Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικρίσεις Αλ. Τσίπρα στον Ευ. Βενιζέλο, για τις δηλώσεις περί αποστασίας
  • [02] Αποκλεισμός εισόδων ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [03] Για την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Γλ. Κληρίδης έκανε λόγο ο Αντ. Σαμαράς
  • [04] Πολύνεκρη έκρηξη έξω από την ιρανική πρεσβεία στον Λίβανο
  • [05] Πάνω από 100.000 τα κινητά ευρήματα των ανασκαφών στο μετρό της Θεσσαλονίκης
  • [06] Το κρύο ευνοεί την ανάπτυξη του καρκίνου, περισσότερο από τη ζέστη
  • [07] Απόψε ο αγώνας ρεβάνς με τη Ρουμανία

  • [01] Επικρίσεις Αλ. Τσίπρα στον Ευ. Βενιζέλο, για τις δηλώσεις περί αποστασίας

    Με σκωπτική διάθεση αλλά και με σκληρές επικρίσεις απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Ευ. Βενιζέλο σχετικά με τις αντιδράσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις του περί αποστασίας, τονίζοντας ότι «τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία».

    Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην «Αυγή», ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι «δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα».

    Ο κ. Τσίπρας επαναφέρει τη θέση του για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων, ενώ δεσμεύεται ότι στο εξής θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην εκδήλωση ενός ακόμα πιο μαζικού, πολύμορφου και ενωτικού κινήματος, στο οποίο έχουν θέση και οι «υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς».

    Σήμερα, συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του κόμματος.

    [02] Αποκλεισμός εισόδων ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών

    Σε αποκλεισμό των εισόδων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχουν προβεί διοικητικοί υπάλληλοι των δύο Ιδρυμάτων μαζί με φοιτητές.

    Ύστερα από χθεσινή προτροπή των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι απεργοί έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).

    [03] Για την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Γλ. Κληρίδης έκανε λόγο ο Αντ. Σαμαράς

    Πάνδημα και με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία κηδεύεται ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο μεγάλος και αγαπητός ηγέτης της Κύπρου.

    Στην κηδεία παρίστανται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τηνουσιαστική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Γλαύκος Κληρίδης είναι παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης, στον αγώνα για τη δικαίωση της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού.

    Επίσης θα παραστούν ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μάρκιτς, ο υπουργός Τουρισμού, Ούζι Λαντάου. Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα εκπροσωπήσει ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Σασματζόγλου.

    Η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί επίσημη αργία για το Δημόσιο και τα σχολεία.

    [04] Πολύνεκρη έκρηξη έξω από την ιρανική πρεσβεία στον Λίβανο

    Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά στην πρεσβεία του Ιράν στη νότια Βηρυτό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar, που ανήκει στη Χεζμπολάχ.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:00 π.μ. στη συνοικία Μπιρ Χάσαν στη νότια Βηρυτό. Πολλά κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες.

    Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βηρυτό ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα "στο εσωτερικό" της πρεσβείας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] Πάνω από 100.000 τα κινητά ευρήματα των ανασκαφών στο μετρό της Θεσσαλονίκης

    Ξεπερνούν τις 104.000, μόνο τα κινητά αρχαιολογικά ευρήματα (νομίσματα, αγγεία, λυχνάρια, κοσμήματα από χρυσό, χαλκό, άργυρο, κεραμικά, γυάλινα κ.ά.) που εντόπισαν οι αρχαιολόγοι της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια των επταετών, μέχρι σήμερα, ανασκαφικών εργασιών της στους τέσσερις (από τους αρχικά επτά) σταθμούς του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

    "Ανακεφαλαίωση των αρχαιολογικών πεπραγμένων στη διάρκεια των εργασιών διάνοιξης του μετρό στη Θεσσαλονίκη" χαρακτήρισε η διευθύντρια της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μακροπούλου τη διάλεξη με θέμα: "Διαδρομή δεκάξι αιώνων με το μετρό από το Βαρδάρη ως το Συντριβάνι ή από τη Χρυσή Πύλη ως την Κασσανδρεωτική. Οι Σταθμοί διηγούνται", που έδωσε, χθες το βράδυ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

    [06] Το κρύο ευνοεί την ανάπτυξη του καρκίνου, περισσότερο από τη ζέστη

    Οι καρκινικοί όγκοι αναπτύσσονται ταχύτερα, όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλότερη, σύμφωνα με πειράματα Αμερικανών ερευνητών σε ποντίκια. Η νέα μελέτη, που δείχνει ότι διευκολύνεται η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε ένα κρύο περιβάλλον περισσότερο από ό,τι σε ένα ζεστό, θέτει νέα ερωτήματα και προοπτικές για τη θεραπεία του καρκίνου.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ανοσολόγο Ελίζαμπεθ Ρεπάσκι του Ινστιτούτου Καρκίνου Roswell Park, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το "Nature", έκαναν πειράματα τόσο σε ένα περιβάλλον 22 βαθμών Κελσίου (στην ουσία πρόκειται για θερμοκρασία δωματίου), όσο και σε ένα άλλο με 30 βαθμούς Κελσίου.

    [07] Απόψε ο αγώνας ρεβάνς με τη Ρουμανία

    Απόψε ( στις 21.00, MEGA), στο Βουκουρέστι, ο αγώνας μπαράζ της Εθνικής με την Ρουμανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

    Το κενό του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή προβληματίζει τον Φερνάντο Σάντος ενόψει της ρεβάνς με τη Ρουμανία, που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον αντικαταστάτη του αρχηγού, καθώς καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην εμπειρία του Γιώργου Καραγκούνη και στην εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο Σάμαρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 November 2013 - 9:30:22 UTC