Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τους αδύναμους, αλλά όχι τους μπαταχτσήδες
  • [02] Θα λάβουμε μέτρα αν συνεχιστεί η απεργία, λέει ο Αδ. Γεωργιάδης
  • [03] Αναβλήθηκε η δίκη του υποψήφιου βουλευτή της ΧA, Αλ. Πλωμαρίτη, κατηγορούμενου για ρατσιστικές δηλώσεις
  • [04] Με εντολή Ν. Δένδια, εξάμηνη άδεια παραμονής στη μητέρα της ανήλικης που πέθανε από αναθυμιάσεις
  • [05] Ένταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [06] Συσκέψεις για την κυπριακή οικονομία
  • [07] Μαζική είσοδος διαδηλωτών στην έδρα της κυβέρνησης στην Ταϊλάνδη
  • [08] Ένα βήμα πιο κοντά σ' ένα εναλλακτικό ανδρικό χάπι αντισύλληψης

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τους αδύναμους, αλλά όχι τους μπαταχτσήδες

    «Στόχος μας είναι να πετύχουμε συμφωνία με την τρόικα, αλλά δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η πρόθεση της κυβέρνησης να προστατεύει τα αδύναμα, φτωχά και μεσαία νοικοκυριά» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για το θέμα των πλειστηριασμών.

    Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τέτοια αλλαγή που θίγει τους αδύναμους, αλλά σημείωσε ότι δεν θα προστατέψει τους μπαταχτσήδες. Υπογράμμισε, πάντως, ότι θα πρέπει σταδιακά να αποκλιμακωθεί ο αριθμός των «κόκκινων» δανείων.

    [02] Θα λάβουμε μέτρα αν συνεχιστεί η απεργία, λέει ο Αδ. Γεωργιάδης

    Σε διάλογο κάλεσε εκ νέου τους γιατρούς, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου να παγώσει για ένα μήνα όλο το σχέδιο της κινητικότητας στην Υγεία εφόσον οι γιατροί λύσουν σήμερα την απεργία.

    «Εγώ ανακοίνωσα από χθες μαζί με τον κ. Μπέζα, τον αρμόδιο υφυπουργό, όπου χειριζόμαστε αυτό το θέμα, ότι εμείς δεσμευόμαστε εάν οι γιατροί λύσουν την απεργία τους ει δυνατόν και σήμερα και πάψουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο, για ένα μήνα να μην γίνει απολύτως τίποτα και να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε το σχέδιο γραμμή γραμμή, να δούμε που μπορούμε να συμφωνήσουμε και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για εκείνους εκ των γιατρών για τους οποίους θα κριθεί ότι δεν ανήκουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αυτό έχει ως προϋπόθεση ότι θα σταματήσει η απεργία» είπε ο υπουργός. Επισήμανε, όμως, ότι εάν η απεργία δεν τερματιστεί, εντός της εβδομάδας, θα λάβει αποφάσεις για τα μέτρα που θα εφαρμόσει για την αποκατάσταση της παροχής υγείας στους ασφαλισμένους.

    [03] Αναβλήθηκε η δίκη του υποψήφιου βουλευτή της ΧA, Αλ. Πλωμαρίτη, κατηγορούμενου για ρατσιστικές δηλώσεις

    Για τις 16 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α' Αθήνας, Αλέκου Πλωμαρίτη, που κατηγορείται για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

    Η υπόθεση αφορά ντοκιμαντέρ Έλληνα κινηματογραφιστή που είχε βιντεοσκοπηθεί κατά την προεκλογική περίοδο και προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, στο οποίο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να χρησιμοποιεί υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για μετανάστες. Αναφέρεται, μάλιστα, σε κρεματόρια και λέει «να κάνουμε σαπούνια τους μετανάστες».

    [04] Με εντολή Ν. Δένδια, εξάμηνη άδεια παραμονής στη μητέρα της ανήλικης που πέθανε από αναθυμιάσεις

    Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, δόθηκε εξάμηνη άδεια παραμονής από τη Διευθυνση Αλλοδαπών, στη μητέρα της 13χρονης που έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις από αναμμένο μαγκάλι, στη Θεσσαλονίκη.

    Η άδεια σύμφωνα με την εντολή του υπουργού, στην τραγική μητέρα από τη Σερβία θα έχει και δυνατότητα παράτασης μετά τους έξι μήνες.

    [05] Ένταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Κλειστή είναι η κάθοδος της Βασ. Σοφίας, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε πριν από λίγη ώρα, μεταξύ διαδηλωτών σχολικών φυλάκων και αστυνομικών δυνάμεων, μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 60 σχολικοί φύλακες -που συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσαγωγή εννέα συναδέλφων τους το πρωί- κινήθηκαν προς το υπουργείο, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Για λίγη ώρα υπήρξε ένταση, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους συγκεντρωθέντες.

    [06] Συσκέψεις για την κυπριακή οικονομία

    Δύο σημαντικές συσκέψεις για την κυπριακή οικονομία πραγματοποιούνται σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο, υπό τον πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη.Η πρώτη άρχισε στις 9:30 το πρωί για εξέταση τρόπων αντιμετώπισης των κινδύνων που αντιμετωπίζει η οικονομία, λόγω της απόφασης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης να κατατάξει την Κύπρο πολύ χαμηλά, σε θέματα διαφάνειας και ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών.

    Σε άλλη σύσκεψη που θ' αρχίσει στις 11:00 θα εξετασθεί ο καλύτερος συντονισμός της πολυδιάστατης εκστρατείας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

    [07] Μαζική είσοδος διαδηλωτών στην έδρα της κυβέρνησης στην Ταϊλάνδη

    Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν μαζικά στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει την έδρα της κυβέρνησης στην Μπανγκόκ, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Οι διαδηλωτές οδήγησαν ακόμη και φορτηγό εντός του συγκροτήματος, όπου επικρατεί πανηγυρική ατμόσφαιρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει εντολή στην αστυνομία να υποχωρήσει για την αποφυγή των συγκρούσεων έπειτα από δύο ημέρες υψηλής έντασης γύρω από δημόσια κτίρια που πολιορκούντο από διαδηλωτές.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [08] Ένα βήμα πιο κοντά σ' ένα εναλλακτικό ανδρικό χάπι αντισύλληψης

    Ένα ακόμα βήμα έκαναν Aυστραλοί επιστήμονες για τη δημιουργία ενός ασφαλούς εναλλακτικού ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού. Οι ερευνητές βρήκαν έναν αναστρέψιμο τρόπο να σταματούν τα σπερματοζωάρια, ώστε αυτά να μην εισέρχονται στο σπερματικό υγρό. Η νέα μέθοδος, που δεν επιδρά αρνητικά στη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα, ισοδυναμεί με μια εκτομή του σπερματικού πόρου, με την οποία επιτυγχάνεται στείρωση, χωρίς όμως να απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

    Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Μόνας, με επικεφαλής τον δρα Σαμπατίνο Βεντούρα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Γκάρντιαν», έκαναν πειράματα με ποντίκια και απέδειξαν ότι είναι δυνατό να μη διοχετευθούν σπερματοζωάρια κατά το σεξ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 December 2013 - 9:30:23 UTC