Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του αντιρατσιστικού
  • [02] Εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων ο Γ. Καμίνης
  • [03] Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό κακοποιών στον Γράμμο
  • [04] «Εποικοδομητικές οι συναντήσεις με τους διοικητικούς»
  • [05] "Ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε" διαμηνύει στη Ρωσία η Άγκελα Μέρκελ

  • [01] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του αντιρατσιστικού

    Με ένταση ανάμεσα σε κυβερνητικούς βουλευτές και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

    Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χωρίς καμία διαβούλευση έφερε το νομοσχέδιο και ζήτησε έστω και τώρα να την κάνει με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων.«Με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο εσείς αντιπροσωπεύετε αυτό που προσπαθεί να αντικρούσει το νομοσχέδιο, μαθήματα δημοκρατίας όχι από εσάς», της αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος.

    Ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις κομμάτων δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

    [02] Εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων ο Γ. Καμίνης

    Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει συζήτηση με κανένα κόμμα, αλλά «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι ευπρόσδεκτα, εάν στηρίξουν την υποψηφιότητά του».

    Σημείωσε ότι έχει άριστες σχέσεις με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, ότι σέβεται απόλυτα τις λειτουργίες τους και ότι επιδίωξή του είναι οι ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις. Ερωτώμενος από δημοσιογράφο εάν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λιτά «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στα κόμματα του συνταγματικού τόξου».

    [03] Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό κακοποιών στον Γράμμο

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Γράμμο, βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ένοπλων Αλβανών κακοποιών που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, ανάμεσα στα χωριά Πευκόφυτο και Χρυσή, της Καστοριάς. Το σημείο της συμπλοκής, βρίσκεται πολύ κοντά στον Νομό Ιωαννίνων, γι' αυτό στην περιοχή, έχουν στηθεί μπλόκα και με δυνάμεις της Ηπείρου.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν ο ένας από τους δύο κακοποιούς να είναι τραυματισμένος. Η απόσταση των συνόρων με την Αλβανία από το Πευκόφυτο, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα χωματόδρομου, σε δύσβατη περιοχή του Γράμμου. Η συμπλοκή των αστυνομικών της Καστοριάς και των ανδρών των ΕΚΑΜ, με τους 3 ένοπλους αλβανούς κακοποιούς, έγινε περίπου στις 19.20, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας. Ένας Αλβανός τραυματίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν.

    [04] «Εποικοδομητικές οι συναντήσεις με τους διοικητικούς»

    «Εποικοδομητικές» χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ, τονίζοντας ότι ο διάλογος διεξήχθη στη βάση της πρότασής του των πέντε σημείων για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

    «Με τη διαθεσιμότητα των 1165 διοικητικών υπαλλήλων ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Παράλληλα, αρχίζει άμεσα η διαδικασία της πανεπιστημιακής κινητικότητας για την επανατοποθέτηση των 650 εξ αυτών» υπενθύμισε ο υπουργός Παιδείας.

    Αύριο θα πραγματοποιηθούνοι γενικές συνελεύσεις των υπαλλήλων του ΠανεπιστημίουΑθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου ναληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Αύριο αποφασίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ

    Προς άρση του αδιεξόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

    [05] "Ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε" διαμηνύει στη Ρωσία η Άγκελα Μέρκελ

    Υπενθυμίζοντας ότι "ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε" η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επέκρινε σήμερα τη Ρωσία για τις πιέσεις που άσκησε στην Ουκρανία προκειμένου να απορρίψει το Κίεβο την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα τελευταία λείψανα του Ψυχρού Πολέμου και ευχαρίστως θα συμμετάσχω" σ' αυτήν τη διαδικασία, είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, μία ημέρα προτού αναχωρήσει για το Βίλνιους της Λιθουανίας για τη σύνοδο κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 November 2013 - 19:30:40 UTC