβριο εφέτος.

    Δεδομένου, όμως, ότι έως τώρα δεν υπάρχει συμφωνία, η κυβέρνηση θα προχωρήσει μονομερώς σε δύο κινήσεις:

    - Στην κατάθεση στη Βουλή του προϋπολογισμού 2014 έως τις 21 Νοεμβρίου, που αποτελεί τη συνταγματική προθεσμία («προϋπολογισμό θα καταθέσουμε κανονικά, ελπίζω να έχουμε συμφωνία, αλλά η διαδικασία πειθούς μπορεί να συνεχιστεί και μετά», ανέφερε ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών)

    - Στην κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Στο συγκεκριμένο σημείο, το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτες» τις όποιες αλλαγές προκύψουν μετά από τις ενστάσεις και τις προτάσεις των κυβερνητικών βουλευτών, αρκεί να τηρούνται δύο προϋποθέσεις: «α) να κρατηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και β) να πληρώσουν περισσότεροι, λιγότερα».

    Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου σημειώνουν επιπρόσθετα, ότι «αγκάθια» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας είναι οι πλειστηριασμοί των ακινήτων και η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων.

    [07] Πολύ μικρότερος αναμένεται ο τελικός απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Χαϊγιάν

    Οκτώ πληγέντες από τον φονικό τυφώνα Χαϊγιάν ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην προσπάθειά τους να λεηλατήσουν κρατική αποθήκη ρυζιού, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος. Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν ένας τοίχος της αποθήκης κατέρρευσε χθες Τρίτη στην πόλη Αλανγκάλαν της επαρχίας Λέιτε, δήλωσε ο Ρεξ Εστοπέρεζ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Τροφίμων.

    Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακουίνο δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μικρότερος από εκείνον που εκτίμησαν τοπικοί αξιωματούχοι και συγκεκριμένα αναμένεται να φθάσει τις 2.000 με 2.500 κι όχι 10.000 όπως δήλωναν οι τοπικές αρχές. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 1.833 νεκρούς, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, αλλά δεν έχει γίνει καταμέτρηση σε πολλές πόλεις ακόμη.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Ο Νετανιάχου ακυρώνει την κατασκευή 20.000 κατοικιών στη Δυτική Όχθη

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου διέταξε την Τρίτη την ακύρωση των σχεδίων, του υπουργείου Οικισμού να ξεκινήσει την πρόσκληση υποβολής προσφορών για την κατασκευή 20.000 κατοικιών σε εποικιστικούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, δήλωσε μια επίσημη δήλωση.

    «Ο πρωθυπουργός διέταξε τον αρμόδιο υπουργό Άριελ Ούρι να επανεξετάσει όλες τις δράσεις που αφορούν τον προγραμματισμό οι οποίες ελήφθησαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού αργά την Τρίτη.

    Η ανακοίνωση του έργου σχεδιασμού 20.000 σπιτιών των εποίκων στη Δυτική Όχθη από το υπουργείο Οικισμού και Στέγασης είχε προκαλέσει την «ανησυχία» της Ουάσινγκτον και την σφοδρή κριτική των Παλαιστινίων οι οποίοι είχαν εκφράσει την επιθυμία να βάλουν τέλος στις ειρηνευτικές συνομιλίες εάν το Ισραήλ δεν σταματούσε τον εποικισμό.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [09] Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Κάμερον για τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχαν τηλεφωνική συνομιλία την Τρίτη όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επαφής οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για τον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων που αφορά το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Συζήτησαν επίσης διάφορα ακόμη θέματα που άπτονται της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

    «Σχετικά με το Ιράν, ο αμερικανός πρόεδρος και ο βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβαν την υποστήριξή τους στην ενιαία ομάδα των Π5 +1 και συζητήθηκαν τις προσδοκίες τους για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών» ανέφερε στη ανακοίνωση του, ο Λευκός Οίκος αναφερόμενος στην ομάδα των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων, οι οποίες διαπραγματεύονται με την Τεχεράνη μια συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [10] «Βασιζόμαστε μονάχα στις δυνάμεις μας» λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης

    Ένα χρόνο μετά το ευρωπαϊκό τους «σκαρφάλωμα» στα μουσικά charts, μια ακόμα επιβράβευση περίμενε το ζευγάρι των μουσικών που κάνει περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό. Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης βίωσαν τον περασμένο Οκτώβριο ακόμα μία ψυχολογική τόνωση, όταν κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης μουσικών του κόσμου, WOMEX, που γίνεται εδώ και είκοσι χρόνια, το πρώτο βραβείο δόθηκε στη δισκογραφική τους εταιρεία, την αγγλική Riverboat Records, για την κυκλοφορία των καλύτερων δίσκων της χρονιάς. Ένας από αυτούς ήταν και ο δικός τους δίσκος «Greekadelia», που ανέβηκε και έμεινε για δυο μήνες στο νούμερο 1 των Ευρωπαϊκών Ραδιοφωνικών charts της EBU και παρέμεινε στο top 10 για αρκετούς ακόμα μήνες, όπως αναφέρθηκε και στην επίσημη τελετή απονομής των βραβείων της φετινής έκθεσης που έγινε στο Κάρντιφ.

    «Ήταν μια ακόμα ψυχολογική τόνωση στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε εμείς και οι γύρω μας. Ένα είδος επιβράβευσης, ανάμεσα στα άλλα, και της επιμονής και της τρέλας μας να παραμένουμε ελεύθεροι στον ενδιαφέροντα αλλά και δύσκολο δρόμο που έχουμε επιλέξει. Δηλαδή στο να κινούμαστε στον διεθνή χώρο των φεστιβάλ και των μουσικών σκηνών της world music σκηνής, σε όλες τις άκρες του πλανήτη, ολομόναχοι, ανεξάρτητοι, χωρίς τη συνοδεία γραμματέων, δημοσιογράφων και άλλων παρατρεχάμενων, βασιζόμενοι μονάχα στις δικές μας δυνάμεις, στη δική μας αυτό-οργάνωση και αυτό-διαχείριση, χωρίς την παραμικρή βοήθεια και υποστήριξη από οποιονδήποτε φορέα, οργανισμό ή παράγοντα», δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο καλλιτέχνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 November 2013 - 7:30:24 UTC