Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Ρόδου
  • [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η αξιολόγηση της τρόικας
  • [03] Ευρωζώνη: Πρόταση για χορήγηση δανείων με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις
  • [04] Αντίστροφη μέτρηση για το σχηματισμό κυβέρνησης
  • [05] Ενός λεπτού σιγή στο Ντάλας, 50 χρόνια μετά τη δολοφονία Κένεντι
  • [06] Λετονία: 49 νεκροί από την κατάρρευση σουπερμάρκετ
  • [07] Παραμένει αήττητος ο Ολυμπιακός

  • [01] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Ρόδου

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πληγείσες, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, περιοχές της Ρόδου, έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου.

    Αύριο το πρωί θα μεταβεί στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

    [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η αξιολόγηση της τρόικας

    Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η αξιολόγηση της τρόικας, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    «Το Eurogroup υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να συνεργαστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις, τις οποίες υπέγραψε στο τρέχον πρόγραμμα.

    Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, αλλά υπάρχουν κάποια «εκκρεμή ζητήματα», τα οποία θα πρέπει να λυθούν για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

    [03] Ευρωζώνη: Πρόταση για χορήγηση δανείων με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

    Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγούν φθηνά δάνεια σε κράτη-μέλη της ως κίνητρο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, προσφέροντας σημαντική ελάφρυνση του βραχυπρόθεσμου κόστους δανεισμού, σύμφωνα με ένα έγγραφο για το σχέδιο αυτό, το οποίο αναμένεται να σηματοδοτήσει την επανέναρξη της συζήτησης περί αναδιανεμητικής ένωσης.

    Η συγκεκριμένη πρόταση δεν διευκρινίζει τον τρόπο χρηματοδότησης των δανείων. Αναφέρεται μόνον σε μία ιδέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο και προέβλεπε είτε την άμεση συμβολή κυβερνήσεων, είτε την δημιουργία ενός νέου πόρου ή ταμείου.

    Το έγγραφο -το οποίο έχει προετοιμάσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ- θα αποτελέσει την βάση των συζητήσεων μεταξύ αξιωματούχων της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τετάρτη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.

    [04] Αντίστροφη μέτρηση για το σχηματισμό κυβέρνησης

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πως οι τελευταίες ημέρες διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης "μεγάλου συνασπισμού" με τους Σοσιαλδημοκράτες θα είναι δύσκολες, αλλά σημείωσε ότι ελπίζει πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα.

    "Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε, αλλά αυτές οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες", δήλωσε η Μέρκελ σε συνέδριο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο Μόναχο.

    "Έχουμε σαφείς ιδέες για το τι θέλουμε. Ωστόσο θα πρέπει να δεχθούμε συμβιβασμούς (...). Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Αλλά δεν θα είναι εύκολο", πρόσθεσε.

    Τα κόμματα έχουν δώσει διορία ως την ερχόμενη Τρίτη για την επίτευξη μιας συμφωνίας ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να μπορέσει να ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση πριν από το τέλος του Δεκεμβρίου.

    [05] Ενός λεπτού σιγή στο Ντάλας, 50 χρόνια μετά τη δολοφονία Κένεντι

    Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι καμπάνες ήχησαν στο Ντάλας στην μνήμη του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι στις 12:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδος), την ώρα που ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ δολοφονήθηκε στην πόλη αυτή πριν από 50 χρόνια.

    Οι καμπάνες χτύπησαν έπειτα από ομιλία του δημάρχου Μάικ Ρόουλινγκς κατά την οποία ο Αμερικανός αξιωματούχος θυμήθηκε την στιγμή που το αμερικανικό έθνος έμαθε ότι ο σχετικά νέος ακόμη πρόεδρός του είχε δολοφονηθεί.

    [06] Λετονία: 49 νεκροί από την κατάρρευση σουπερμάρκετ

    Στους 49 ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση της οροφής του σουπερμάρκετ Maxima στα προάστια της Ρίγας, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές απόψε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εκτιμάται πως άλλοι 30 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

    Η οροφή κατέρρευσε το απόγευμα της Πέμπτης, σε ώρα μεγάλης αιχμής, ενώ εκατοντάδες πελάτες έκαναν τα ψώνια τους στο κατάστημα που βρίσκεται στο προάστιο Ζόλιτουντ, στην περιφέρεια της Ρίγας.

    [07] Παραμένει αήττητος ο Ολυμπιακός

    Το αήττητο σερί του Ολυμπιακού καλά κρατεί, με τους «ερυθρόλευκους» να το διευρύνουν στην Ανδαλουσία στο 15-0 (Ελλάδα, Ευρώπη και Διηπειρωτικό). Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 82-74 της Ουνικάχα στη Μάλαγα, σε αγώνα για την 6η ημέρα της Ευρωλίγκας και παραμένουν αήττητοι στον 3ο όμιλο, υποχρεώνοντας τους Ισπανούς στην 4η ήττα.

    Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-41, 65-62, 74-82


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 November 2013 - 21:30:30 UTC