Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρση ασυλίας για Ηλ. Κασιδιάρη και Δ. Κουκούτση
  • [02] Συνελήφθη για έκτη φορά ο Λ. Γαβαλάς για χρέη στο Δημόσιο
  • [03] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στον αργολικό κόλπο
  • [04] «Η τροπολογία δεν θα οδηγήσει σε φθηνότερο φάρμακο»
  • [05] Προκαταβολή 22 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης
  • [06] Ριζικές αλλαγές προτείνει η έκθεση του ΟΟΣΑ
  • [07] «Η συμφωνία με την Cosco ανοίγει τον δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις»
  • [08] Ε. Λέτα: Πιο ισχυρή από πριν η κυβέρνηση
  • [09] Ικανοποίηση στη Γερμανία για την προγραμματική συμφωνία

  • [01] Άρση ασυλίας για Ηλ. Κασιδιάρη και Δ. Κουκούτση

    Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Δημήτρη Κουκούτση, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Ταυτόχρονα απέρριψε ανάλογο αίτημα για τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

    Ειδικότερα, σε σύνολο 254 παρόντων βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κουκούτση ψήφισαν 253, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

    [02] Συνελήφθη για έκτη φορά ο Λ. Γαβαλάς για χρέη στο Δημόσιο

    Προθεσμία για να δικαστεί την Παρασκευή, ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη για έκτη φορά για χρέη προς το Δημόσιο.

    Η νέα υπόθεση, για την οποία εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια ο σχεδιαστής, καθώς υπήρχε ένταλμα σε βάρος του, αφορά χρέη ύψους 712.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων ποσό 120.000 από μη απόδοση ΦΠΑ, ποσό 348.000 ευρώ από φόρο εισοδήματος, ποσό περίπου 15 χιλιάδων ευρώ από τέλη ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για το κτίριο στην Κάντζα και ποσά από μη καταβολή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

    [03] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στον αργολικό κόλπο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16:21, στον αργολικό κόλπο, κοντά στο Πόρτο Χέλι, 26 χλμ νοτιανατολικά του Ναυπλίου, 92 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    [04] «Η τροπολογία δεν θα οδηγήσει σε φθηνότερο φάρμακο»

    Την εκτίμηση ότι η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα δεν θα οδηγήσει σε φθηνότερο φάρμακο, διατυπώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Κωνσταντίνος Φρουζής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.«Θεωρητικά πέφτουν οι τιμές, πρακτικά αυξάνονται σε απόλυτα νούμερα τα ευρώ, που δίνει ο ασφαλισμένος»υποστηρίζει.

    Σημειώνει πως «τα τελευταία τρία χρόνια μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη από τα 5,6 δισ. στα 2,5 δισ. ευρώ» και εξηγεί:«Το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου, όπως λέει η πολιτεία, αυξήθηκε από το 9% στο 24% το 2013. Τι καταλαβαίνετε εσείς; Όταν πέφτουν οι τιμές, μειώνονται τα ποσοστά συμμετοχής; Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, δυστυχώς, ότι τα ποσοστά συμμετοχής θα αυξάνονται για να πέφτει η δημόσια δαπάνη. Όταν ρίχνεις τη δημόσια δαπάνη σε μια χώρα -κι αυτό ισχύει για όλες τις χώρες, όχι μόνο για την Ελλάδα- αυξάνονται τα χρήματα, που δίνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. Γι αυτό λέμε ότι χρειάζεται ένα "πάτωμα", υποφερτό για τον Έλληνα, που να είναι 2,3 δισ. ευρώ για το 2014 και όχι 2 δισ. ευρώ που θέλει να βάλει η πολιτεία».

    [05] Προκαταβολή 22 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης

    Χορηγήθηκε σήμερα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ποσό ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.Σημειώνεται ότι η προκαταβολή αφορά περίπου 180.000 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης που έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

    Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση σε δήμους, ποσού 8 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για θέρμανση των σχολικών μονάδων.

    [06] Ριζικές αλλαγές προτείνει η έκθεση του ΟΟΣΑ

    Ριζικές αλλαγές στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο στους τομείς του τουρισμού, επεξεργασίας τροφίμων, οικοδομικών υλικών και λιανικού εμπορίου, προτείνει η έκθεση του ΟΟΣΑ, που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας του Άνχελ Γκουρία (Angel Gurria).

    Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, στη συνέντευξη Τύπου, το οικονομικό όφελος από την υιοθέτηση των 66 προτάσεων από τις συνολικά 329 συστάσεις, θα αγγίξει τα 5,2 δισ. ευρώ ετησίως.

    Μεταξύ των παρεμβάσεων που προτείνονται, στην 325 σελίδων έκθεση, είναι η αλλαγή του χρονικού ορίου πώλησης του φρέσκου γάλακτος, η διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και σε άλλα σημεία πώλησης εκτός των φαρμακείων και η δυνατότητα λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης, παρεμβάσεις προτείνονται στους τομείς του άρτου, της αγοράς του τσιμέντου, των μαρινών, των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας.

    «Σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε το 80% των προτάσεων διότι θεωρούμε πως θα έχει θετική επίπτωση στην αγορά και στους καταναλωτές», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας: «Όχι επειδή το λέει ο ΟΟΣΑ, αλλά επειδή το επιβάλει η συνείδησή μας. Θα το πράξουμε με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος».

    Μάλιστα ο υπουργός σημείωσε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου οι προτάσεις του ΟΟΣΑ να υλοποιηθούν.

    Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ ανέφερε εξάλλου, ότι «η ελληνική οικονομία είναι σε φάση ανάρρωσης», επισημαίνοντας πως «τέτοια εποχή του χρόνου θα έχει καταφέρει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης που θα συνεχιστεί».

    [07] «Η συμφωνία με την Cosco ανοίγει τον δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις»

    Τη σημασία που αποκτά για την Ελλάδα η συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Cosco για την πορεία του ελληνικού προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και στην εκπομπή «Worldwide Exchange».

    «Αποτελεί τη μοναδική, μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα από τότε που ξέσπασε η κρίση στη χώρα» επισήμανε ο υπουργός. Στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας- Κίνας για την επέκταση του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας που υπογράφτηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα, προβλέπεται ότι η κινεζική πλευρά αναμένεται να επενδύσει 230 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τέταρτης αποβάθρας στον τερματικό σταθμό του λιμανιού του Πειραιά, «γεγονός που θα διπλασιάσει τις δυνατότητες του λιμανιού, τον αριθμό των πλοίων που εισέρχονται στους κόλπους του, αλλά και τις θέσεις εργασίας», όπως δήλωσε στο CNBC o υπουργός.

    [08] Ε. Λέτα: Πιο ισχυρή από πριν η κυβέρνηση

    Αισιόδοξος για το μέλλον της κυβέρνησής του εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, παρά τη χθεσινή αποχώρηση από την κυβερνητική συμμαχία του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    «Η κυβέρνησή μου είναι πιο ισχυρή από ότι στο παρελθόν. Δεν θα χρειαστεί ανασχηματισμός κανενός είδους», δήλωσε ο Λέτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    «Η χθεσινή παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη γερουσία με 171 ψήφους, είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την πορεία μας. Τους επόμενους μήνες θα επιταχύνουμε την όλη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

    [09] Ικανοποίηση στη Γερμανία για την προγραμματική συμφωνία

    Απόλυτα ικανοποιημένοι από την προγραμματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν εμφανίστηκαν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον γερμανικό «μεγάλο συνασπισμό».

    «Η Ευρώπη είναι απολύτως απαραίτητη για την Γερμανία», δήλωσε η Α. Μέρκελ αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ενώ και οι τρεις αρχηγοί έσπευσαν να επιβεβαιώσουν την προσήλωσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.

    Ο συνασπισμός θα ολοκληρώσει μεγάλα θέματα, δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και αναφέρθηκε ακόμη σε «σταθερά δημοσιονομικά, ασφαλή ευημερία και κοινωνική ασφάλεια».

    Η Μέρκελ δήλωσε ακόμη ικανοποιημένη από τον συμβιβασμό που προέκυψε στο θέμα του κατώτατου μισθού και ομολόγησε ότι τα κόμματα προσήλθαν στην διαπραγμάτευση με πολύ διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους.

    Ικανοποιημένος δήλωσε και ο Χ. Ζεεχόφερ.

    Ο κ. Γκάμπριελ από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι το κόμμα του θα επιθυμούσε μια εντελώς νέα νομοθεσία σε ό,τι αφορά την διπλή υπηκοότητα των παιδιών που γεννιούνται στην Γερμανία από αλλοδαπούς.

    Οι τρεις αρχηγοί ξεκαθάρισαν ακόμη ότι τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στα υπουργεία δεν θα γίνουν γνωστά πριν απο την ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας του SPD. «Διαφορετικά, η συζήτηση θα αφορούσε μόνο τα πρόσωπα», εξήγησε ο κ. Γκάμπριελ και ζήτησε από όλους να σεβαστούν την απόφαση που θα λάβουν τα μέλη του κόμματός του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 November 2013 - 15:30:23 UTC