Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Σηφουνάκης: Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • [03] Το ΣτΕ δεν επέτρεψε στο μέλος της 17 Νοέμβρη Κων. Τέλιο να επιστρέψει στο σχολείο και να διδάξει
  • [04] ΔΕΗ: Προθεσμία έως τις 31/12 για καταγγελία της σύμβασης με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ
  • [05] Τον κώδωνα του κινδύνου έναντι της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών έκρουσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  • [01] Ν. Σηφουνάκης: Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ

    Ανοικτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του στο θέμα με τον φόρο ακινήτων, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, αναμένοντας την τελική μορφή του νόμου.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM" και σε ερώτηση εάν θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν έχω αλλάξει κόμμα τα τελευταία 38 χρόνια, που είμαι στο ΠΑΣΟΚ, και είμαι στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει θέμα. Κάνετε αυτήν τη δημοσιογραφική ερώτηση, αλλά δεν είναι έτσι. Εξαρτάται μόνο από έναν αυτό... Επαναλαμβάνω, εγώ, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, όπως και άλλοι συνάδελφοι, αναμένουμε το τελικό κείμενο».

    [02] Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    Το ζήτημα των διακοπών ρευματοδότησης υπερχρεωμένων καταναλωτών, θέτουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, εικοσιεννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο.

    Οι βουλευτές επικαλούνται σημερινό δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", σύμφωνα με το οποίο οι διακοπές συνδέσεων έχουν ξεπεράσει φέτος τις 350.000 (έναντι 300.000 πέρσι). «Οι περισσότερες εντολές διακοπής γίνονται σε σπίτια, αλλά το 30- 40% αυτών γίνονται σε καταστήματα και επιχειρήσεις που κλείνουν. Το μέγεθος του προβλήματος είναι σημαντικό, καθότι μόλις έξι στους δέκα καταναλωτές στους οποίους κόβεται το ρεύμα επανασυνδέονται σύντομα. Είναι τραγικό και απαράδεκτο το 40% των καταναλωτών που τους διακόπτεται το ρεύμα, να μην έχουν πρόσβαση στο αγαθό τις ενέργειας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση.

    [03] Το ΣτΕ δεν επέτρεψε στο μέλος της 17 Νοέμβρη Κων. Τέλιο να επιστρέψει στο σχολείο και να διδάξει

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση του δασκάλου και μέλους της 17 Νοέμβρη Κων. Τέλιου, που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, με την οποία τέθηκε σε αργία (απόλυση) λόγω της συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση.

    Ειδικότερα, το πρωτοβάθμιο αλλά και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του νομού Ρεθύμνου, τον Σεπτέμβριο του 2003 και το 2005, επέβαλε στον Κων. Τέλιο, ο οποίος υπηρετούσε σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου, την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

    [04] ΔΕΗ: Προθεσμία έως τις 31/12 για καταγγελία της σύμβασης με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ

    Προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου δίνει η ΔΕΗ στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), προκειμένου να υλοποιήσει την καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.

    Υπενθυμίζεται, ότι η ΔΕΗ είχε αποφασίσει να τεθεί σε ισχύ η καταγγελία από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, ωστόσο ο ΑΔΜΗΕ θεωρεί ότι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε δεν ήταν εύλογο. Κατόπιν αυτού, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε «την αποστολή επιστολής προς τον ΑΔΜΗΕ, με την οποία επιβεβαιώνει την προηγούμενη απόφασή του για παύση εκπροσώπησης της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ AE και ζητά από τον ΑΔΜΗΕ να την υλοποιήσει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει την 31η Δεκεμβρίου 2013».

    [05] Τον κώδωνα του κινδύνου έναντι της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών έκρουσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Τον κώδωνα του κινδύνου έναντι της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών έκρουσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας την αύξηση της αντοχής ορισμένων βακτηρίων.

    Αιτία της ανησυχίας των υπηρεσιών της Επιτροπής είναι τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ΕΚΠΕΝ), τα οποία παρουσιάζουν εμφανή αύξηση, στην Ευρώπη, πολυανθεκτικών αρνητικών κατά Gram βακτηρίων, τα οποία είναι ανθεκτικά στην καρβαπενέμη- αντιβιοτικό τελευταίας γενιάς, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων που συνδέονται με την υγειονομική περίθαλψη. Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 November 2013 - 15:30:23 UTC