Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aποζημιώσεις ύψους 4,35 εκατ. ευρώ καταβάλλει σήμερα ο ΕΛΓΑ
  • [02] Πανιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
  • [03] Αθ. Σκορδάς: Το σημερινό καθεστώς στο γάλα συντελεί στη συρρίκνωση της οικονομίας
  • [04] Αθ. Τσαυτάρης: Η επέκταση ζωής του γάλακτος μπορεί να ανοίξει ζητήματα που άπτονται της υγείας του καταναλωτή
  • [05] Έγκυρο παραστατικό για επιστροφή φόρου μέσω τραπεζών η ειδοποίηση μέσω Taxisnet
  • [06] Ο οίκος Standard & Poors αναβάθμισε σε «B-» την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου
  • [07] Διαδηλωτές εισέβαλαν στο επιτελείο του στρατού στην Ταϊλάνδη
  • [08] Κάμερα τραβά πεντακάθαρες φωτογραφίες μέσα στο σκοτάδι
  • [09] Η υψηλή χοληστερόλη τροφοδοτεί την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού

  • [01] Aποζημιώσεις ύψους 4,35 εκατ. ευρώ καταβάλλει σήμερα ο ΕΛΓΑ

    Aποζημιώσεις ύψους 4,35 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑσήμερα Παρασκευή σε 5.125 δικαιούχους παραγωγούς.

    Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε σταφύλια, σιτηρά, ακτινίδια και πατάτες αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

    [02] Πανιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο ΙΣΑ στηρίζουν τη σημερινή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στη σημερινή πανιατρική συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

    Ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, πριν λίγο στη Βουλή, απηύθυνε πρόσκληση σε διάλογο προς όλα τα κόμματα αλλά και προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για την δημιουργία μιας δημόσιας ενιαίας πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση στις παροχές. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην εξαιρέσει κανένα από την τήρηση της νομοθεσίας τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πολίτες δύο κατηγοριών.Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα που ανέφερε ότι το κόμμα της θα κάνει αντίλογο με την κυβέρνηση αλλά δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη. Εν τω μεταξύ, διακόπτονται από σήμερα οι συμβάσεις των ιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Η διακοπή, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

    [03] Αθ. Σκορδάς: Το σημερινό καθεστώς στο γάλα συντελεί στη συρρίκνωση της οικονομίας

    «Το σκεπτικό δεν είναι να αλλάξει ο όρος φρέσκο γάλα σε ό,τι αφορά τις ποιοτικές προδιαγραφές, αλλά να δεσμευτεί ο παραγωγός για τη διάρκεια του προϊόντος που προσφέρει» διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός ΑνάπτυξηςΑθανάσιος Σκορδάς. Μετά τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επέκταση της διατηρησιμότητας του γάλακτος, ο κ. Σκορδάς τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για να υπάρξει δίκαιη τιμολόγηση, ενώ παράλληλα αυτό θα βοηθήσει και τους μικρότερους παραγωγούς.

    Σημείωσε, ότι είναι κατανοητή και σεβαστή η ανησυχία των κτηνοτρόφων, προσθέτοντας πάντως ότι το σημερινό καθεστώς αντί να βοηθά την ανάπτυξη συντελεί στη συρρίκνωση της οικονομίας.

    [04] Αθ. Τσαυτάρης: Η επέκταση ζωής του γάλακτος μπορεί να ανοίξει ζητήματα που άπτονται της υγείας του καταναλωτή

    Τo ενδεχόμενο η επέκταση ζωής του γάλακτος να ανοίξει ζητήματα που άπτονται της υγείας του καταναλωτή, επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

    Ως προς το ενδεχόμενο καθιέρωσης συστήματος πολλαπλών ημερών φρέσκου γάλακτος με ειδική σήμανση «μίας ημέρας», «δύο ημερών» κ.λπ., ο υπουργός είπε ότι «η φρεσκάδα δεν μπορεί να ορίζεται με επίθετα διότι είναι ποιοτικός δείκτης» κι επεσήμανε πως «όταν ορίζεις μια έννοια με επίθετα θα πρέπει να υπάρχει η έννοια των βαθμών, φρέσκο, φρεσκότερο, φρεσκότατο».

    Διαβάστε επίσης:

    Αθ. Σκορδάς: Το σημερινό καθεστώς στο γάλα συντελεί στη συρρίκνωση της οικονομίας

    [05] Έγκυρο παραστατικό για επιστροφή φόρου μέσω τραπεζών η ειδοποίηση μέσω Taxisnet

    Έγκυρο παραστατικό για την επιστροφή των αναγραφόμενων ποσών αποτελεί η διαδικτυακή ειδοποίηση επιστροφής φόρου για τους πιστοποιημένους χρήστες του Taxisnet και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έχει ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο Οικονομικών.

    Τα παραπάνω επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Όπως όμως ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών, η έκπτωση 5% δεν ίσχυσε ποτέ για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος αλλά μόνο για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011 για το οικονομικό έτος του 2011. Η έκπτωση, σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος, είναι 1,5%.

    [06] Ο οίκος Standard & Poors αναβάθμισε σε «B-» την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poors αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε «B-», από «CCC+», εκτιμώντας ότι οι άμεσοι κίνδυνοι επί της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στη χώρα είναι περιορισμένοι.

    Η αξιολόγηση αυτή συνοδεύεται από σταθερή προοπτική, διευκρινίζει ο οίκος ο οποίος βελτίωσε κατά μία βαθμίδα τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου από «C» σε «B».

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    Διαβάστε επίσης:

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ολλανδίας

    [07] Διαδηλωτές εισέβαλαν στο επιτελείο του στρατού στην Ταϊλάνδη

    Περίπου 1.000 Tαϊλανδοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς ("χιλιάδες", σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου), εισέβαλαν δια της βίας στο κτίριο του γενικού επιτελείου του Ταϊλανδικού Βασιλικού Στρατού σήμερα στην Μπανγκόκ, στην τελευταία κλιμάκωση της κινητοποίησης με στόχο την ανατροπή της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα. "Θέλουμε να ξέρουμε με ποια πλευρά είναι ο στρατός", φώναζε ένας διαδηλωτής. Μερικοί σκαρφάλωσαν στις πύλες του κτιρίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Αλλού στην πρωτεύουσα, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Γινγκλάκ. Διαδηλωτές έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες επίσημα κτίρια στην Μπανγκόκ ελπίζοντας ότι θα ρίξουν έτσι την κυβέρνηση.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Κάμερα τραβά πεντακάθαρες φωτογραφίες μέσα στο σκοτάδι

    Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει σε μια κάμερα να τραβά πολύ καθαρές φωτογραφίες ακόμα και μέσα σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι. Η νέα τεχνική καταφέρνει να ανακατασκευάζει τρισδιάστατες εικόνες από τα λιγοστά φωτόνια, τα οποία αντανακλώνται από ένα αχνά φωτισμένο αντικείμενο.

    Το επίτευγμα μπορεί να βοηθήσει στην φωτογράφηση ευαίσθητων βιολογικών υλικών (π.χ. στο ανθρώπινο μάτι), που θα πάθαιναν ζημιά από υψηλότερα επίπεδα φωτισμού. Επίσης η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για στρατιωτικές εφαρμογές (π.χ. για κατασκοπευτικές κάμερες).

    [09] Η υψηλή χοληστερόλη τροφοδοτεί την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού

    Ένα υποπροϊόν της χοληστερόλης στον οργανισμό μπορεί να τροφοδοτήσει την επιθετική εξάπλωση του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη ενισχύει την πεποίθηση πως οι στατίνες, τα φάρμακα που μειώνουν την υψηλή «κακή» χοληστερόλη, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προληπτικά και κατά του καρκίνου, αν και θεωρείται ακόμα πρόωρο να γίνει τέτοια ιατρική σύσταση.

    Τα πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως η υψηλή σε λιπαρά διαρτροφή τους αύξανε το επίπεδο της 27HC στο αίμα τους και, στη συνέχεια, οδηγούσε σε καρκινικούς όγκους κατά 30% μεγαλύτερους σε σχέση με τα ποντίκια που διατρέφονταν κανονικά, χωρίς πολλά λιπαρά, και έτσι δεν είχαν υψηλή χοληστερόλη. Oι αμερικανοί επιστήμονες σχεδιάζουν πλέον κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, καθώς και άλλες μελέτες σε πειραματόζωα για να ελέγξουν κατά πόσο η ουσία 27HC παίζει ρόλο και σε άλλες μορφές καρκίνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 November 2013 - 9:30:22 UTC