Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κον Μπεντίτ: Μηδενίστε τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας
  • [02] Εύσημα Χ. Ράιχενμπαχ στην κυβέρνηση
  • [03] Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Εθνική
  • [04] Ρουμανία-Ελλάδα 1-1 στο 55'
  • [05] Ρουμανία-Ελλάδα 0-1 στο 23΄

  • [01] Κον Μπεντίτ: Μηδενίστε τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας

    Ο προϋπολογισμός της Ελλάδος για την άμυνα, που φθάνει το 4% του εγχώριου ΑΕΠ, θα έπρεπε να μηδενισθεί σε καιρό κρίσης και τα χρήματα να δοθούν για την οικονομική υποστήριξη του πληθυσμού, τόνισε ο συνπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε η ομάδα του στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

    Τις εγγυήσεις, για την ασφάλεια της Ελλάδος έναντι μιας ενδεχόμενης επίθεσης από την Τουρκία, θα πρέπει να τις παράσχει η ΕΕ, τόνισε, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο απίθανο.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση των ελέγχων που πραγματοποιεί η τρόικα στην Ελλάδα ο κ. Κον Μπεντίτ την χαρακτήρισε «σουρεαλιστική», επισημαίνοντας ότι «η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. Υφίστανται οι προτάσεις της, τις οποίες προφανώς η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να συζητήσει».

    [02] Εύσημα Χ. Ράιχενμπαχ στην κυβέρνηση

    «Eντυπωσιακή πρόοδο κατέγραψε η ελληνική κυβέρνηση μέσα σε ενάμιση χρόνο» δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

    Ο κ. Ράιχενμπαχ υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε βαθιά ριζωμένα προβλήματα «γνωρίζοντας πάντως ότι αυτό δεν είναι το τέλος του μονοπατιού και ότι θα χρειαστούν και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση».

    Στις δηλώσεις του, οκ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην έκθεση του ΟΟΣΑ, σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι μπορούν να υπάρξουν αντιδράσεις. Η κατεύθυνση μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Όλα αυτά τα εμπόδια έχουν καταστήσει την ελληνική αγορά ακριβότερη απ' ό,τι οι αντικειμενικές συνθήκες δικαιολογούν».

    [03] Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Εθνική

    Με πανηγυρικό τρόπο η Ελλάδα (νίκη και ισοπαλία) «σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο στο Βουκουρέστι, 1-1 (3-1 στο πρώτο παιχνίδι), κόντρα στη Ρουμανία και θα βρεθεί στην κλήρωση των ομίλων της 6ης Δεκεμβρίου στην πόλη Μπαΐα, όπου θα μάθει τους αντιπάλους τους στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης του ερχόμενου καλοκαιριού.

    Ο Κώστας Μήτρογλου άνοιξε το σκορ στο 23΄, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το αυτογκόλ του Τοροσίδη στο 55ο λεπτό.

    Μετά το τέλος του αγώνα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και τον προπονητή της Φερνάντο Σάντος.

    [04] Ρουμανία-Ελλάδα 1-1 στο 55'

    Με αυτογκόλ του Τοροσίδη στο 55' η Ρουμανία ισοφάρισε σε 1-1 την Εθνική στην επαναληπτική αναμέτρηση που θα κρίνει την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.

    Η Ελλάδα προηγήθηκε στο 23' με γκολ του Κώστα Μήτρογλου.

    Σημειώνεται ότι στον πρώτο αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης", η Ελλάδα είχε επικρατήσει της Ρουμανίας με 3-1, και ως εκ τούτου εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

    [05] Ρουμανία-Ελλάδα 0-1 στο 23΄

    Με τον κορυφαίο Έλληνα επιθετικό, Κώστα Μήτρογλου, η Ελλάδα πήρε προβάδισμα κι έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 November 2013 - 21:30:22 UTC