Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Δημ. Παπαδημούλης εκτιμά ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το 2014
  • [02] Δ. Στρατούλης: «Ο κ. Γεωργιάδης λειτουργεί ως πολιτική σουπιά»
  • [03] Είκοσι μήνες στον στρατιωτικό ο οποίος βρέθηκε με οπλισμό, στη Λάρισα
  • [04] Θετική η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ στις προτάσεις του υπουργού Παιδείας
  • [05] Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πλημμύρες στη Ρόδο
  • [06] Έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία τους, απευθύνει ο Αντώνης Μπέζας
  • [07] Μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα κριθεί αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο, λέει το Βερολίνο
  • [08] Προειδοποιητικές επιστολές Χ. Θεοχάρη για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [09] Στην Αιώνια Πόλη ο B. Πούτιν

  • [01] Ο Δημ. Παπαδημούλης εκτιμά ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το 2014

    «Η πρόβλεψή μας είναι ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα έρθει και το νέο Μνημόνιο, που έχει προαναγγείλει ο κ. Σόιμπλε, παρ' ότι ο κ. Σαμαράς το διαψεύδει», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης και εξέφρασε την άποψη πως «το σενάριο των τριπλών εκλογών είναι ανοιχτό».

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «είναι σε αποδρομή» και ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «τρέμουν» ότι στις ευρωεκλογές θα εισπράξουν ως άθροισμα πολύ χαμηλά ποσοστά.

    [02] Δ. Στρατούλης: «Ο κ. Γεωργιάδης λειτουργεί ως πολιτική σουπιά»

    «Ο κ. Γεωργιάδης λειτουργεί ως πολιτική σουπιά, ρίχνει το πολιτικό του μελάνι για να αποπροσανατολίσει» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, ερωτηθείς για τις κατηγορίες του υπουργού Υγείας.

    Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι αν περάσει η τροπολογία που έχει καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης για τα φάρμακα εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών που παράγουν γενόσημα σε εργοστάσιά τους στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν. Καισημειώνει ότι αυτό σημαίνει ότι η ελληνική αγορά, οι ασφαλισμένοι, οι ασθενείς θα χρησιμοποιούν φάρμακα τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί.

    Επίσης, ο κ. Στρατούλης διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών με τον σταθμό «στο Κόκκινο», που κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας.

    Τέλος, επισήμανε ότι «αν φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή νομοθέτημα για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες της πρώτης κατοικίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες και ουσιαστικά θα τις μετατρέψει σε πρόταση μομφής και δυσπιστίας στην κυβέρνηση».

    [03] Είκοσι μήνες στον στρατιωτικό ο οποίος βρέθηκε με οπλισμό, στη Λάρισα

    Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών κατά συγκερασμό και με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε σήμερα από το Διαρκές Στρατοδικείο στη Λάρισα, ο 51χρονος ταγματάρχης, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή από την αστυνομία στην Αγριά Βόλου για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

    Συγκεκριμένα, στον αξιωματικό επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών για το αδίκημα της οπλοκατοχής και άλλοι πέντε μήνες για το αδίκημα της μη ανανέωσης της αδείας των κυνηγετικών του όπλων. Τελικά, κατά συγκερασμό, η συνολική τελική ποινή ορίστηκε στους 20 μήνες με τριετή αναστολή.

    Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, από το ΓΕΣ έχει διαταχθεί και ηδιενέργεια ΈνορκηςΔιοικητικής Εξέτασης ως προς το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.

    [04] Θετική η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ στις προτάσεις του υπουργού Παιδείας

    Θετικές έκρινε τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

    Η Σύγκλητος επανέλαβε εξάλλου τη σταθερή της θέση να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Το υπουργείο από την πλευρά του χαιρέτισε την απόφαση της Συγκλήτου και διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει το πανεπιστήμιο.

    Κρίσιμη θεωρείται ως προς αυτό το τελευταίο, η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων η οποία, έως τις 13:45 το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, όπως και οι συνάδελφοί τους του ΕΜΠ, έχουν κηρύξει απεργία για σήμερα και αύριο, ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί απέναντι στις προτάσεις του υπουργού.

    Ο Κ. Αρβανιτόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο. Ο πρύτανης του ΑΠΘ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

    [05] Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πλημμύρες στη Ρόδο

    Συνεχίζονται και σήμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, οι έρευνες για τον καθηγητή Αγγλικών η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής. Οι έρευνες, τόσο στην κοίτη του χειμάρρου, όσο και στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, συνεχίζονται από όλες τις υπηρεσίες για τον 53χρονο.

    Για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν, υπήρξε σήμερα παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

    Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε και πάλι να βρέχει στο νησί της Ρόδου, χωρίς πάντως να έχουν προκληθεί προβλήματα. Ήδη, από χθες το βράδυ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή ύστερα και από ευρεία σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου.

    Από σήμερα επίσης, ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

    [06] Έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία τους, απευθύνει ο Αντώνης Μπέζας

    Έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία τους απευθύνει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας ότι «οι κινητοποιήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε ένα σοβαρό πλήγμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».

    Ο υφυπουργός Υγείας σημειώνει ότι «είναι ανάγκη να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση γιατί θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Αναγκαστικά θα πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση δομών και προσωπικού σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό» και προσθέτει: «Πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού και πιθανόν μπορεί να προκύψουν κάποιες ειδικότητες, οι οποίες δεν προσιδιάζουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή να προκύψει ένας αριθμός γιατρών συγκεκριμένης ειδικότητας που δεν χρειάζεται να υπάρχει στην νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που δημιουργούμε».

    [07] Μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα κριθεί αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο, λέει το Βερολίνο

    Στα μέσα του 2014, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, θα αποφασιστεί εάν η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους, ο οποίος έκανε λόγο για «σημαντικά χαμηλότερο» ποσό από ό,τι προέβλεπαν τα προηγούμενα πακέτα στήριξης- εάν χρειαστεί- ενώ απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος».

    Ο κ. Κότχαους τόνισε ότι στα μέσα του 2014 θα εξετασθεί, με τη βοήθεια της τρόικας, εάν υπάρχει περαιτέρω οικονομική ανάγκη.

    «Γι' αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η Ελλάδα πρέπει να έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, να έχει υλοποιήσει τα προγράμματα και να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [08] Προειδοποιητικές επιστολές Χ. Θεοχάρη για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Επιστολές στους φορολογούμενους που δεν εξόφλησαν τις δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος καθώς και άλλες υποχρεώσεις τους προς την εφορία, εντός των καθορισμένων προθεσμιών έχει αποστείλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

    Με την επιστολή, τους καλεί να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αυτές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, εντός 15 ημερών.

    Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προειδοποιεί ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, η εφορία δύναται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αναγκαστικής είσπραξής τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κατασχέσεις κ.ά.

    [09] Στην Αιώνια Πόλη ο B. Πούτιν

    Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδευόμενος απόέντεκα υπουργούς και πλειάδα επιχειρηματιών.

    Σήμερα, ο κ. Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και με τους πρώην πρωθυπουργούς Ρομάνο Πρόντι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ επίσης θα γίνει δεκτός και από τον πάπα Φραγκίσκο.

    Αύριο θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συμμετάσχει σε οικονομικό και εμπορικό φόρουμ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων Ιταλίας και Ρωσίας.

    Όπως γράφει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, αναμένεται να υπογραφούν επτά διμερείς συμφωνίες και να εκτιμηθούν τόσο η εφαρμογή, όσο και τα αποτελέσματα είκοσι εμπορικών συμφωνιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 November 2013 - 13:30:23 UTC