Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την Προεδρία
  • [02] Οξύνεται η κόντρα για το θέμα των φαρμάκων
  • [03] ΔΗΜΑΡ: «Ναι» στην τροπολογία για τα φάρμακα, «όχι» σε προϋπολογισμό και υποβρύχια
  • [04] Ιω. Μιχελάκης: Εκταμιεύθηκαν τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών
  • [05] Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα
  • [06] Αύριο αναμένεται η Προγραμματική Συμφωνία του "μεγάλου συνασπισμού"

  • [01] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την Προεδρία

    «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι μπορεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όλους όμως τους συνδέει η άποψη «αρκετά πια με τις θυσίες, υπήρξαν αρκετές θυσίες αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ανάκαμψη και θέσεις απασχόλησης για τους νέους. Και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να συζητήσουμε».

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι φεύγει με ένα θετικό συναίσθημα από τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση και με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την Προεδρία.

    [02] Οξύνεται η κόντρα για το θέμα των φαρμάκων

    Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την αυριανή ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τα φάρμακα.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας και την έναρξη δεκαήμερου διαλόγου, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, για τη φαρμακευτική δαπάνη, καιεξαπέλυσε φραστική επίθεση στον υπουργό Υγείας, τον οποίο κατηγόρησε για συκοφαντικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι αύριο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ψηφίζει τη μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων και κάλεσε τον κ. Τσίπρανα αποφασίσει:Είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα;»

    Πρόθυμος να πάει στην Κουμουνδούρου για να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα επί της τροπολογίας για τα φάρμακα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου είχε συνάντηση με τον Κ. Παπούλια.

    Tο ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για την απόφασή του να μην ψηφίσει την τροπολογία.

    Για την τροπολογία η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.

    Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα φάρμακα αποσκοπούν στη μείωση της κρατικής-ασφαλιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα τις άγριες περικοπές και την αύξηση των πληρωμών από τις λαϊκές οικογένειες για φάρμακα, αναφέρει το ΚΚΕ.

    [03] ΔΗΜΑΡ: «Ναι» στην τροπολογία για τα φάρμακα, «όχι» σε προϋπολογισμό και υποβρύχια

    Συνεδρίασε το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση και δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα προοπτικής και ελπίδας, ενώ απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων, όπως η ύφεση και η ανεργία, και απουσιάζει -αντί να κυριαρχεί- η αναπτυξιακή διάσταση».

    Για την τροπολογία που αφορά τα φάρμακα, η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.

    Όσον αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων, αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να την καταψηφίσει.

    [04] Ιω. Μιχελάκης: Εκταμιεύθηκαν τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών

    Σύσκεψη με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Ρόδου από τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Κάναμε μία συζήτηση για να μπορέσουμε να λύσουμε τις δυσκολίες, έτσι ώστε να φτάσουν τα χρήματα στους δικαιούχους άμεσα. Τα χρήματα ήδη έχουν εκταμιευθεί, είναι όπως έχουμε πει 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, 160.000 από το υπουργείο Εργασίας, τα οποία είναι για τις πρώτες ανάγκες στην αποκατάσταση των ζημιών. Στα έργα υποδομής και στα υπόλοιπα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, αυτά αφού τα καταγράψουν η περιφέρεια και ο δήμος θα τα χρηματοδοτήσουμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων άμεσα».

    [05] Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα

    Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks, στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας. Στα εγκαίνια του Κέντρου παραβρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «τον προηγούμενο Απρίλιο, είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ενημερωθούμε από τα στελέχη της Nokia για την επέκταση του Κέντρου Ανάπτυξης και Έρευνας της εταιρίας. Σήμερα υλοποιείται το σχέδιο, μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και δημιουργώντας -σε πρώτη φάση- 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες μηχανικούς»

    Το Κέντρο θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην παραγωγή προϊόντων και εφαρμογών, για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο, όπως εξήγησε ο υπουργός.

    [06] Αύριο αναμένεται η Προγραμματική Συμφωνία του "μεγάλου συνασπισμού"

    Με τα κεντρικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος ακόμη ανοιχτά συνεχίζονται -σε ανώτατο πλέον επίπεδο- οι διαπραγματεύσεις για τον "μεγάλο συνασπισμό".

    Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη συνάντηση των ηγετών των τριών κομμάτων στα κεντρικά γραφεία του SPD, ενώ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αύριο θα πρέπει να είναι έτοιμο το τελικό κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας.

    Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Β. Σόιμπλε θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα κληθούν να διευθετήσουν οριστικά οι τρεις αρχηγοί είναι αυτό του κατώτατου μισθού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 November 2013 - 17:30:22 UTC