Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «τον νεο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας» μίλησε ο Δημ. Αβραμόπουλος στις ΗΠΑ
  • [02] «Ναι» πέντε κομμάτων στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ
  • [03] Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
  • [04] Στάση εργασίας στο Δημόσιο
  • [05] Στουρνάρας και επρόσωποι της τρόικας στο Eurogroup
  • [06] ΟΗΕ: Επείγουσα ανάγκη να φτάσει γρήγορα η ανθρωπιστική βοήθεια στις Φιλιππίνες
  • [07] Εκθέσεις σε Ελλάδα και Ιταλία με «πρωταγωνιστές» αρχαιοελληνικά έργα τέχνης
  • [08] Η οξίνιση των ωκεανών αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό λόγω της κλιματικής αλλαγής

  • [01] Για «τον νεο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας» μίλησε ο Δημ. Αβραμόπουλος στις ΗΠΑ

    Τον «νέο γεωπολιτικό, σταθεροποιητικό ρόλο» της Ελλάδας, αναδεικνύουμε στις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες, με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να απομακρυνόμαστε από την «παραδοσιακή πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» μας και τους στόχους μας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας και στον κόσμο, τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνου Καραμανλή της Σχολής Διεθνών Σχέσεων Φλέτσερ, του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστόνης. Ο κ. Αβραμόπουλος, προσκεκλημένος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», μίλησε με θέμα «Ο νέος γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας», δίνοντας παράλληλα μια εικόνα των προσπαθειών της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση.

    Μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός εσωτερικού κλίματος «πολιτικής συναντίληψης και συνεννόησης», ενώ τόνισε ότι η χώρα μας ανοίγει τον δρόμο της προόδου και της προοπτικής, επιστρέφοντας στην ανάπτυξη μέσα στην επόμενη χρονιά. Για τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, κάνοντας αναφορά επίσης για την αξιοποίηση ενεργειακών πηγών πλούτου και τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ.

    [02] «Ναι» πέντε κομμάτων στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ

    Η προσπάθεια για τη διάσωση της αμυντικής βιομηχανίας ένωσε σήμερα στη Βουλή πέντε κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «ναι» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, συμφώνησαν επίσης η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποδεχθεί οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας.

    Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο, δεν ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, αν και ξεκαθάρισαν ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει την παραγωγική της λειτουργία και να αναπτυχθεί.

    [03] Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριοοργανώνειστις 12:30, στα Προπύλαια, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και του νόμου για το Νέο Λύκειο.

    Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στο συλλαλητήριο, η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 16:00.

    Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και ολονυκτία, με σκοπό τον αποκλεισμό του κτιρίου την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου.

    [04] Στάση εργασίας στο Δημόσιο

    Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλον τον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για αύριο, αποφάσισε η E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας - κινητικότητας.

    Nωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιείται πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκωνέ, ξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    [05] Στουρνάρας και επρόσωποι της τρόικας στο Eurogroup

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων για το δημοσιονομικό πρόγραμμα, αναμένεται να εξετασθεί μεταξύ άλλων σήμερα στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας.

    Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή, ενώο κ. Στουρνάρας το Σάββατο, καθώς θα μετάσχει και στη συνεδρίαση του Ecofin. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νέο γύρο των συνομιλιών θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να υπάρξει σύγκλιση πριν από την κατάθεση του πρϋπολογισμού στις 21 του μήνα.

    [06] ΟΗΕ: Επείγουσα ανάγκη να φτάσει γρήγορα η ανθρωπιστική βοήθεια στις Φιλιππίνες

    Η ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη στους χιλιάδες πληγέντες του φονικού τυφώνα Χαϊγιάν που έπληξε τις Φιλιππίνες στο τέλος της περασμένης εβδομάδας πρέπει να επιταχυνθεί, ομολόγησε την Πέμπτη η Βαλερί Άμος, επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. Η κα Άμος περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες ως «απολύτως ζοφερή».

    Στην πόλη- φάντασμα Τακλομπάν, χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς νερό και τροφή και προσπαθούν να ξεφύγουν από εκεί αναζητώντας μια θέση στις λίγες πτήσεις που αναχωρούν. Μέσα σε όλα έχουν να αντιμετωπίσουν και κινδύνους για την υγεία τους καθώς λόγω των ερειπίων δεν έχουν ανασυρθεί όλα τα πτώματα αλλά και αυτά που έχουν εντοπιστεί παραμένουν πολλές φορές στους δρόμους δημιουργώντας ανυπόφορη κατάσταση.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [07] Εκθέσεις σε Ελλάδα και Ιταλία με «πρωταγωνιστές» αρχαιοελληνικά έργα τέχνης

    Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις με «πρωταγωνιστές» αρχαιοελληνικά έργα τέχνης ξεκινούν άμεσα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία. Η πρώτη αφορά στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Εορτές στην αρχαία Αθήνα: Λατρεία, πολιτική και οργάνωση», που θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο ως και τον Δεκέμβριο στο Επιγραφικό Μουσείο, το οποίο και τη συνδιοργανώνει μαζί με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Γρύπες, σφίγγες, σειρήνες, γοργόνες, φτερωτά άλογα και πολλά ακόμα «φανταστικά πλάσματα» έχουν την τιμητική τους στην ομώνυμη έκθεση («Fantastic creaures») που αρχίζει στις 17 Δεκεμβρίου 2013 και ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου 2014 στο Museo Nazionale Romano - Palazzo Massimo alle Terme.

    [08] Η οξίνιση των ωκεανών αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό λόγω της κλιματικής αλλαγής

    Οι ωκεανοί του πλανήτη γίνονται όξινοι με ραγδαίο ρυθμό, ταχύτερο από οποιαδήποτε άλλη φορά κατά τα τελευταία 300 εκατ. χρόνια, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η οξίνιση θα έχει αυξηθεί κατά 170% έως το 2100 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

    Η αιτία γι' αυτή την ανησυχητική εξέλιξη - που μπορεί να οδηγήσει σε εξαφάνιση περίπου το 30% των θαλασσίων ειδών (όπως των κοραλλιών) έως το τέλος του τρέχοντος αιώνα - αποδίδεται κυρίως στο αυξημένο -λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη- διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, το οποίο, στη συνέχεια, απορροφάται από τους ωκεανούς, με τελικό αποτέλεσμα την οξίνισή τους. Η σχετική μεγάλη διεθνής επιστημονική μελέτη, από τους κορυφαίους επιστήμονες σε αυτό τον τομέα, θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στις κυβερνήσεις της Γης, στη διεθνή συνδιάσκεψη για το κλίμα στην Πολωνία (18 Νοεμβρίου), σύμφωνα με το BBC.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 November 2013 - 7:30:22 UTC