Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία
  • [02] Εμπρησμός σε αυτοκίνητο υπαλλήλου της πρεσβείας της Λιβύης
  • [03] Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα ΑΕΙ
  • [04] Κ. Αρβανιτόπουλος: Διάλογος για τα πανεπιστήμια
  • [05] ΑΣΕΠ: Τελικοί πίνακες διαθεσιμότητας για τα ΑΕΙ
  • [06] Γ. Χατζημαρκάκης: Η γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία

    Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που προβλέπει ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για την πνευματική ιδιοκτησία και των συγγενικών δικαιωμάτων.

    Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, παρατείνεται κατά 20 χρόνια η διάρκεια προστασίας των ερμηνευτών ή εκτελεστών καλλιτεχνών και των παραγωγών φωνογραφημάτων ενώ παράλληλα αξιοποιούνται τα «ορφανά έργα» για μορφωτικούς σκοπούς.

    Σχεδόν όλα τα κόμματα, παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις και επιφυλάξεις συμφώνησαν στην ανάγκη προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών τους.

    [02] Εμπρησμός σε αυτοκίνητο υπαλλήλου της πρεσβείας της Λιβύης

    Το αυτοκίνητο γραμματέα της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ άλλα τρία οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε ημιυπόγειο γκαράζ τριώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 63 στο Χαλάνδρι.

    Η πυρκαγιά αποδίδεται από τις αρχές σε εμπρησμό, αλλά μέχρι πριν από λίγο δεν είχε βρεθεί κάτι που να παραπέμπει σε εμπρηστικό μηχανισμό.

    Η φωτιά σβήστηκε από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

    [03] Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα ΑΕΙ

    Παράνομη κρίθηκε, με απόφαση του Πρωτοδικείου, η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας.

    Στο μεταξύ, σε διάλογο κάλεσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους διοικητικούς υπαλλήλους, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία και να ανοίξουν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.

    [04] Κ. Αρβανιτόπουλος: Διάλογος για τα πανεπιστήμια

    Σε διάλογο καλεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους διοικητικούς υπαλλήλους, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία και να ανοίξουν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.

    Στο μεταξύ, παράνομη κρίθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου, η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας.

    [05] ΑΣΕΠ: Τελικοί πίνακες διαθεσιμότητας για τα ΑΕΙ

    Τους τελικούς πίνακες υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από τα δύο μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρέλαβε σήμερα το ΑΣΕΠ από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

    Επίσης, το ΑΣΕΠ παρέλαβε και τον τελικό πίνακα υπαλλήλων από το ΑΠΘ και τα πανεπιστήμια Πατρών, Κρήτης, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, καθώς και απότο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Οι τελικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Αρχής , στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    [06] Γ. Χατζημαρκάκης: Η γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο

    Για «γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο» κάνει λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας σημερινή συνέντευξη του πρώην ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι για τον ίδιο γενέτειρες της Δημοκρατίας είναι η Αγγλία και η Ελβετία και όχι η Ελλάδα.

    «Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα. Δεν φτάνει το πικρό ποτήρι της απαξίωσης, της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης του ελληνικού λαού;» διερωτάται ο κ. Χατζημαρκάκης και συνεχίζει: «Αντί να ζητήσουν συγνώμη οι Γερμανοί πολιτικοί ή έστω να μιλήσουν ανθρώπινα σ' ένα λαό που δοκιμάζεται, τώρα θέλουν να ανατρέψουν και την ιστορία της ανθρωπότητας;»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 November 2013 - 19:30:23 UTC