Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης
  • [02] Ένας ακόμη αγνοούμενος από τη θεομηνία στη Ρόδο
  • [03] «Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Μπερντ Λούκε

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης

    Τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές προέταξε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το πρωί στην εκδήλωση τηςSuddeutsche Zeitungυπογραμμίζοντας ότι το πρώτο βήμα έχει γίνει, ωστόσο, η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές και λιγότερες δημοσιονομικές προσαρμογές και σημείωσε ότι στο εξής η προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι οι μεταρρυθμίσεις. Επανέλαβε ότι προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα μέσα στον Δεκέμβριο ενώ για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος στήριξης εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί εφόσον μετά την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος η ΕΕ, όπως έχει δεσμευτεί στο Eurogroup του 2012, πάρει μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο των μεταρρυθμίσεων ωστόσο έχει ακόμη πολύ δρόμο και «δεν βάζουμε τη χώρα στον αυτόματο πιλότο, όμως τώρα μπορούμε να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ γιατί η ύφεση τελειώνει και αρχίζει η ανάκαμψη. Του χρόνου θα έχουμε ανάπτυξη 0,6% μικρό μεν αλλά πολύ σημαντικό ποσοστό. Η ανεργία που είναι 27% στο γενικό πληθυσμό και 60% στους νέους σταμάτησε να αυξάνεται και θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Το κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα είναι το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη αν η Ελλάδα έπιανε το παραγωγικό δυναμικό της σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να καλύψει πλήρως όλες της τις υποχρεώσεις. Την ώρα που μιλάμε ετοιμάζουμε την επόμενη μεγάλη φάση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το 70% της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ».

    Ο προυπολογισμός του 2014 προβλέπει πλεόνασμα 1,5% ενώ το 2013 είμαστε πολύ πάνω από τον στόχο και πιστεύω ότι και το 2014 θα υπερακοντίσουμε τον στόχο είπε ο πρωθυπουργός.

    [02] Ένας ακόμη αγνοούμενος από τη θεομηνία στη Ρόδο

    Ένας ακόμα αγνοούμενος αναζητείται από τις μονάδες διάσωσης στο νησί της Ρόδου. Πρόκειται για τον σύζυγο της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε πνιγμένη χθες αργά το βράδυ στην περιοχή των Μαριτσών-Παστίδας.

    Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, στην κοίτη του χειμάρρου και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του συζύγου.

    Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 53χρονου καθηγητή Αγγλικών που αγνοείται από χθες το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής. Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, άνδρες της ΕΜΑΚ και ομάδα δυτών.

    Νωρίς το πρωί οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν το πτώμα της 27χρονης δασκάλας που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο.

    Τέλος ,να σημειωθει ότι κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνει σήμερα στη Ρόδο προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές.

    [03] «Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Μπερντ Λούκε

    «Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο εκπρόσωπος της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» Μπερντ Λούκε και έκανε λόγο για «σταγόνα στον ωκεανό», εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη και περιέγραψε ως ανύπαρκτο το πρωτογενές πλεόνασμα.

    Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, ο κ. Λούκε δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ισχυρίζεται τώρα ότι πέτυχε η Αθήνα «είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτο και αποτελεί το αποτέλεσμα της ήδη διάσημης ελληνικής πρακτικής δημιουργικής λογιστικής».

    Υποστηρίζει δε ότι μόνο εφόσον η ελάφρυνση του χρέους συνδεθεί με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ώστε να μπορεί να υποτιμηθεί το νόμισμά της, θα μπορούσε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να έχει οικονομικό μέλλον. «Αν και οι δανειστές θα πρέπει να ξεγράψουν ένα μεγάλο μέρος της βοήθειάς τους, θα ήταν και πάλι καλύτερα από το να σπαταλούν ατελείωτα ποσά επ' αόριστον σε μια υπόθεση χωρίς ελπίδα», κατέληξε ο κ. Λούκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 November 2013 - 13:30:27 UTC