Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος της κυβέρνησης να μιλά για «διαπραγμάτευση»
  • [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ηλεία και Αχαΐα
  • [03] Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη που έχασε την 13χρονη κόρη της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού
  • [04] Κομισιόν: "Πρόοδος" αλλά και "ανοικτά ζητήματα" στις συνομιλίες
  • [05] WSJ: Καθυστερεί το ευρωπαϊκό σχέδιο για τη φορολόγηση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος της κυβέρνησης να μιλά για «διαπραγμάτευση»

    O ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι συζητήσεις για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, γίνονται πάνω στα ερείπια μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έχει βυθίσει τους πολίτες στη φτώχεια και την απόγνωση.

    Πάνω σε αυτά τα ερείπια, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, στήνονται ταυτόχρονα οι επικοινωνιακές φιέστες περί ανάπτυξης και πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και οι τροϊκανοί «εκβιασμοί», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλά για «διαπραγμάτευση» και «κόκκινες γραμμές».

    [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ηλεία και Αχαΐα

    Προβλήματα σε περιοχές της νότιας Ηλείας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής.

    Ειδικότερα, λόγω της υπερχείλισης χειμάρρου που διέρχεται περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την κοινότητα Κακόβατος, πλημμύρισαν έξι ισόγεια σπίτια και καλλιέργειες και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την απάντληση υδάτων και την παροχή βοήθειας σε κατοίκους, που δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

    Επίσης οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα και στις κοινότητες Λέπρεο και Ανήλιο.

    Στη Αχαΐα, κλειστή εξακολουθεί να παραμένει, λόγω κατολισθήσεων, η παλαιά εθνική οδός Πατρών- Κορίνθου, στο ύψος του Πλατάνου Αιγιάλειας. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στη νέα εθνική, μέσω Πούντας για όσους κατευθύνονται προς Αθήνα και μέσω Ακράτας, για όσους κατευθύνονται προς Πάτρα.

    [03] Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη που έχασε την 13χρονη κόρη της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

    Ελεύθερη, με εισαγγελική εντολή, αφέθηκε η 54χρονη μητέρα, σερβικής καταγωγής, η οποία συνελήφθη για τον τραγικό θάνατο της 13χρονης κόρης της, που ξεψύχησε χθες το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, πιθανότατα, από αναθυμιάσεις μαγκαλιού. Η 54χρονη γυναίκα, μέσα στην τραγωδία που βιώνει, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, όπου, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέας πλημμελειοδικών, αφέθηκε το πρωί ελεύθερη. Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία, που μόλις ολοκληρωθεί θα αποσταλεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [04] Κομισιόν: "Πρόοδος" αλλά και "ανοικτά ζητήματα" στις συνομιλίες

    Δεν προβλέπεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Ερωτηθείς σχετικά, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, ο Σάιμον Ο' Κόνορ ανέφερε ότι, προς το παρόν, τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στις έδρες τους και οι συνομιλίες με τις ελληνικές Αρχές θα συνεχιστούν εξ' αποστάσεως.

    Ο κ. Ο' Κόνορ επανέλαβε, επίσης, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά υπάρχουν ακόμα «ανοιχτά ζητήματα».

    Ερωτηθείς, ειδικότερα, για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο ίδιος ανέφερε ότι ένα από τα ουσιαστικά σημεία για να υπάρξει συμφωνία, είναι η προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Όπως σημείωσε, το ζήτημα θα πρέπει να ρυθμιστεί κατά τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα.

    [05] WSJ: Καθυστερεί το ευρωπαϊκό σχέδιο για τη φορολόγηση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

    Το ευρωπαϊκό σχέδιο για τη φορολόγηση ενός ευρύτατου φάσματος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών αντιμετωπίζει νέες καθυστερήσεις, παρά τη στήριξή του από τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Γερμανίας, καθώς οι χώρες που έχουν ταχθεί υπέρ του νέου φόρου διαφωνούν σε βασικές λεπτομέρειές του, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Η απόφαση του Βερολίνου να ταχθεί υπέρ της φορολόγησης και των συναλλαγών σε νομίσματα (currency transactions) μπορεί να περιπλέξει τις διαπραγματεύσεις, επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει ότι μία τέτοια κίνηση θα παραβίαζε την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων στην ΕΕ. Η Γαλλία, η Γερμανία και εννιά άλλες χώρες προωθούν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιβολή φόρου στις συναλλαγές που αφορούν μετοχές, ομόλογα και παράγωγα, μετά την κατάρρευση πριν από ένα χρόνο των συζητήσεων για την επιβολή ενός πανευρωπαϊκού φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 December 2013 - 13:30:25 UTC