Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ ονομαστικών ψηφοφοριών στη Βουλή προαναγγέλλει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας
  • [02] Φ. Κουβέλης: Κυβερνήσεις συνεργασίας με προγραμματική συμφωνία
  • [03] Ανοίγουν σχολές στο Πολυτεχνείο
  • [04] Αβέβαιο αν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου
  • [05] ΟΟΣΑ: Ύφεση 0,4% το 2014 στην Ελλάδα
  • [06] Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2014-2020 από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου
  • [07] Οι Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ ανέλαβαν την ευθύνη για την διπλή επίθεση έξω από την ιρανική πρεσβεία
  • [08] Οι Monty Python επανενώνονται έπειτα από 30 χρόνια
  • [09] «Ξεκαθαρίζει» το τοπίο για τον ταφικό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης

  • [01] Μπαράζ ονομαστικών ψηφοφοριών στη Βουλή προαναγγέλλει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας

    Μπαράζ ονομαστικών ψηφοφοριών στη Βουλή προαναγγέλλει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

    «Μπορούμε, πέρα από αυτό που γίνεται έτσι ή αλλιώς, με την κριτική στα μέτρα και την πρόταση για ένα άλλο πρόγραμμα και πλαίσιο, να οδηγούμε τα πράγματα σε ονομαστικές ψηφοφορίες, ώστε ο κάθε βουλευτής να στέκεται απέναντι στο συγκεκριμένο. Και στη γενική ψηφοφορία, που αφορά τον προϋπολογισμό, η οποία είναι συνήθως και ψήφος εμπιστοσύνης μέσα στη Βουλή» τονίζει.

    [02] Φ. Κουβέλης: Κυβερνήσεις συνεργασίας με προγραμματική συμφωνία

    «Κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι γενικά και αόριστα, αλλά με προγραμματική συμφωνία που θα έχει αντανάκλαση στην κοινωνία. Εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν τότε οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αυτοσκοπός» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην παρουσίαση της πρότασης νόμου για το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα».

    Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε: «Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Εάν προκύψουν στο μέλλον τότε θα δούμε». Με αφορμή τον τρόπο που αναδείχθηκαν σχετικές δηλώσεις του, απηύθυνε έκκληση να καταγράφονται όσα λέει και όχι να αναδεικνύονται ερμηνείες.

    Σχετικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ στον προϋπολογισμό, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως με τα δεδομένα που υπάρχουν η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα τον καταψηφίσει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη Βουλή όσο διατηρεί τη δεδηλωμένη.

    [03] Ανοίγουν σχολές στο Πολυτεχνείο

    Ανοίγει ύστερα από σημερινή απόφαση των φοιτητών της μια απο τις μεγαλύτερες σχολές στο Εθνικο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η γενική συνέλευση της σχολής Πολιτικών Μηχανικών αποφάσισε σήμερα να γίνουν άμεσα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

    Πρόκειται για μια πολυπληθή σχολή στο Ίδρυμα, που τελούσε υπό κατάληψη. Σήμερα, άλλωστε, έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις των φοιτητών και σε άλλες Σχολές του Ιδρύματος.

    [04] Αβέβαιο αν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου

    Στίγμα για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας έδωσε το μεσημέρι κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι είναι αβέβαιο το εάν θα έχει υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

    «Αν και λεπτό-λεπτό μειώνουμε τη διαφορά μας στο δημοσιονομικό κενό με την τρόικα, είναι 50-50 οι πιθανότητες να προλάβουμε να κλείσουμε έως τις 9 Δεκεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος παράγοντας.

    Σημειώνεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν λάβει τις παρατηρήσεις των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και των επικεφαλής της τρόικας και προσπαθούν να περιοριστεί η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών στο δημοσιονομικό κενό, αλλά και να κλείσουν οι τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση, έως το τέλος του έτους, του 1 δισ. ευρώ, που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

    Πάντως, την προσεχή Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν για τη συνεδρίαση του Eurogroup, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών.

    [05] ΟΟΣΑ: Ύφεση 0,4% το 2014 στην Ελλάδα

    Σε αναβάθμιση των προβλέψεών του για την Ελλάδα προχώρησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), προβλέποντας ύφεση 0,4% για το 2014 και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2015 με ρυθμό 1,8%, με έκθεση για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών μελών του, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

    Αν και η πρόβλεψη για ύφεση παραμένει, το ύψος της είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπε ο οργανισμός στην προηγούμενη έκθεση Economic Outlook (πτώση ΑΕΠ 1,2% για το 2014).

    Όπως επισημαίνεται στην έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας αναμένεται να επανέλθει σε θετικά επίπεδα, από τρίμηνο σε τρίμηνο, κατά τη διάρκεια του 2014, με συνεχή ενίσχυσή της μάλιστα το 2015, στο 1,8%.

    [06] Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2014-2020 από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου

    Εγκρίθηκε ο πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ, για την περίοδο 2014-2020, από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Υστερα από διόμισυ χρόνια διαπραγματεύσεων, μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε σήμερα, με 537 ψήφους υπέρ, έναντι 126 και με την υποστήριξη της δεξιάς και των σοσιαλιστών, τον πολυετή προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επόμενη επταετία.

    Ο Πολωνός Επίτροπος Γιάνους Λεβαντόφσκι, μιλώντας για λογαριασμό της Κομισιόν, χαρακτήρισε καθοριστικό στοιχείο του νέου πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού την ευελιξία και υποστήριξε ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται τα νέα προγράμματα.

    [07] Οι Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ ανέλαβαν την ευθύνη για την διπλή επίθεση έξω από την ιρανική πρεσβεία

    Η εξτρεμιστική οργάνωση Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και τη βάση της στον Λίβανο ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή επίθεση αυτοκτονίας έξω από την ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό, σύμφωνα με το λογαριασμό στο Twitter ενός ιερωμένου, μέλους της οργάνωσης.

    [08] Οι Monty Python επανενώνονται έπειτα από 30 χρόνια

    Οι Monty Python θα επανενωθούν για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο BBC ο Τέρι Τζόουνς ένα από τα μέλη του βρετανικού κωμικού συγκροτήματος.

    «Θα επανενωθούμε, αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα θεατρικό σόου, είναι αλήθεια», δήλωσε ο Τζόουνς.

    Ο Τζον Κλιζ, ο Τέρι Γκίλιαμ, ο Έρικ Άιντλ, ο Τέρι Τζοόυνς και ο Μάικλ Πέιλιν θα δώσουν μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο Λονδίνο στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδιά τους.

    Μόνος απών θα είναι ο Γκρέιαμ Τσάπμαν, το έκτο μέλος των Μόντι Πάιθον που πέθανε το 1989 από καρκίνο.

    [09] «Ξεκαθαρίζει» το τοπίο για τον ταφικό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης

    Στον συγκερασμό των δύο προτάσεων που προέκυψαν μετά την αυτοψία στον σημαντικότατο ταφικό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης στη Θράκη, κατέληξαν κατά την ομόφωνη γνωμοδότησή τους τα μέλη του Συμβουλίου Μουσείων.

    Το θέμα των αρχών του μουσειολογικού-μουσειογραφικού σχεδιασμού του κτιρίου προστασίας του ταφικού τύμβου είχε απασχολήσει και πριν έναν μήνα το Συμβούλιο, αλλά λόγω των δυσκολιών που παρουσίαζε η τελική απόφαση ?για παράδειγμα αν θα πρέπει να μείνουν κατά χώραν τα αυθεντικά αλλά εύθραυστα ευρήματα, όπως οστά και μεταλλικά στοιχεία των αμαξών? αναβλήθηκε ώστε να διεξαχθεί αυτοψία από ειδική επιτροπή, η οποία και τη διενήργησε στις 6 Νοεμβρίου 2013.

    Η διατήρηση των αυθεντικών ευρημάτων στο σημείο όπου εντοπίστηκαν ή η αντικατάστασή τους με αντίγραφα, ήταν και το κεντρικό σημείο διαφοράς των δύο προτάσεων, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση από τους ειδικούς των αρμόδιων Διευθύνσεων Μελετών Μουσείων και Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 November 2013 - 13:30:22 UTC